Резултати от 1 до 8 от общо 8

Funny :)

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    218
    #1

    Funny :)

    http://www.bestbuy.com/site/Samsung+...&skuId=2135081
    #
    Stanislav Ivanov Pogledni tozi
    29 март в 20:38 · Харесва миНе харесвам
    #
    Viktor Spasov Не знам кой умник е сложил тази информация, но подобно нещо не бях срещал.Това 720p явно дори не знае, какво означава,а и ако си със слаб процесор и малко рам дори и 480p ще ти е трудно да гледаш
    преди 3 часа · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Tova e televizor, btw slabi procesori i pc s malko ram nqma veche! No dori i da imash takova pak shte tragne HD, no shte nasicha
    преди 2 часа · Харесва миНе харесвам
    #
    Viktor Spasov Още по-зле тогава.Аз на компютъра гледам 1080p и Блурей, а щом телевизор не може да подкара нещо такова защо ли някой би си го взел.
    преди 2 часа · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Televizor moje, tozi model e 720p. Do sega ne sam sreshtal nqkoi koito da moje da napravi razlika mejdu 720 i 1080 Sigorno ako go gledash s mikroskop. BTW nqma televiziq koqto da se izlachva na 1080p, vsi4ki puskat na 720p dori tuk v USA. Edinstveno 1080 mojesh da vzemesh ot BluRay, no dori i da go gledash na 720p televizor pak nqma da zabelejish razlikata
    преди около час · Харесва миНе харесвам
    #
    Viktor Spasov Na телевизор не се гледа само телевизия,а и DVD.Да си купиш плазма, за да гледаш каналите е нещо, което никой не би направил.Разликата между 720p и 1080p е не само в резолюцията им, а и в самата картина.Аз неща, които са с по-лошо качество дори не ги гледам и бих се взел нещо такова само ако е по-добро от монитора на компа ми.
    преди около час · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Hah, nikoi ne bi si kupil plazma da gleda televiziq, Ai sqq Ubi ma! Vijdam che ne si zapoznat kakvo to4no e 720p i 1080p zatova, eto ti link http://en.wikipedia.org/wiki/720p procheti i vij kakva e razlikata. To4no rezoluciq e, i po to4no broi na pixeli! Kolkoto po malak televizor ili monitor po dobra kartina, i to ne za neshto drugo a po prostata prichina che ne razpavash kartinata.
    преди около час · Харесва миНе харесвам
    #
    Viktor Spasov Резолюция не е брой на пикселите ако не го знаеш.Резолюция е размера на картината, а и на 320 на 240 можеш да сложиш 1080p.Бих те посъветвал точно за такива неща да не ми даваш съвети, защото достатъчно добре съм ги изучил заради анимациите, които правя.Под картина в предният коментар имах предвид точно броят на пикселите, защото резолюция е нещо различно.
    преди около час · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Neshto si obarkan tuka Ako risuvash na raka togava sam saglasen, no za TV ili za Monitor ne sam 720p is the shorthand name for a category of HDTV video modes having a resolution of 1280×720 (for a total of 0.92 megapixels or 921,600 pixels)
    преди около час · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Btw otidi v google i potarsi kakvo oznachava Rezoluciq i mi go paste tuka, i sled tova da govorim, shtoto mnogo q upotrebqvash tazi duma.
    преди около час · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov
    The display resolution of a digital television or display device is the number of distinct pixels in each dimension that can be displayed. It can be an ambiguous term especially as the displayed resolution is controlled by all different fac...tors in cathode ray tube (CRT) and flat panel or projection displays using fixed picture-element (pixel) arrays.

    One use of the term “display resolution” applies to fixed-pixel-array displays such as plasma display panels (PDPs), liquid crystal displays (LCDs), Digital Light Processing (DLP) projectors, or similar technologies, and is simply the physical number of columns and rows of pixels creating the display (e.g., 1920×1200). A consequence of having a fixed grid display is that, for multi-format video inputs, all displays need a "scaling engine" (a digital video processor that includes a memory array) to match the incoming picture format to the display.Вижте повече
    преди 59 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Viktor Spasov Знаеш ли, че само с четене няма как да научиш неща като тези.В Wiki има доста информация, но там всеки може да пише и не винаги е точна.Най-лесно би го разбрал с конвертер, който може да задава 720p и 1080p за качеството.Просто трябва да погледнеш размера на битрейда.
    преди 59 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Viktor Spasov Чичко Гъгул знае много, но ти трябва да знаеш и къде да търсиш в него.Явно ти отваряш първият линк и вярваш дословно на глупостите, които са написали там.
    преди 57 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov http://en.wikipedia.org/wiki/Display_resolution
    преди 56 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Problema e che ti si mislish che znaesh vsi4ko, no kakto vijdam si dosta nazad s informaciqta, zatova mislq da priklucha spora, zashtoto qvno nqma da se razberem. Ostavam te s tvoite znaniq i poznaniq i se nadqvam da sa ti ot polza. Uspeh
    преди 55 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Viktor Spasov Вече се уморих да споря с теб.Поне погледни в you tube клиповете с 1080p по какво се различават от другите с 720p и после пак ми го кажи.
    преди 54 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Po nishto! A lichno snimam i v dvata formata, specialno za youtube osven che mi zarejda 1080 po bavno razlika v kachestvoto nqma!
    преди 53 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Btw zashto ne podkrepqsh tvardeniqta si s tehnicheska informaciq ot dostoverni ictuchnici ami mi kazvash da hodq v youtube? Nameri mi link koito da potvardi tvoeto mnenie po temata i shte po4erpq!
    преди 51 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Viktor Spasov
    Аз не борява с линкове и нямам нужда да чета неща, които мога сам да видя и направя.За you tube направих грешка, че ти го дадох за пример, защото сървърите им конвертират не само по битрейд, а и по резолюция(размер на картина) и вид на коде...ка, който е в контейнера, който качваш.Разликата между 720p и 1080p ще я усетиш, когато пробваш да гледаш Блурей на машина, която повече от 720p(тази, която ти предлагаш) не може да подкара.Вижте повече
    преди 23 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Gledai samo tozi za koito pravish tiq animacii da ne vidi tiq postove che vzeme da te uvolni
    преди 12 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov
    HD Ready или Full HD?
    Повечето от HD телевизорите днес могат да подържат 720i/720p/1080i/1080p сигнали. Така ,че това не е най-важното нещо което трябва да гледате когато избирате един HD телевизор - екранната резолюция (pixel resolution). О...свен ако не го вземате за монитор на компютъра или ще гледате Blu-Ray and HD-DVD e,тогава 1080p Full-HD TV със true 24p е препоръчително/-по-високата резолюция-така ще имате по контрастна картина ,ще виждате и най-малките детайли. Разбира се изборът ви зависи от финансите с които разполагате и за какво ще го ползвате-както и от какво растояние ще го гледате. Резолюцията на всеки панел е фиксирана и се състои от определен брой пиксели. 720р, 1080i, 1080p са типове сигнал, който може да приема даден телевизор. Абсолютно всеки телевизор след това си преконвертира сигнала до неговата си резолюция.Така че каквото и да му подадете все гледате резолюцията която имате на дисплея.Вижте повече
    преди 7 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Iztochnik : https://forum.setcombg.com/index.php/topic,46866.0.html
    преди 7 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Viktor Spasov Аз ще внимавам и продавачката в магазина да не ги види, защото имат връзка с анимациите, които тя гледа.
    преди 6 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Varvi cheti che ma qdosvash veche s tvoq "ramer na kartinata" toq razmer se opredelq v pixeli!!!!!
    преди 6 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Samo oshte edin vapros ti tvoq razmer na kartinata da rechem 1080p kak q izmervash s liniikata li? kakav i e razmera?

  2.  
     
  3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #2

    Re:Funny :)

    г-н виктор спасов е един титан на компютърните познания и трябва да се преклоним през авторитета му

    ееехххх......

  4. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,827
    #3

    Re:Funny :)

    Не знам защо си си губил времето с този експерт. Като не вижда разлика да си купува там какъвто боклук си е харесал е да се спасява.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #4

    Re:Funny :)

    Ужас....за това е форума - да ограмотяваме такива като него. На това отгоре ,този тип се занимава с анимация. При рисуваната анимация, всяка рисунка се снима/пореден кадър, 10 минутно филмче са близо 10000рисунки/ и явно за него няма разлика фотоапарата който ще ползва.

  6. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    218
    #5

    Re:Funny :)

    Спора тръгна от прословутата Плазма на 720п, която бях поснал във Фасебоок на един приател, понеже си търсише тв до определени пари, и от там спора за 720п и т.н. Мен ми беше интересно той как измерва резолюцията (може би сантиметри)

  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #6

    Re:Funny :)

    едно от основните обърквания на хората извън бранша* е в трудността да асимилират, че съществуват две резолюции - на екрана и на сигнала. за тях е трудно да осмислят, че 1024*768 е едно и също и на 14" монитор и на 50" TV.

    * под "бранша" разбирам компютърния. повечето от хората в TV-бранша тепърва влизат в тази терминология, като след усвояването на терминологията трябва да осмислят и какво значи тя

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    218
    #7

    Re:Funny :)

    Малко се отклонявам от темата, но знаете ли новата Д серия ЛСД на Самсунг с какви матрици се предлага? Специално 46д630. Мерси
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1303830778[/time]_________________________________________________

    #
    Stanislav Ivanov Pich chetesh li kvo pishat horata vav foruma? Mai ti trebva da pocherpish toq pat
    преди 16 минути · Харесва миНе харесвам
    #
    Viktor Spasov Не съм го чувал този форум и не смятам дори да влизам там.
    преди няколко секунди · Харесва миНе харесвам
    #
    Stanislav Ivanov Еми добре, стой си неграмотен тогава
    Преди 2 секунди. · Харесва ми


    Айййй сиктир

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #8

    Re:Funny :)

    Цитат Първоначално публикувано от jovanoty

    Viktor Spasov Не съм го чувал този форум и не смятам дори да влизам там.

    Stanislav Ivanov Еми добре, стой си неграмотен тогава
    Както беше казъл някой...
    Не е срамно да не знаеш нещо , срамно е да не искаш да се учиш.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе