Помощ при избор на размер на LCD телевизор
Здравейте,
Търся помощ тук зазщото изчетох доста сатити и видях доста различни формули за изчисляване размера на LCD TV в зависимост от качеството на картината. Интерсува ме какъв размер е оптимален на разтояние 3 метра за качеството цифрова TV което предлагат БГ доставчиците (Online direct, Megalan). Колебая се от 32 до 40 инча. Телевизорите на който съм се спрял са:
Philips PHILIPS 32PFL9705H
PHILIPS 37PFL8605H
SONY BRAVIA KDL-40NX800
Благодаря предварително за мненията и отговорите.
Re:Помощ при избор на размер на LCD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от IGS
Здравейте,
Търся помощ тук зазщото изчетох доста сатити и видях доста различни формули за изчисляване размера на LCD TV в зависимост от качеството на картината. Интерсува ме какъв размер е оптимален на разтояние 3 метра за качеството цифрова TV което предлагат БГ доставчиците (Online direct, Megalan). Колебая се от 32 до 40 инча. Телевизорите на който съм се спрял са:
Philips PHILIPS 32PFL9705H
PHILIPS 37PFL8605H
SONY BRAVIA KDL-40NX800
Благодаря предварително за мненията и отговорите.
Здр според мен си вземи SONY BRAVIA KDL-40NX800, имам подобен и съм доволен само че моя е 40ех420.Иначе както си решиш.До колко лева?
За 3 метра разстояние 40" е компромисен вариант. Оптималното според мен е 42", отначало ще ти се струва огромен, но след една или две седмици ще ти се вижда малък и ще ти се промъква и мисъл за 46":)
За Сонито ме притеснява стъклото и отраженията в него
Въпроса е стрували си пред 40HX800
Първоначално бях си харесал Samsung LE40C750
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1297677858[/time]_________________________________________________
Явно ще е 40 инча въпроса е Samsung или Sony и дали си струва да е с LED подсветка.
IGS, за 3 м. минимума е 40" , а 46" ще е още по-добре. Модели със стъкло отпред не те съветвам да взимаш , ако няма да се гледа в затъмнено помещение без пряка светлина.
Самсунг 4*С650/4*С750 е добър избор ,но техния панел също е гланцов ,макар и без стъкло.
В момента разглеждам и
UE-40C7000
UE-40C8000
и SONY KDL-40HX800.
Има ли разлика между KDL-40HX800 и KDL-40HX800AEP
В момента се колебая между KDL-40HX800 и UE-40C7000
Цитат:
Няма разлика между двата модела!
AEP - All European Product
Ако найстина няма да гледаш нищо с висока резолюция си вземи 40'.
Но ако има и дори минимален шанс да гледаш HD сигнал, вземи най-голямото което е във възможностите ти.
Казвам го от опит. Гледам 46' сега ако има как да го върна и да взема нещо от 50 нагоре.
Не знам дали има по-големи модели които да са със същото качество и за същия бюджет както 40 инчовите Sony и Samsung.
Бих предпочел по-малък екран но с по-добро качество
Цитат:
Първоначално публикувано от drecolli
Ако найстина няма да гледаш нищо с висока резолюция си вземи 40'.
Но ако има и дори минимален шанс да гледаш HD сигнал, вземи най-голямото което е във възможностите ти.
Казвам го от опит. Гледам 46' сега ако има как да го върна и да взема нещо от 50 нагоре.
При мен е същото- с UE-46C8000, ако имах възможност да го върна, щях да си взема 55-ца, и го гледам от 3м!
Здр еми да аз гледам от растояние 3 метра 40 инча и заради това му казвам да си вземе Sony Bravia 40ex420 за 1200 лева но той има 2300 лева може още по-добър.Както си решиш
Цитат:
В момента разглеждам и
UE-40C7000
UE-40C8000
и SONY KDL-40HX800.
В момента се колебая между KDL-40HX800 и UE-40C7000
Според мен UE-40C7000 е по-добър вариант.Има много добър media player.
Не мога да разбера защо хората залитат към Sony моделите.В средния клас Samsung държът лидерство и като цяло имат много повече добри модели !!! Факт ли е , че Sony използва Samsung панели ....
Специално за UE-408000 има един момент на не чак толкова добра подсветка която обаче се забелязва само под ъгъл при определени моменти, но няма съвършена техника
Цитат:
Не знам дали има по-големи модели които да са със същото качество и за същия бюджет както 40 инчовите Sony и Samsung.
Бих предпочел по-малък екран но с по-добро качество
Не пренебрегвай по-големия диагонал , ето виж този .
http://www.technomarket.bg/products/...sung-le-46c650
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Този също е добър според мен.