Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Здравейте! Вече веднъж съм купувал лсд Панасоник от техномаркет. Имаше проблем с дисплея. Върнах го - отремонтираха го. Сега съм се засилил да купувам Панасоник 42'G20 на промо цената от 1499, и само преди ден цената му беше 200 лева по-висока. Къде е уловката? Мостри ли са? Тази цена важи само онлайн! :yikes
Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Цитат:
Първоначално публикувано от Batboy
Здравейте! Вече веднъж съм купувал лсд Панасоник от техномаркет. Имаше проблем с дисплея. Върнах го - отремонтираха го. Сега съм се засилил да купувам Панасоник 42'G20 на промо цената от 1499, и само преди ден цената му беше 200 лева по-висока. Къде е уловката? Мостри ли са? Тази цена важи само онлайн! :yikes
Преди два дни си взех неразпечатан от ТМ Цариградско. Но момчето не беше убедено, че има такъв в склада преди да го докара. Просто бъдете по предпазливи и гледайте внимателно кашона, преди да се разопакова. По принцип, консултантите там са покъртителни, затова може би не е силен аргумент...
Flash,
Избирай между Филипс 7605 (но хубаво виж ъгъла на гледане) и LG 42LE5500 ,виж и тези Panasonic L42G20ES ,Toshiba 40WL768G
Цитат:
Мостри ли са? Тази цена важи само онлайн! :yikes
Сега видях това удебеленото изречение. Ако наистина това е само за онлайн, риска е много голям. Доколкото знам гаранцията не признава прегорени пиксели, а мострите често страдат от подобни явления...
едит: Виж условията за евентуално връщане (3 дни), при регистриране на проблем - мостра или прогорени пиксели.
Излезе нов фаворит в този ценови клас LG 47LE5300. В момента е на промоция в Технополис при цена 1999 лв. и гаранция 5 години!!! LCD то ме очарова от към цветове и контраст, но все пак е LG. Сега дилемата е SONY KDL-46EX402AEP или LG 47LE5300LG 47LE5300???
В крайна сметка решението ще си е твое, но аз бих ти препоръчал LG. Най-малко както казва Христослав в по горните си коментари ще спиш спокойно в следващите 5 години ако нещо се повреди. Защо не погледнеш LG 47LE5500 все пак е в по горния клас на LG за разлика от този които си харесал.
Цитат:
Първоначално публикувано от fenixsz
гаранцията не признава прегорени пиксели...
едит: Виж условията за евентуално връщане (7 дни), при регистриране на проблем - мостра или прогорени пиксели.
Някъде четох, че ако изгорелият пиксел е в центъра на екрана, веднага се заменя, но ако е в краищата трябва да броиш до 5 за дадената страна(ляво/дясно)...
Кръга се стесни и дилемата, която остана е, дали:
Panasonic TX-P42G20E
http://www.technomarket.bg/products/...nic-tx-p42g20e - 1349лв.
или
LG 42LD750
http://www.technomarket.bg/products/09072750/lg-42ld750 - 1259лв. :help :god
Благодаря от все сърце! :Drinks:
Цитат:
Някъде четох, че ако изгорелият пиксел е в центъра на екрана, веднага се заменя, но ако е в краищата трябва да броиш до 5 за дадената страна(ляво/дясно)...
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg456828
Цитат:
Още в упътването си пише, че евентуалното прогаряне на панела не се покрива от гаранцията, но това е невъзможно да стане за 4-5 часа статичен образ, а доста повече 7-9 часа
Относно 7-те дни в условията за отказ на ТМ:
Цитат:
9. Отказ от закупена стока
Потребителят има право да се откаже от една или повече от поръчаните стоки в 7 дневен срок от получаване на поръчката в случай, че дадената стока е във вида в който е доставена, ако е опакована - опаковката и не е отваряна (опаковката на пратката може да бъде отваряна) и не е нарушавана цялостта на евентуални пломби и етикети целящи да установят разопаковането или употребата на стоката.
Тълкуванията като цяло могат да бъдат двусмислени, но за мен така написано означава, че можеш да върнеш стоката само, ако не си я ползвал. :help
tteodor, изборът е лесен прецени осветеноста на помещението по време на гледане .
Цитат:
Тълкуванията като цяло могат да бъдат двусмислени, но за мен така написано означава, че можеш да върнеш стоката само, ако не си я ползвал. :help
Много си прав, и аз съм на същото мнение, т.е. ако си видял кашона без да го отваряш и си изискал да ти доставят нещо което си поръчал, а не са ти доставили...
Застраховката покрива ли прогаряне?
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
tteodor, изборът е лесен прецени осветеноста на помещението по време на гледане .
Осветеността на стаята е средна, не е много светла, макар, че има големи прозорци, а и TV ще бъде в ъгъл, който не е осветен. За Panasonic-a прочетох доста неща, но за Lg-то намерих по-малко инфо. Lg-то ме привлича с USB възпроизвеждане на video и субтитри на български, а Panasonic-a (незнам защо, но все си мисля, че ще показва по-хубава картина). В петък ще ги сравня визуално и ще трябва да реша.
Здравеите! Мисля до края на седмицата да си взема тв. и попрочетох малко вьв форума,но ще Ви помоля за сьвет. Спрял сьм се на LED модел, 40'-42' и 100hz,защото ще се гледа и спорт.TV-то ще се ползва предимно за гледане на телевизия, отвреме на време ще се гледа филмче от PC,a по-рядко ще се включва PS2. Ще се гледа от 2-3 метра, без директна светлина в/у телевизора.Моделите в/у които умувам са:Philips 40pfl5605h , Philips 406605h и LG42le5300. За Philips прочетох някои неща,но като че ли клоня кьм LE5300 ,защото е с 5 години гаранция и в момента е с по-ниска цена. Незнам обаче с каква матрица е и дали е добьр модел като цяло. Моля помогнете и благодаря предварително!
Хайде изкажете се и по моя въпрос моля :) (на предната страница е темата ми)
LG 42LD750 - 1,399.00 лв
TOSHIBA 40XV733G - 1,199 лв
Panasonic L42G20ES- 1499 лв.
Samsung 40C650 ако е cъс S-PVA
SONY KDL-40EX508AEP
ozzimozzi, избирай от тези