Re:Помощ за избор на 3D телевизор / ръководство на първа страница
Здравейте. Вероятно не му е тук мястото да попитам, но така и не можах да намеря тема по въпроса. С какъв плеър гледате 3D блу рей филми от компютър на телевизора? Аз като тествах LG-то с лаптоп ги пусках с Total media theatre 5, ама честно да ви кажа не ме грабна много този плеър, а и ми се струва че така и не можах да пусна читаво 3D именно заради него.
Здравей tougherty
Само с Total Media Theatre - v5.0.1.180 Platinum, съм гледал 3D Blu-rey диск /от виртуалния BD-Rom на компа/ на телевизор - модел LG 47LW650S.
Според мен, плеърът си върши перфектно работата, както с 3D BR, така и с рип-овете им!
Пробвал съм и с друг софтуер като CyberLink PowerDVD Ultra 3D v.10, но без успех.
Това, което мен лично ме учуди много, е че Тотал Медия-та тръгна на цял екран /задължително изискване според спецификациите/, едва след замяната на видеокартите - радеон с енвидиа и включен 3D вижън трансмитер.
Мислех, че активно и пасивно 3D, работещи заедно, са несъвместими технологии, но уви - грешал съм!
Мерси за отговора, raziel66. Прав се оказа. Total Media Theatre 5 Platinum всъщност е супер плеърче. Явно разликата идва от видеокартите на лаптопа, с който тествах в магазина и моя настолен компютър. Вкъщи видеокартата е SAPPHIRE VAPOR-X HD5770 1G BLK и на точно същия телевизор LG47LW650S с TMT5, 3D-то изглежда направо супер. И наистина всичко излиза на цял екран, за разлика от обикновената телевизия (с HD приемника на Булсатком съм), с която не мога да се преборя да запълни изцяло 47-те инча на екрана. Аз го имам от скоро и още не съм разучил всичко, но на цял екран излизат само HD каналите и много малко от другите канали. Огромното мнозинство обаче ми излизат в средата на екрана с черни ленти от ляво и от дясно, а някои дори отдолу и отгоре. Опитах всички настройки (16:9, 4:3, just scan, 14:9, оригинална), само с кино режима и местенето на картината има някакъв ефект, но така пък режа от някъде. Та оправия няма :) Също така имам и проблеми с намирането на 3D съдържание. Попитах тук и там за покана за hd torrents.org, но за момента няма резултат. Ти от къде теглиш 3D съдържание?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1313256533[/time]_________________________________________________
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Има ли начин да се теглят без да се плаща?
За БулсатЯ трябва да барнеш в настройките на тяхното дръвце /сега не се сещам ,че не ми е пред погледа ,но беше ХД -без корекция ,СД -с корекция/ ,но за повече да се преместим в другата тема.
Цитат:
Първоначално публикувано от tougherty
Ти от къде теглиш 3D съдържание?
Има ли начин да се теглят без да се плаща?
1.Начини без плащане:
- от добре познатите ни "магазини"
- от тубата в 3D - излиза иконка "3D" до тази за промяна на резолюцията, на клиповете, които имат "side by side" вариант и подобните формати рип на 3D източник или конвертирани от 2D към 3D в най-лошия случай.
- от сайтовете на nVidia - 3D Vision раздела.
- от сайтове рекламиращи 3D мултимедия
2.Начини с плащане - колкото искаш! :))
В момента даже тегля 3D BR диска на филма "Очарование кораллового рифа" 3D (2011) от линка на христослав.
Нека Силата да е с него! :Drinks:
Скоростта е супер - около 2 MB/s. за тънкият ми абонамент с БТК-то.
15.6 ГB на харда за 5-6 часа време :rolleyes:
Цитат:
Първоначално публикувано от raziel66
Скоростта е супер - около 2 MB/s. за тънкият ми абонамент с БТК-то.
15.6 ГB на харда за 5-6 часа време :rolleyes:
Аз успях да се регистрирам свободно в hd-space.org. Имат не малко 3д съдържание, но за съжаление скоростта е ужасна - 5-50 кб/с, т.е. направо не му се вижда края на тегленето. В този ред на мисли ми се струва, че би било добре ако можем по някакъв начин да споделяме 3D съдържанието, което сме теглили от вън и/или за което сме платили. По този начин, ако сме например 100 човека, ще има винаги нещо ново за гледане, което ще бъде лесно достъпно с вътрешна скорост. За съжаление и идея си нямам как да стане това след като повечето файлове са огромни за ъплоуд.
http://www.3dtorrents.org Тук има само 3D-матереал.Регистрацията е свободна,
скоростта е добра.Свалил съм поне 400 гб.
А има ли богат избор от заглавия ? И освен филми , има ли и друго ? Питам , понеже нямам още регистрация , а тя трябва , макар и да е безплатна !
Има и приложения,но сайта е само за 3Д съдържание.
Има около 350 нещица.Друг е въпроса,че истински 3D-игрални филми са не
повече от 7-8,другите са конвертирани от 2D-3D.Аз си свалям предимно
научнопопулярни заглавия на IMAX 3D.
hristoslav2 е дал линк към Lichtmond.Има го в тракера,препоръчвам го,
страхотна 3D анимация-много ефектна+много хубава релакс музика.
Гледах го преди месец,както се казва на един дъх.Мисля около 40мин.
Има и доста рекламни клипове на марките ТВ,също доста ефектни.
Цитат:
Първоначално публикувано от tougherty
Благодаря ви за линковете!
Колега tougherty мисля,че ти изпратих покана провери.
Преди около 3месеца като се регистрирах,беше свободна.
Не съм обърнал внимание,че е станала с покани,за което се извинявам.
Колега kalashnikov, ако имате възможност, пратете и за мен една покана за http://www.3dtorrents.org.
На raziel66@abv.bg
На линка от христослав2 - http://hdfile.ru/tags/3D/ също има доста интересно 3D съдържание, платено или безплатно - според желаната скорост на даунлоуд.
Цената за ден при неограничена скорост е 4.80лв. В моя случай при 2MB/s е около 100 GB свалени данни на ден.
Сравнена с платеният вход в момента на 3Dtorrents /10$ за 25GB/ е направо безплатна! :smiley: