Здравейте,
имам един досаден проблем с тв Sony KDL40W4000 видео карта Palit GT 430. Връзвам ги HDMI към HDMI и включвам. Карината тръгва, звукът също, НО след секунда забелязвам, че картината е орязана от всякъде. В настройките автоматично си е задало 1920х1080 (recommended). Пробвам различни резолюции ама не става. Каквато и да сложа карината отстрани липсва. Дори 800х600 да сложа пак! Накрая влязох в панела на Нвидиа и там на Resizing Screen ми дава ръчно пиксел по пиксел да регулирам докато наглася екрана да ми е точно. Получава се нещо от сорта на 1828 на 1024. Дотук добре крива резолюция но поне виждам всичко (въпреки че ми е доста криво - искам си 1920х1080) и така решавам да поцъкам StarCraft2, обаче от Blizzard не са се сетили в опциите на играта да ти сложат къстъм резолюция и затова единственият ми вариант е да я пусна на най-малката резолюция (1024х768) при , което ми я показва в квадрат в средата на екрана и после stretch. Изчетох 100 форума и никъде не намерих решение. Дори в форумите на Нвидиа има подобна тема.. сложих последните драйвери....абе нищо не помага.
Някой има ли идея защо този телевизор не желае да работи нормално с нито една нормална резолюция. Иначе си е 1080р. (никъде немога да намеря инфо каква му е резолюцията към ПЦ).
Благодаря предварително