Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Здравейте,
Разгледах доста от материалите тук и по други форуми, разглеждах ги и по магазините и се ограничих до следните модели:
LG 42LD650 - LGD S-IPS
LE 40C630 - SQ02
UE 40C6000 - SQ01
40XV733G - SQ02
40PFL5605 - Sharp UV2A
42PFL5405 - LGD S-IPS
Моля да ги подредите по качество на катрината при сигнал SD и HD.
Сравнявах ги на различни видове сигнал особенно първите два и неможах да реша кой е по добре.
Кой от изброените има най добър SD постпроцесинг?
Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
На този сайт нещо не му вярвам, гледах го това ревю и нещата не ми се виждат реални , особено снимките за ъгъла на гледане ,направо някаква тъмница. Чак пък толкова зле и то на S-IPS Alpha направо не е за вярване.
Да наистина, ако е толкова зле може би е по-добре да взема PANASONIC TX-L37S20, въпреки че е модел от 2010 ?
hristoslav2, дали имаш линкове и за други ревюта за PANASONIC TX- E30. Ще се радвам и на други предложения за LCD до 1500 лв, дори и за 32 инчов. Ще се гледа най-вече спорт + филми HD.
Здравейте,
Първо поздравления за страхотният форум :) Дойде ред да си купя първият телевизор и ... дилемата е голяма. По принцип съм програмист и съм на ти с компютрите, мислех че ще се справя и с телевизорите, но уви не успях.
Сега по същество - спрял съм се на 32", ще се гледа от около 2.5-3м. Помещението е средно до слабо осветено и бюджета е максимум 950-1000лв. Ще се използва за кабелна телевизия (Blizoo, Megalan - между другото кой оператор бихте ми препоръчали?) и гледане на филми от компютъра, флашка или външен хард диск (който вариант позволява телевизора), свалени от интернет или от DVD (след време и Blue-ray). Не съм фен на спортовете, не играя игри, но не искам да има лагване и размазване на картината.
Чудя се за Samsung LE-32C653/650 (не намирам разлика между двата, макар че някъде пише за разлики в интернет глезотиите) или може би Samsung LE-32C630. Или ще ме насочите към някой друг модел?
Благодаря Ви много.
П.С. Аз продължавам с четенето на темата, 20стр. за сега, още 40 остават :)
Цитат:
Първоначално публикувано от p0ckata
hristoslav2 пак въпрос към теб в новата бршура на ТМ имат Самсунг ле-46ц750 3д лсд заслужава ли си пред Лджи 47лд650
Всички запознати с моделите моля кажете мнение.
Благодаря.
Това е един от най-добрите модели с нормална (CCFL) подсветка с практически всички налични екстри и най-добрия вграден мултимедиен плейър.
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
Това е един от най-добрите модели с нормална (CCFL) подсветка с практически всички налични екстри и най-добрия вграден мултимедиен плейър.
Цитат:
hristoslav2 пак въпрос към теб в новата бршура на ТМ имат Самсунг ле-46ц750 3д лсд заслужава ли си пред Лджи 47лд650
Благодаря.
От модела са останали само мостри и в ТМ , ТП.
Вече телевизора е наличен 46 C750 дали е мостра или не немога да гарантирам защото от Тм ми извадиха неразпечатан дръг телевизор не изложения. По първи впечатления доста доба машина добра картина на цифров сигнал добра и на ХД. Плеара несъм го ползвал още за да кажа. 3д-то работи прилично тествах го. Доволен съм засега дано да не се окаже мостра но и да се все пак има гаранция.
Поздрави!!
Цитат:
Благодаря.
Разликата е само в екстрите.
Цитат:
Първоначално публикувано от jukiveins
Samsung LE-32C450 -добрият контраст обработка в сравнение с другите два.
Цитат:
Първоначално публикувано от jukiveins
Благодаря за отговора. Понеже имах ходене до местния тм, преписах кода отзад на тв-то - LE32C450E1WXXH. Това каква матрица е?
Това е продуктовият код. Обозначението за матрицата е на друго място.
https://forum.setcombg.com/index.php...html#msg456817
Цитат:
Първоначално публикувано от fantoms
Някой има ли мнение за TOSHIBA 40BV700. На тънка цена е.
Как ли ще се държи на SD сигнал? Ако може инфо и за матрицата.
Този е от най-ниският клас. Бюджетен модел-има какво да се желае относно картината. Матрица на Самсунг.
Цитат:
Първоначално публикувано от hhhsh
Здравейте,
Разгледах доста от материалите тук и по други форуми, разглеждах ги и по магазините и се ограничих до следните модели:
LG 42LD650 - LGD S-IPS
LE 40C630 - SQ02
UE 40C6000 - SQ01
40XV733G - SQ02
40PFL5605 - Sharp UV2A
42PFL5405 - LGD S-IPS
Моля да ги подредите по качество на катрината при сигнал SD и HD.
Сравнявах ги на различни видове сигнал особенно първите два и неможах да реша кой е по добре.
Кой от изброените има най добър SD постпроцесинг?
1. UE 40C6000 - SQ01
2. LE 40C630 - SQ02
3. LG 42LD650 - LGD S-IPS и 40PFL5605 - Sharp UV2A
4. 40XV733G - SQ02
5. 42PFL5405 - LGD S-IPS
Цитат:
Вече телевизора е наличен 46 C750 дали е мостра или не немога да гарантирам защото от Тм ми извадиха неразпечатан дръг телевизор не изложения. По първи впечатления доста доба машина добра картина на цифров сигнал добра и на ХД. Плеара несъм го ползвал още за да кажа. 3д-то работи прилично тествах го. Доволен съм засега дано да не се окаже мостра но и да се все пак има гаранция.
Поздрави!!
Честито :Drinks: дълго да му се радваш
Благодаря hristoslav2 само да питам тези 200 хертца как се спират и като се спрат след изключване на тв и нов старт пак ли трябва да се спират?? и влияе ли се на ХД каналите.
Поздрави.
Реших се и вече си имам LE-32C450. Направо не мога да му се нарадвам. Има доста добър вграден плейър и вади добри цветове. Само стойката му е "жълта" и ми се падна малко кофти матрица (CN08), ама пак се ядва. Bargain of the year за мен!
Специални благодарности на hristoslav2 и wrathchild!
Цитат:
Поздрави!!
От къде го взехте ? В ТП със сигурност ми казха че имат останали 3 мостри в цяла Б-я , в ТМ Пазарджик имат една мостра която стои от 6 месеца и я лазят хлебарки , и немогат да гарантират че ще ми доставят бр. която не е мостра.
Цитат:
Първоначално публикувано от ste1
От къде го взехте ? В ТП със сигурност ми казха че имат останали 3 мостри в цяла Б-я , в ТМ Пазарджик имат една мостра която стои от 6 месеца и я лазят хлебарки , и немогат да гарантират че ще ми доставят бр. която не е мостра.
От ТМ Варна със сигурност не взех броиката която беше изложена но дали не е била някаде мостра немога да кажа беше си всичко добре опаковано като я изкараха.
Дано намериш.
Поздрави!!!
Помогнете ми при избора от следните модели нa SAMSUNG:
UE 37C6000
LE 37C650
LE 37C630
Защо C630 е по-скъп от C650.Може да предложите и нещо друго до 1500 лв. Благодаря предварително.
Здравейте, решил съм да сменям телевизора и естествено реших да се обърна към най-якия форум за целта. Изчетох цялата тема и ръководството ;-) на Админа в началото на темата, което е наистина изумително полезно. Доколкото разбрах LED, към който първоначално се бях насочил не е толкова велико откритие и няма да ми предложи нещо съществено по-добро от стандартните LCD-та, още повече че телевизора ще се намира до прозореца, а както разбрах от "ръководството" LED губят преимуществата си при такава среда. Двоумя се между 32 и 37 инчовите за гледане от 2.5 метра разстояние. Бихте ли ми препоръчали няколко читави модела LCD или евентуално LED LCD в ценово ограничение 1000-1200 лева, които се предлагат на пазара в момента. Аз на случаен принцип разгледах няколко възможности, но не съм сигурен коя е по-добра.
Благодаря ви предварително, ще се радвам да разбера мнението на hristoslav2, ако не го затруднява и има време
Цитат:
Благодаря hristoslav2 само да питам тези 200 хертца как се спират и като се спрат след изключване на тв и нов старт пак ли трябва да се спират?? и влияе ли се на ХД каналите.
Поздрави.
Функцията 200 херца се нарича Motion Plus в менюто. Има няколко позициии - стандартно, гладка, по избор, демо, изключено. При гледане на филми я изключвай.
Panasonic съобщи, че няколко от нейните сътрудници от редица заводи в Мияги и Фукушима са получили травми. Компанията все още пресмята щетите, нанесени на нейните заводи (в района на земетресението са три).
http://it.tut.by/218093
http://news.sky.com/skynews/Article/201103215951618
Явно заради нарушеният транспорт /страда логистиката/ на панелите за новите модели в Европа -ще се абави тяхната поява на пазара ,въпреки че има вече някакви доставки на склад в европейските заводи.
Някой може ли да ми даде примерни настройки за картината на LE-32C450?