Re:Какъв кабел да използвам от pc към tv?
Какво пише в упътването за употреба - виж там , дори има и картинка !
Само с кабел VGA-HDMI не става , трябва и конвертор от аналогов към цифров сигнал , а това е по-скъпо от самия кабел !
За звука в зависимост от това какво свързване ще ползваш има 2,3 варианта и кабелите са евтини !
Ти имаш ли някакви кабели в наличност ? Няма ли някой около теб , който да ти помогне ?
нямам кабели и нямам познат,който да ми обясни. Дайте ми линк някакъв да видя за какво точно става въпрос и според вас кой е най-подходящия вариант?
В твоя случай най-добре е с 2 кабела
1. Кабел VGA-VGA
2. Кабел с 2 стерео жака 3,5мм
Отваряш книжката на 18 стр.
С VGA-VGA кабела свързваш букса 6 на ТВ с изхода на РС
С другия кабел свързваш букса 2 на ТВ с изхода за слушалки на РС.
Дал съм примерни кабели, може да подбереш с по-големи дължини.
Успех.
2 Прикачен файл(ове)
За звука - не и давата , а само единия , в зависимост от начина на свързване ! :Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
@civica
Според инструкциите на ТВ за да има звук, когато се ползва VGA входът, трябва кабелът за звук да се включи в отбелязаната като № 2 букса на ТВ.
Т.е. става САМО чрез втория показан кабел.
/в противен случай звукът и картината ще бъдат на различни входове и ще има само 1 от двете/
@radostinna
Използвай кабелите в по-горния ми пост.
Може и така да е , съгласен съм , не съм се зачел подробно , но направих предложение да се прочете отново упътването за употреба , а то се оказва че има полза от това ! :Drinks:
много ви благодаря за информацията още утре си поръчвам кабелите. Само проблема ми е,че не мога да си намеря книжката на тв-то.
Затова е форума - да си помагаме ! За книжката не бери грижа - има из нета инфо , може да си я дръпнеш от там , но ако има проблем - питаш и ние помагаме , доколкото можем ! :ole
Изтегли си книжката оттук