Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате телевизор до към 500лв 21" до 24" макс.
Спряла съм се на LG 22LH2000, Samsung LE 22B450, Philips 22PFL344h и SAMSUNG SM-P2270HD.
Телевизора ще се ползва в кухня окачен високо на стената, почти залепен за тавана, така че за предпочитане е ъгъла на гледане да е добър, ще е почти срещу прозореца. За момента ще се използва с Булсатком, ако това има значение.
Чета че е хубаво да има цифров тунер,но не държа да има USB.
Каква е разликата между нормален LCD телевизор, и LCD телевизор/монитор. LCD телевизор/монитор е монитор с TV тунер или е нещо друго?
Моля, Ви , помогнете ми, че телевизора трябва да се купи до седмица.
Благодаря
Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Цитат:
Първоначално публикувано от novakdrakula
Здравейте, имам питане. Искам да купя телевизор, на който основно ще се гледа телевизия и по рядко филми и игри. Двоумя се между LG 42LD750 или Sоny UDL 40 EX 500/508. Кой от двата ще ми препоръчате, или може би някой друг модел? Ще се гледа от разстояние около 3,00-3,50 метра в осветена от слънце стая. Ще съм благодарна ако ми дадете съвет.
LG 42LD750
Цитат:
Първоначално публикувано от cyfka
Здравейте!
Можете ли да ми препоръчате телевизор до към 500лв 21" до 24" макс.
Спряла съм се на LG 22LH2000, Samsung LE 22B450, Philips 22PFL344h и SAMSUNG SM-P2270HD.
Телевизора ще се ползва в кухня окачен високо на стената, почти залепен за тавана, така че за предпочитане е ъгъла на гледане да е добър, ще е почти срещу прозореца. За момента ще се използва с Булсатком, ако това има значение.
Чета че е хубаво да има цифров тунер,но не държа да има USB.
Каква е разликата между нормален LCD телевизор, и LCD телевизор/монитор. LCD телевизор/монитор е монитор с TV тунер или е нещо друго?
Моля, Ви , помогнете ми, че телевизора трябва да се купи до седмица.
Благодаря
В твоят случай е добре да се ориентираш към 26" модели. Сред тях се срещат такива с IPS матрици/имат голям зрителен ъгъл/. Свържи се с колегата madmax от форума
https://forum.setcombg.com/index.php...rofile;u=14385
той има подробни наблюдения в този клас и може да те ориентира най-точно за определен модел.
LCD монитор с TV тунер - силно орязани откъм входове и системи за обработка на картината. Не че са им нужни особенно много на моделите с малък диагонал ,но си проличава в качеството на картината.
Здравейте!
Моля за съвет относно избора на ТВ! Спрял съм се на два модела LG LD750 , но при него ме притеснява непотдържането на DTS звук. Другия ми избор е Samsung LE 40C550. Въпроса ми относно втория модел е, забелязва ли се реално при "бързи" кадри липсата на 100HZ , и потдържа ли DTS звук?!Също така, след като C550 и С630 са с едно шаси, защо единия е 50, а другия 100HZ. Извинявам се за лаишките въпросим, но не съм много запознат. Благодаря на отзовалите се! :)
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
LG 42LD750В твоят случай е добре да се ориентираш към 26" модели. Сред тях се срещат такива с IPS матрици/имат голям зрителен ъгъл/. Свържи се с колегата madmax от форума
https://forum.setcombg.com/index.php...rofile;u=14385
той има подробни наблюдения в този клас и може да те ориентира най-точно за определен модел.
LCD монитор с TV тунер - силно орязани откъм входове и системи за обработка на картината. Не че са им нужни особенно много на моделите с малък диагонал ,но си проличава в качеството на картината.
за съжаление не мога да мина на вариант 26" понеже пространството ми е ограниченио, даже 24" не знам как ще събера. Така че очаквам предложения най-вече за 22,23" LCD
Цитат:
Първоначално публикувано от nolimit71
Здравейте!
Моля за съвет относно избора на ТВ! Спрял съм се на два модела LG LD750 , но при него ме притеснява непотдържането на DTS звук. Другия ми избор е Samsung LE 40C550. Въпроса ми относно втория модел е, забелязва ли се реално при "бързи" кадри липсата на 100HZ , и потдържа ли DTS звук?!Също така, след като C550 и С630 са с едно шаси, защо единия е 50, а другия 100HZ. Извинявам се за лаишките въпросим, но не съм много запознат. Благодаря на отзовалите се! :)
При спорт ,тенис ,футбол, снукър итн. липсата на 100хц е видима при този модел С550( а също и при С5000), топките чертаят направо линии , иначе се намират бройки с матрици на Самсунг. Точно 100хц. е разликата между С550 и С630 и дизайна разбира се.
LG LD750 е по-добрия избор
Цитат:
Първоначално публикувано от nolimit71
Също така, след като C550 и С630 са с едно шаси, защо единия е 50, а другия 100HZ. Извинявам се за лаишките въпросим, но не съм много запознат. Благодаря на отзовалите се! :)
Вероятно функцията 100Hz не е активирана в С550.
Цитат:
Първоначално публикувано от cyfka
за съжаление не мога да мина на вариант 26" понеже пространството ми е ограниченио, даже 24" не знам как ще събера. Така че очаквам предложения най-вече за 22,23" LCD
както ти писах попитай колегата madmax
Много Ви благодаря за отговорите.Май ще е LD750. A задължителен ли е проблема с неравномерната подсветка при този модел.Ще е предизвикателство да накарам продавач-колсунтанта да ми осигури тъмна стая, за евентуално установяване на подобен проблем.
Здравейте,
Моля за съвет:
Търся LED TV в диапазона 42'' до 46-47'' (по-голям по-добре).
Ще се гледа в сравнително светло помещение от около 3 метра.
Бюджет около 2000, макс 2500 ако наистина си заслужава допълнителните пари.
Спрял съм се на LG и то на тези варианти:
lg-47le5300 - http://www.technomarket.bg/products/...52/lg-47le5300
lg-47le5500 - http://technomarket.bg/products/09080824/lg-47le5500
Първият ми въпрос е, струва ли си разликата от 500 лв., тъй като не мога да се ориентирам добре какво повече предлага по-скъпия модел.
Също така загледах в ТМ един LED модел на Toshiba 46'' на цена 2299, не съм сигурен за модела.
Какво ви е мнението за 46'' Toshiba в сравнение с горните LG-ta
И последно, какво бихте препоръчали в този ценови диапазон като добро съотношение цена/качество.
Предварително ви благодаря!
Виж тази Тошиба
http://www.technomarket.bg/products/...shiba-46sl733g
Тошибите с LED подсветка са с гланцов панел !
Иначе от двете LG -5500 е за предпочитане , но 500лв не са малко за разликите в двата модела.
В темата за Тошиба пуснах въпроси за проблеми с настоящото ми лсд. Носих го на сервиз, но от там ми казаха, че това изключване на картината е софтуерен проблем така че ми писна и реших да си взема нов тв. Изисквания - лсд - 32 инча, цена до 800 лв., да не е Тошиба, да има вграден плейър за mkv, да поддържа БГ субтитри.
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Много благодаря за отговора.
Добре ли е, че е с гланцов панел?
Да разбирам ли, че тази Тошиба е за препоръчване пред LG-то?
Като дизайн много ме привлече, но все пак е телевизор и си мисля, че техническите характеристики са най-важни.
Трябва да си ги сравниш на място , защото както казах Тошибата има гланцов панел-матрица на Самсунг, а LG е с матов. Медия плеъра в LG е добър, но няма обаче DTS звук , ако това с плеърите ти е важно .Общо взето това все много добри модели и няма да сгрешиш ,на който и да се спреш.
ПП.Гланцовия панел дава като плюс по-добър контраст , черно и по-дълбоки цветове , но при директно осветление (прозорци ,лампи) ,отразява силно и наслагва отражения най-вече в тъмните участъци на картината , така че си прецени според осветеноста на помещението.
Здравейте,
От три месеца не мога да се реша да си купя телевизор.
Разстоянието е 2,6-2,8 м, спрял съм се на рамер 40”, бюджет максимум 1500 лв.
Гледам в светла стая /плазмите автоматично отпадат/, в момента съм на 21” CRT, цифрова на Близоо.
Филми почти не гледам, основно телевизия, много спорт /футбол/. Не ме интересува черното колко е черно, бялото колко е снежно и тънъ, просто искам тв да не размазва бързите сцени и тревата на терена да не изглежда като боза.
Колкото пъти съм успявал да накарам консултантите в магазините да ми пуснат SD футбол /Нова Спорт или Диема/, толкова пъти съм се отчайвал. Последно в техномаркет гледах LG 42LD750 – маже като за световно.
Въобще не вярвам на тези 100 или 200 Hz, че вършат нещо, поне не и за спорт. Сони 40ex500 също размазва /него почти го бях купил/, също и прехваленият Самсунг 40C650. Това виждат очите ми, възможно е качеството на сигнала в магазините да е ниско, но това няма как да го знам.
Та така, въпросът ми е – има ли 40” LCD, което да ми осигури гледане на SD футбол от 2,6м с качество, близко до това на CRT.
Ако някъде продаваха 40” CRT сандък с удоволствие щях да си го купя:)
По възможност искам конкретни отговори, в смисъл как гледате футбол с подобно качество на картината.
Благодаря предварително на всички отзовали се:)
Цитат:
Първоначално публикувано от submmit
Здравейте,
От три месеца не мога да се реша да си купя телевизор.
Разстоянието е 2,6-2,8 м, спрял съм се на рамер 40”, бюджет максимум 1500 лв.
Гледам в светла стая /плазмите автоматично отпадат/, в момента съм на 21” CRT, цифрова на Близоо.
Филми почти не гледам, основно телевизия, много спорт /футбол/. Не ме интересува черното колко е черно, бялото колко е снежно и тънъ, просто искам тв да не размазва бързите сцени и тревата на терена да не изглежда като боза.
Колкото пъти съм успявал да накарам консултантите в магазините да ми пуснат SD футбол /Нова Спорт или Диема/, толкова пъти съм се отчайвал. Последно в техномаркет гледах LG 42LD750 – маже като за световно.
Въобще не вярвам на тези 100 или 200 Hz, че вършат нещо, поне не и за спорт. Сони 40ex500 също размазва /него почти го бях купил/, също и прехваленият Самсунг 40C650. Това виждат очите ми, възможно е качеството на сигнала в магазините да е ниско, но това няма как да го знам.
Та така, въпросът ми е – има ли 40” LCD, което да ми осигури гледане на SD футбол от 2,6м с качество, близко до това на CRT.
Ако някъде продаваха 40” CRT сандък с удоволствие щях да си го купя:)
По възможност искам конкретни отговори, в смисъл как гледате футбол с подобно качество на картината.
Благодаря предварително на всички отзовали се:)
Ей това с футбола и мен не интересува. Ако някой предложи някво еЛСиДи до 1000лв., било то и по-малко (32''), ще го оценя!
Цитат:
Първоначално публикувано от shnorhel
Ей това с футбола и мен не интересува. Ако някой предложи някво еЛСиДи до 1000лв., било то и по-малко (32''), ще го оценя!
Миналия уикенд ми предложиха в Технополис едно еЛСиДи 32'' на Панасоник с 5 години гаранция, мисля че беше около 950-1000лв, на промоция. Консултанта ми обясни, че Панасониците имали по-добра матрица от Сонитата?!