Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Здравейте, реших се да си купя LCD TV , като желанието ми е да е 32 инча със USB media player за филми и цена до 800 лева. Бях се насочил към SONY BRAVIA KDL-32EX302, но от форума разбрах че има проблеми със субтитрите. Затова ще съм ви благодарен ако ме насочите към най доброто решение съгласно моите изисквания.
Предварително ви благодаря!
Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Искам да използвам лаптоп дел востро 15 инчов като тв, какъв тв тунер трябва да закупя? Използвам виста, благодаря предварително!
Цитат:
Първоначално публикувано от angola
Искам да използвам лаптоп дел востро 15 инчов като тв, какъв тв тунер трябва да закупя? Използвам виста, благодаря предварително!
Навремето Avermedia е славеха като добри тунерчета но сега незнам иначе да определено гледаи да е usb.
Цитат:
Първоначално публикувано от jukiveins
Някой може ли да ми даде примерни настройки за картината на LE-32C450?
виж надолу в коментарите на това ревю
http://www.hdtvtest.co.uk/news/samsu...0101001847.htm
PANASONIC TX-L32S20E купувам този тв, казват ми че няма usb , това може ли да се компенсира по някакъв начин и това в него ВЪЗПРОИЗВЕЖДАНЕ НА СНИМКИ И ВИДЕО ОТ
SD КАРТА С VIERA IMAGE VIEWER алтернатива ли е за гледане на филми, музиса и снимки.....
За музика и снимки става, за видео - не, освен ако не си преконвертираш всички филми в необходимия формат и не ги записваш на SD карта. Според мен просто зарежи тая работа с видеото. Ако имаш камера или фотоапарат Panasonic или друго, което записва в тоя формат на SD карта - ОК предполагам.
SAMSUNG LE-32C450 или SAMSUNG LE-32C530 при условие ,че матрицата и на двата ще гледам да е самсунг? Разликата е наличието на HyperReal Engine в SAMSUNG LE-32C530 и цени в ТП 579 и 749!? Заслужава ли си разликата?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1300315375[/time]_________________________________________________
SAMSUNG LE-32C450 или SAMSUNG LE-32C530 при условие ,че матрицата и на двата ще гледам да е самсунг? Разликата е наличието на HyperReal Engine в SAMSUNG LE-32C530 и цени в ТП 579 и 749!? Заслужава ли си разликата?
Цитат:
Първоначално публикувано от MrNoone
Здравейте, решил съм да сменям телевизора и естествено реших да се обърна към най-якия форум за целта. Изчетох цялата тема и ръководството ;-) на Админа в началото на темата, което е наистина изумително полезно. Доколкото разбрах LED, към който първоначално се бях насочил не е толкова велико откритие и няма да ми предложи нещо съществено по-добро от стандартните LCD-та, още повече че телевизора ще се намира до прозореца, а както разбрах от "ръководството" LED губят преимуществата си при такава среда. Двоумя се между 32 и 37 инчовите за гледане от 2.5 метра разстояние. Бихте ли ми препоръчали няколко читави модела LCD или евентуално LED LCD в ценово ограничение 1000-1200 лева, които се предлагат на пазара в момента. Аз на случаен принцип разгледах няколко възможности, но не съм сигурен коя е по-добра.
Благодаря ви предварително, ще се радвам да разбера мнението на hristoslav2, ако не го затруднява и има време
Днес бях в Техномаркет и попитах консултанта какво ще ми препоръча 37 инчово LCD. Беше категоричен Samsung LE 37C650, който е на промоция за 1199 лева. Но тъй като беше категоричен, че LED е с далеч по-добра картина и контраст и на светло стои по-добре от обикновеното LCD малко ме съмнява компетентността му. Какво е вашето мнение за този модел и наистина ли в момента е оптимален избор цена/качество.
40C653 е 1250 лв., за 50 кинта 3 инча отгоре си е жива далавера :)
Относно LED - това, което субективно ми прави впечатление, е че имат по-голяма яркост. Може и да съм си го внушил, а и вкъщи не се гледа толкова ярко никога. Може би ако телевизора е срещу панорамен южен прозорец...
Решил че няма да си купя телевизор с лед подсветка , затова си харесах http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...1822&scenario= . Като гледам цената му е колкото на 40c650 ,въпреки че е на промоция. Искам да попитам каква стойка за стена трябва да си взема ,защото гледам има за около 30лв.
Цитат:
Днес бях в Техномаркет и попитах консултанта какво ще ми препоръча 37 инчово LCD. Беше категоричен Samsung LE 37C650, който е на промоция за 1199 лева. Но тъй като беше категоричен, че LED е с далеч по-добра картина и контраст и на светло стои по-добре от обикновеното LCD малко ме съмнява компетентността му. Какво е вашето мнение за този модел и наистина ли в момента е оптимален избор цена/качество.
Консултанта греши ,че LED е с далеч по-добра картина и контраст. Няма как да стане. Замисли се сам - ламповата подсветка е с яркост 500 кандела ,а лед подсветката е с яркост 400-450 кандела... Как ще постигнеш по-голям контраст чрез по-малка яркост на подсветката ? Лед подсветката има други предимства ,но не подобрява контраста.
Сега гледам едно ревю на Samsung LE 37C650
http://www.chip.de/artikel/Samsung-L..._43067847.html
и в таблицата необразованият германец е изписал - Panel-Typ sPVA.....И то при условие че самсун не произвеждат панели със този размер. Как го е видял.....
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Консултанта греши ,че LED е с далеч по-добра картина и контраст. Няма как да стане. Замисли се сам - ламповата подсветка е с яркост 500 кандела ,а лед подсветката е с яркост 400-450 кандела... Как ще постигнеш по-голям контраст чрез по-малка яркост на подсветката ? Лед подсветката има други предимства ,но не подобрява контраста.
Сега гледам едно ревю на Samsung LE 37C650
http://www.chip.de/artikel/Samsung-L..._43067847.html
и в таблицата необразованият германец е изписал - Panel-Typ sPVA.....И то при условие че самсун не произвеждат панели със този размер. Как го е видял.....
Не разбрах мнението ти за модела все пак.
Възможности са следните:
Samsung LE 37C650 - 1099 лв
SAMSUNG LE-40C653 - 1249 лв
SAMSUNG LE-40C630 - 1269 лв
Тези са от технополис и
SAMSUNG LE-40C650 - 1299 лв от Техномаркет
Разбира се, ако предложиш нещо различно, което си струва, ще съм ти благодарен
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
40C653 е 1250 лв., за 50 кинта 3 инча отгоре си е жива далавера :)
С653 е същия като 650 само дизайна му е различен........
Цитат:
Възможности са следните:
SAMSUNG LE-40C653 - 1249 лв
SAMSUNG LE-40C630 - 1269 лв
Само не разбрах каква е причината да се плати 20 лв повече за C630, при положение че е орязана версия на C650/C653.