Резултати от 1 до 4 от общо 4

2D към 3D

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    527
    #1

    2D към 3D

    Здравейте интересувам се, а и за повече информация, за конвертирането при новите телевизори от 2Д към 3Д. Тази екстра я има и при блу рей плеерите. Струва ли си тази екстра? Или това е нова ниша в търговията с телевизори?

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2010
    Мнения
    343
    #2

    Re:2D към 3D

    Нищо особено!

  4. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #3

    Re:2D към 3D

    Цитат Първоначално публикувано от juspar
    Нищо особено!
    Уникален отговор.

    Най-общо:
    Как работи 3D технологията?

    За постигането на 3D изображения има два метода. Първият е анаглиф – старият и по-популярен метод, при който се използват очила, чийто стъкла са оцветени и позволяват да виждате иначе размазаното изображение в 3D. В случая два образа биват наложени един върху друг с ползването на два филтъра – обикновено един червен и един син. Когато сложите очилата, образите се събират и се създава илюзия за дълбочина.

    За другия метод очила не трябват. При него се използва лещовиден екран, на който биват прожектирани изображенията. Докато погледът ви е съсредоточен право напред, 3D ефекта е налице.

    Всички ли могат да виждат 3D изображения?

    За хора, страдащи от определени заболявания на очите, е трудно да виждат 3D образи. Освен това, продължителното наблюдаване на лещовидния екран понякога предизвиква главоболие. Със сигурност, първия път, който гледате 3D без очила, може заниманието да ви се стори натоварващо.

    3D на пазара

    Усеща се тенденциозно увеличение на интереса към този тип технологии на пазара. Сигурно сте забелязали, че излизат все повече 3D филми, а нека не забравяме и за първата потребителска 3D камера от Fujifilm. Първата 3D уеб камера на пазара обаче е Minoru. Тя ви дава възможност да се появявате в 3D в Skype да речем, стига само човекът насреща ви да носи специалните 3D очила (получавате 5 чифта в комплект с камерата). Освен това, с Minoru можете да правите 3D филми и да ги качвате в YouTube, където съвсем наскоро дадоха зелена светлина на тази технология.



    Конверирането можеи да го има , но без подходящ телевизор няма как да стане. Ти ще конвертираш филма, но без поне 120 херца сигнал в монитора -няма да стане.

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,411
    #4

    Re:2D към 3D

    Mr.TECHNO
    То и твоят отговор е уникален. Тук става въпрос за 3D с активни или пасивни очила/поляризирани/. Крайният резултат на конвертирането от 2D в 3D е сравнително близък до оригиналното 3D ,но дълбочината е по-малка - поне от това което съм видял в магазините.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе