Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Телевизор с възможно най-нисък input lag.
Долните редове са единствено подходящи за хора, които търсят телевизор с максимално бързо въпроизвеждане на подадения сигнал, подходящ предимно за бързи конзолни и компютърни игри.
Тъй като в къщи сме двама геймъри и ще се играят различни игри, си търся телевизор, който да бъде много добър в бързото показване на образа. Разликата между 16ms и 50ms е два кадъра, което си е съществено.
Чрез hristoslav попаднах на този линк, който
The Best Gaming TV Test
След дълго ровичкване, разбрах, че резултатите в горният линк са под въпрос, тъй като сравнението е правено н LCD лаптоп, който също има известно забавяне в input lag-a, както и с включена Windows Aero функция, която води до изкривявания.
Най-добрите тестове се правят в сравниние с CRT монитор, които се водят lag-free 1-2ms. От много ровичкане, разбрах, че LD450 моделите на LG с S-IPS са добро попадение, тъй като според тестове на независими потребители, дават отклонение до 16-32ms (1-2 frame-a). Това е много добър резултат спрямо останалите. Плазмите също дават голям input-lag поради бавната обработка на сигнала, а не поради бавна матрица.
Дълго размишлявах и след като видях LD750 на промоция, реших да ходя да го взимам. По характеристики даваха 2.2 ms response time, което няма общо с input lag-a, който зависи и от обработката на сигнала от процесора. Вчера отскочих до Технополис до Арена Младост, силно решен да го взема. Е, уви, телевизора беше поставен на една стена с още 20-на с еднакакъв видеосигнал. Още в първите секунди разбрах, че това е най-бавният телевизор от всички останали! Той показваше изображението най-късно. В крайна сметка търся един от най-бързите...
Това, което установих лично след 2 часа взиране в различните телевизори спрямо останалите, си направих следните заключения:
- Като цяло по-високите класове имат по-голям input lag
- Като цяло LED имат по-голям input lag от LCD
- Често средните към най-ниските класове изкарваха най-добри резултатите при сравнине от една марка
Това изцяло е подплатено и от виждания на много други потребители в avsforum.com и по-специално в темата input lag war, далеч по-техническо грамотни от мен. Примерно, интересно заключение беше, че Bravia Engine 2 е по-бърз от Bravia Engine 3, поставян в ex400 и ex500 съответно, с каквито и да е настройки. Вчера при сравнението забелязах, че BX400 е по-бърз и от 3-те телевизора.
Примерно плазмите S20 на Panasonic превъзхождаха V20 и G20 сериите по бързина, поне според мен.
LG LD465 беше много по-бърз от LD550 и LD650, за съжаление LD750 не беше там.
След двучасовото взиране набелязах следните модели, които ми се сториха по-бързи от останалите:
- LCD Panasonic L42S20E
- PDP Panasonic P42S20E
- LCD Panasonic L42U2E
- LCD LG 42LD450
- Philips 40PFL5605
Като първите два са ми фаворите. Видях, че миналата година G10 сериите са давали най-добри резултати, та може би затова и тази година S20 сериите са бързи, тъй като се базират на G10. Поне при 32-инчовите, където бяха всички марки, LCD S20 на Panasonic беше за мен най-бързият заедно с Panasonic U2.
Между другото нещо полезно, след толкова скитане и сравняване:
TX-L42D25E - 1999 лв (2349 в техно-s) - на мен ми беше бавен а и малко скъп, въпреки пък че има вграден сателитен тунер, което си е спестяване
Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница /част 1/
Ето нещо което ми помогна да настроя доста точно яркостта и контраста (ако е за друга тема този пост да го преместят модераторите)
Сваляте от този адрес снимките с белия и черния тест и ги записвате на флашка - http://www.networkedmediatank.com/pr...d.php?tid=9541
После я вкарвате в телевизора, пускате снимките - и настройвате контраста и яркостта от менюто на телевизора така че да се виждат (макар и едвам) горния най-ляв бял правоъгълник (на белия тест) и горния най-ляв правоъгълник при теста с черната картинка.
Интересното е че настройката по този начин ме доведе до същите резултати както с теста за настройка на монитори който е в програмата Еверест - направих го когато компютъра беше свързан с телевизора). Единствената разлика - при теста на Еверест яркостта я бях дал на 52, а с този тест от линка - я дадох на 54, иначе контраста (при мен) си е същия и при двата теста - 88, както и подсветката - 6 . С теста на Еверест може и цветове, гама и други неща да се настроят - но цветовете на Сонито са си доста добри, така че не съм ги пипал.
При мен настройките на картината за снимки,както и тези при връзка с компютър са отделни, затова записах стойностите които се получават (88,54,6) и ги зададох същите и при настройката на картината на телевизията.
Еверест са го преименували и в новите версии програмата се казва Aida64 - http://www.softexia.com/system-tools...45-aida64.html
fenixsz ,като гледам сравнявал си едно нищо, ТВ навързани кой знае с как и с каква дължина кабели и,и сигнал подаван от някъде си .Ето ти вариант за тест ,който /ако въобще ти разрешат някъде :RTFM: / може да приложиш ,за да добиеш представа - слагат ти 2,3,4 ТВ един до друг ,включваш ги към ПС3 със заредена една и съща игра /най-добре някакъв шутър напр. Call of duty/ и гледаш дали ще видиш забавяне от момента на натискане на бутон с команда до изпълнението и на екрана. Гарантирам ти ,че в повечето случаи няма да видиш никакво забавяне ,камо ли да хвънеш разликата между два ТВ. :Drinks: Ето така :
https://www.youtube.com/watch?v=3nX1peNOt4w#ws
Здравейте, ще си купувам телевизор, спрял съм се на Samsung и се "триумя" между два модела: SAMSUNG LE-32C653 и SAMSUNG LE-32C650 на една цена са, но не мога да се ориентирам в разликите... та на кратко - някои да подскаже кои от двата да взема или да препоръча нещо друго на същата цена 1100-1200 е тавана (за 32ка не търся по голям размер)
Цитат:
Първоначално публикувано от hotblooded
Здравейте, ще си купувам телевизор, спрял съм се на Samsung и се "триумя" между два модела: SAMSUNG LE-32C653 и SAMSUNG LE-32C650 на една цена са, но не мога да се ориентирам в разликите... та на кратко - някои да подскаже кои от двата да взема или да препоръча нещо друго на същата цена 1100-1200 е тавана (за 32ка не търся по голям размер)
Само цвета. В650 доста ми хареса, едва ли С650 е по-зле. Ако предпочиташ матов екран погледни Сони.
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
fenixsz ,като гледам сравнявал си едно нищо ...
Лага от ТВ-то не е за пренебрегване, особено в мулти. Вярно е, че методиката е малко никаква както казва колегата, но не е да не се усеща. На око се вижда най-лесно с екстенд на CRT и LCD монитор и влачене на прозорец на границата между двата. Аз съм си решил - ТВ за филми и за игри в които се кефя на графиката, за Quake един TN монитор.
Иначе за тестване най-добрия засега начин със сплитер (по надеждно е от видеокарта с два изхода) и SMTT програмката, която се върти в темата за Input Lag Wars, нямам регистрация там, някой ако му се занимава може да я поиска.
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
fenixsz ,като гледам сравнявал си едно нищо, ТВ навързани кой знае с как и с каква дължина кабели и,и сигнал подаван от някъде си .Ето ти вариант за тест ,който /ако въобще ти разрешат някъде :RTFM: / може да приложиш ,за да добиеш представа - слагат ти 2,3,4 ТВ един до друг ,включваш ги към ПС3 със заредена една и съща игра /най-добре някакъв шутър напр. Call of duty/ и гледаш дали ще видиш забавяне от момента на натискане на бутон с команда до изпълнението и на екрана. Гарантирам ти ,че в повечето случаи няма да видиш никакво забавяне ,камо ли да хвънеш разликата между два ТВ.
Винаги сравнявах с един и същи сигнал. Говоря за телевизори един до друг...
fenixsz,
имам чувството, че по скоро забавянето при LD750 се дължи на 100/200 Hz. В смисъл - времето което отнема на телевизора за обработка на сигнала. Аз не бих могъл да видя разлика между два не 100 Hz телевизори. Мисля си, че обработката на сигнала в по-ниските модели е по-лоша, а не по малко, за да има по-малко лагване. Освен това телевизорите, които си гледал не са били в Game mode, когато сигнала минава "най-бързо".
Аз ходих, гледах, четох форуми, задавах въпроси и най-накрая днес се възползвах от новата промоция в Техномаркет - Samsung LE-40C650 за 1619лв. Да ми е честито! :beer:
Сега денят ще премине в настройки. Добре, че от hdtvtest са постнали техните настройки при калибрацията :)
Цитат:
Първоначално публикувано от hotblooded
Разликата между С650 и С653 е само в цветовете на корпусите
/последната цифра до 5-от там нагоре са промени в тунерите/
Цитат:
Първоначално публикувано от Flash
Аз ходих, гледах, четох форуми, задавах въпроси и най-накрая днес се възползвах от новата промоция в Техномаркет - Samsung LE-40C650 за 1619лв. Да ми е честито! :beer:
Сега денят ще премине в настройки. Добре, че от hdtvtest са постнали техните настройки при калибрацията :)
Честито :Drinks:
Здравейте,препоръчайте между тези модели:
Тошиба: 40VL733; 40SL733; 40XV733
Самсунг 40C550; 40C630
Бюджет до 1650 най-много.
stanimir123 - 40C650 с китайските некачествени (силно казано, но е факт че са с по-ниски показатели- двойно по-нисък контраст например при MVA от матриците S-PVA на Samsung) матрици ( MVA, CMO) е намален на 1619 лв в Техномаркет (от 1749). В Зора ми казаха че го имало с матрица на Самсунг (S-PVA) - тогава си заслужава.
https://forum.setcombg.com/index.php/topic,48056.0.html
Пропуснах да пиша че помещението е силно осветено,и денем и вечер.
Матов панел търся. А Тошибите с лед подсветката с как се представят?
Четох по форума че изброените модели със матрици на Самсунг.
Ц650 на Самсунга не ми върши работа заради гланцовия панел,за Ц630 питах.
Имам лампа тъкмо в центъра на тв-то.
Разстоянието е към 3м. (не повече).
Цитат:
Първоначално публикувано от elvandin
fenixsz,
имам чувството, че по скоро забавянето при LD750 се дължи на 100/200 Hz. В смисъл - времето което отнема на телевизора за обработка на сигнала. Аз не бих могъл да видя разлика между два не 100 Hz телевизори. Мисля си, че обработката на сигнала в по-ниските модели е по-лоша, а не по малко, за да има по-малко лагване. Освен това телевизорите, които си гледал не са били в Game mode, когато сигнала минава "най-бързо".
Да, както се изразих по-рано. До голяма част проблемите могат да бъдат в допълнителните екстри като 200hz и прочие. За съжаление в големите магазини повечето консултанти са такива лентяи, че нямах никаква възможност да си поиграя с този тв. Имаше едно LD750 в карфур вързано с PS3, но консултанта ми каза, че няма нищо на него и се обърна да си рови във Фейсбука... OMFG!
Както и да е, мъките свършиха, взех си P42G20. Това, което ме спечели да го взема беше доброто осветление в един магазин и пуснатият Avatar - направо не можах да отделя око, спрямо останалите модели, които бяха изложени там. Сега малко ме е обзела параноята да не го "прогоря". Вчера поцъках 1 час GT5 и бях доста доволен.
Оставил съм ги на дефолтните настройки 30% контраст и осветляване, на normal mode.
Цитат:
Първоначално публикувано от stanimir123
Пропуснах да пиша че помещението е силно осветено,и денем и вечер.
Матов панел търся. А Тошибите с лед подсветката с как се представят?
Четох по форума че изброените модели със матрици на Самсунг.
Ц650 на Самсунга не ми върши работа заради гланцовия панел,за Ц630 питах.
Имам лампа тъкмо в центъра на тв-то.
Разстоянието е към 3м. (не повече).
Моделите на Тошиба с LED подсветка са с гланцови панели , така че трябва да избираш между Toshiba 40XV733G -гарантирано с матрица S-PVA на Samsung и SAMSUNG 40C630 най-вероятно с матрици MVA на AUO или СМО -Тайван, но може и с матрица на Самсунг. Виж и LG42LD750