Re:Помощ за избор на 3D телевизор / ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Sony - HX800-720-820-920 , NX700-710-800-720
Samsung - D6000-6100-6500-7000-8000
Philips - PFL9606-8606
Sharp - LE830
Toshiba - ZL1
Благодаря ти :)
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1324154357[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от Airfan
Привет,
След много четене установих, че Самсунг имат проблем с 3Д-то в техните телевизори и реших да не инвестирам в тях, въпреки DTS поддръжката на вградения им USB плейър.
За момента съм се спрял на следните два модела LED LCD 3D телевизори:
1. LG 42LW659S -
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...80-LG-42LW659S
и
2. LG 42LW650S -
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...80-LG-42LW650S
Кой от двата е по-добър? Има ли нещо по-добро на цена до 2000 лв и да е с LED матрица? Размерът, който търся е минимум 40" и максимум 46". Тези двата как се справят с ъпскейлинга от SD сигнал до HD резолюция?
Благодаря ви предварително!
http://www.lg.com/bg/common/compare/...or%2Findex.jsp
Разликата е само в PVR функцията .
Специални поздравления и благодарности изразявам към hristoslav2. Много полезна информация и винаги подробна качваш. Много колебания имах и продължавам да имам относно - какъв тип TV да си взема? Като цяло съм на принципа да се купува актуалното възможно най-новото на пазара. Определено обаче се съобразявам и с бюджета. Не знам защо и не мога да кажа ме привлича марката Philips, но след като разгледах постовете ти и отделните твои препоръки се насочих(както казах все още се колебая) към Panasonic и по конкретно към модела TX-P42GT30E. Честно казано инчовете поне за стаята в която съм определил за телевизора и тя си е най-голямата са предела т.е. максимум 42'. Общо взето цената на TV-то ми се струва е добра в момента 1900 лв. и като гледам другият модел TX-P42VT30E с цена 2900 лв. се чудя толкова ли е голяма разликата между двата. Определено втория на тази цена мога само да го сънувам, но все пак ако реша да дам тези 1900 лв. за TX-P42GT30E би ли ме подкрепил. Казах си ако ще се дават пари наистина да си заслужава, но да не навлизам в някакви баснословни суми. Много ми е чудно и защо не са включени и очила към GT-то?
Цитат:
Привет,
След много четене установих, че Самсунг имат проблем с 3Д-то в техните телевизори и реших да не инвестирам в тях, въпреки DTS поддръжката на вградения им USB плейър.
За момента съм се спрял на следните два модела LED LCD 3D телевизори:
1. LG 42LW659S -
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...80-LG-42LW659S
и
2. LG 42LW650S -
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...80-LG-42LW650S
Кой от двата е по-добър? Има ли нещо по-добро на цена до 2000 лв и да е с LED матрица? Размерът, който търся е минимум 40" и максимум 46". Тези двата как се справят с ъпскейлинга от SD сигнал до HD резолюция?
Благодаря ви предварително!
Двата са еднакво добри. Едни и същи са като хардуер. Разликата е само в PVR функцията във вторият.
За 100 лева отгоре си вземаш PANASONIC TX-P42GT30E.
Цитат:
Първоначално публикувано от Dreambox
Специални поздравления и благодарности изразявам към hristoslav2. Много полезна информация и винаги подробна качваш. Много колебания имах и продължавам да имам относно - какъв тип TV да си взема? Като цяло съм на принципа да се купува актуалното възможно най-новото на пазара. Определено обаче се съобразявам и с бюджета. Не знам защо и не мога да кажа ме привлича марката Philips, но след като разгледах постовете ти и отделните твои препоръки се насочих(както казах все още се колебая) към Panasonic и по конкретно към модела TX-P42GT30E. Честно казано инчовете поне за стаята в която съм определил за телевизора и тя си е най-голямата са предела т.е. максимум 42'. Общо взето цената на TV-то ми се струва е добра в момента 1900 лв. и като гледам другият модел TX-P42VT30E с цена 2900 лв. се чудя толкова ли е голяма разликата между двата. Определено втория на тази цена мога само да го сънувам, но все пак ако реша да дам тези 1900 лв. за TX-P42GT30E би ли ме подкрепил. Казах си ако ще се дават пари наистина да си заслужава, но да не навлизам в някакви баснословни суми. Много ми е чудно и защо не са включени и очила към GT-то?
Dreambox
Подкрепям избора ти относно TX-P42GT30E. Разликата в цената между TX-P42GT30E и TX-P42VT30E е обусловена от дизайна, говорителите и контрастният филтър във вторият + очилата и Wi-Fi донгъла.
http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/2...0&p=TX-P42VT30
3D-то в TX-P42GT30E има по-голяма дълбочина на картината в сравнение с Филипс 8-ма серия.
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Двата са еднакво добри. Едни и същи са като хардуер. Разликата е само в PVR функцията във вторият.
За 100 лева отгоре си вземаш PANASONIC TX-P42GT30E.
Благодаря! Стаята ми е много светла, ама наистина много и предпочитам да заложа на LED решение. Утре ще се метна на 42lw659 най-вероятно. Има ли някакъв характерен дефект, за който да гледам преди покупката?
Поздрави
PANASONIC TX-P42GT30E има ли конверсия 2д в 3д ?
Здравейте.Бихте ли дали мнение за Panasonic TX-P42UT30E.Изглежда ми много евтин в промоцията на ТМ.Благодаря предварително.
Кои 3D модели кореспондират с iMac?
Моля за малко помощ. Вече ми помогнахте когато избирах ТВ, ще съм много благодарен и сега, ако може да помогнете.
Бащата си е наумил да си купува ТВ и държи да е 3D. Не си купува всеки ден ТВ и иска да има всичко. Спрял се е на 42LW4500. Въпроса ми е някой имали впечатления за този модел. Приемам и други предложите, но моля да кажете защо точно този.Парите който може да даде са 1400лв. максимум. А размер 40-42 инча. Интересуваме с вградения плеър на LG-то ще можели чрез флашка да гледа 3D филми в mkv формат, понеже няма blu-ray player. Има компютър но е малко слабичък и засега няма да ги свързваме, но него изключваме като вариант. Освен подсветката и за изгорели пиксели какво друго да гледаме.
Благодаря предварително.
Да ми е честит и на мен LG 42LW659S със 7 броя 3D очила, камера и magic motion дистанционно.
Цитат:
Първоначално публикувано от neven1818
PANASONIC TX-P42GT30E има ли конверсия 2д в 3д ?
2D/3D Конверсия - да
http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/%...trackInfo=true
Цитат:
Първоначално публикувано от antonpavlov
Здравейте.Бихте ли дали мнение за Panasonic TX-P42UT30E.Изглежда ми много евтин в промоцията на ТМ.Благодаря предварително.
Кои 3D модели кореспондират с iMac?
Това е най-ниският клас 3Д модел на марката - нормално е да е евтин. Би трябвало всички да кореспондират с iMac. Може да тестваш на място в Public, там имат iMac и тв Панасоник.
http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/%...029/index.html
Цитат:
Да ми е честит и на мен LG 42LW659S със 7 броя 3D очила, камера и magic motion дистанционно.
Честито Airfan :Drinks: - сега остава да намериш 7 приятели /и 20 бири :) / да тествате телевизора
Днес бях с един приятел и отидохме до Технополис където е и работил. Срещна ме с негов колега в отдела на TV-тата. Говорихме най-вече за качеството на картината и на втори план екстрите. Обсъдихме 3D плазмата и 3D LED-а съответно предимствата и недостатъците. Това което ме отказа от плазмата е неизчезващото трептене. Обсъдехме ценовия предел и възможно най-доброто което може да се вземе. Според неговата препоръка, вече и мое решение понеже го поръчах е SAMSUNG UE-40D6530 на 1900 лв. в комплект с два броя 3D очила. Очаквам го около сряда-четвъртък. Пожелавам на всеки да открие своя модел и около празниците да му се радва в къщи. :ole
Благодаря ти hristoslav2.А какви са му недостатъците в сравнение с по-висок клас модели на Panasonic?
И какво би било твоето предложение в този ценови диапазон? :081:
Цитат:
Първоначално публикувано от Dreambox
Днес бях с един приятел и отидохме до Технополис където е и работил. Срещна ме с негов колега в отдела на TV-тата. Говорихме най-вече за качеството на картината и на втори план екстрите. Обсъдихме 3D плазмата и 3D LED-а съответно предимствата и недостатъците. Това което ме отказа от плазмата е неизчезващото трептене. Обсъдехме ценовия предел и възможно най-доброто което може да се вземе. Според неговата препоръка, вече и мое решение понеже го поръчах е SAMSUNG UE-40D6530 на 1900 лв. в комплект с два броя 3D очила. Очаквам го около сряда-четвъртък. Пожелавам на всеки да открие своя модел и около празниците да му се радва в къщи. :ole
Колега, този модел има проблем с FullHD 3D-то.
http://wiki.samygo.tv/index.php5/D6x...3D_Defect!#The
Цитат:
За мое съжаление си абсолютно прав :sad: и май ще се отказвам, а така ми се искаше вече да съм приключил с тази покупка. Общо взето се върнах в началото. Супер все пак от факта, нямаше го днес в магазина иначе вече щеше да е в нас.
От 3 дни съм със 46Д6510 и честно казано не намирам разлика в 3Д-то на 6 та серия и по високите.За сравнение --гледал съм и 40Д8000 в режим 3Д около 3-4 часа.На теория може да е презредово, и половин резолюция, но въпроса е дали визуално се вижда това.
Вече изгледах около 7-8 филма и качеството е супер.
На този етап от развитието на 3Д технологиите не виждам смисъл за 1000 лева отгоре за Д8000.
Цитат:
Първоначално публикувано от kokovi4
От 3 дни съм със 46Д6510 и честно казано не намирам разлика в 3Д-то на 6 та серия и по високите.За сравнение --гледал съм и 40Д8000 в режим 3Д около 3-4 часа.На теория може да е презредово, и половин резолюция, но въпроса е дали визуално се вижда това.
Вече изгледах около 7-8 филма и качеството е супер.
На този етап от развитието на 3Д технологиите не виждам смисъл за 1000 лева отгоре за Д8000.
Няма какво да кажа при положение, до сега съм гледал 3D само на D8000 и съм силно впечатлен. Днес смятам да се разходя отново и да видим дали ще може да ми покажат на няколко марки, конкретни модели 3D излъчването им. Снощи докато се рових като обезумял из нета попаднах на този сайт. http://www.hdtvtest.co.uk/news/category/reviews не знам друг път даван ли е за ориентир, но това което прочетох за тестовете на отделни 3D-та ми хареса и ме насочи към някой от тях.
А да щях да забравя. Има ли някаква разлика между TX-P42GT30 и TX-P42GT30B?