Възможна ли е следата схема?
Здравейте,опитвам се да реализира следната схема,но нещо не се получава.Идеята е следната:
Хардуер:
ТВ-Panasonic 42G20E (LCD)
SatBox-HD приемник вързан с HDMI
Дом.Кино с оптичен вход
Та,идеята е да вържа с тослинк телевизора за дом.кино за да минава звука през колоните на киното.Досега беше вързано с оптичен кабел от сателитния бокс в дом. кино и AC 3 звука си минаваше нормално.Днес пробвах да вържа направо телевизора с дом. кино за да има АС3 звук и когато ползвам ТВто като плейър.Когато звука е стерео,няма проблем,звука излиза през колоните на дом. кино,но като пусна ХД канал от сателита с долби звук няма никой (това е с програма от сателитния приемник).Мисля си,че не би трябвало да е проблем,защото долби звука би трябвало да отива в тв по HDMI кабела,с който е вързан със сат.бокса....Някакви идеи?
Re:Възможна ли е следата схема?
Я виж в менюто на satbox-а дали има избор на звукова пътека ! Аз имам кабелен тунер и се избира , иначе пуска стерео !
Цитат:
Първоначално публикувано от civica
Я виж в менюто на satbox-а дали има избор на звукова пътека ! Аз имам кабелен тунер и се избира , иначе пуска стерео !
Има,пусната си е на DD...
А дали си помни настройките ? Кой модел и коя марка е този satbox и дали пуска звук по hdmi кабела ? Като вържеш бокса само с ТВ-то по hdmi , звук има ли ?
Цитат:
А дали си помни настройките ? Кой модел и коя марка е този satbox и дали пуска звук по hdmi кабела ? Като вържеш бокса само с ТВ-то по hdmi , звук има ли ?
помни,бокса е Ipbox 9000HD,не,няма звук от бокса на тв,когато е DD,само когато е стерео...явно това е проблема....
В случая май сам стигна до решението на твоя проблем , но малко помощ никога не е излишна ! :Drinks:
Цитат:
В случая май сам стигна до решението на твоя проблем , но малко помощ никога не е излишна ! :Drinks:
странно защо не минава DD по HDMI???
По принцип минава , но явно този приемник прави даунмикс до стерео през hdmi , а по оптика пуска АС-3 !
Цитат:
По принцип минава , но явно този приемник прави даунмикс до стерео през hdmi , а по оптика пуска АС-3 !
downmix-a го има като функция но съм я изключил,като я пусна,звука тръгва,но вече не DD
veskop
Телевизорът няма проблем с DD5.1
Когато преиманата програмата е с долби звук ,в информационата лента /най-долу/ се появява надпис Dolby
Има си бутон option и от там аудио потока се превключва - в зависимост от подаваният сигнал на стерео, DD2.0 , DD5.1
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
veskop
Телевизорът няма проблем с DD5.1
Когато преиманата програмата е с долби звук ,в информационата лента /най-долу/ се появява надпис Dolby
Има си бутон option и от там аудио потока се превключва - в зависимост от подаваният сигнал на стерео, DD2.0 , DD5.1
знам,че няма,затова ми е странно....програмата със долби звука я пускам със сателитния приемник по HDMI кабел,когато натисна I бутона на тв,не ми показва никакво инфо за типа ма звука,само за картината...когато натисна option,има само сила на звука,но по-скоро е като при настройка баланс,т.е "0" е по средата....
Тази информация трябва да е от сатбокса , при мен е от кабелния тунер , а не от Тв-то !
Цитат:
Тази информация трябва да е от сатбокса , при мен е от кабелния тунер , а не от Тв-то !
на бокса инфото си е както трябва,когато превключа на долби,звук няма,на стерео,има...
Здравей колега. Доколкото си спомням пишеш и в dtv-bg.com. Да ти кажа каква е схемата при мен: Ipbox 910HD свързан с HDMI към LG 42LD750, а ТВ-то с оптичен кабел към ресивър SONY. Когато сателитния канал е с DD ресивъра си изписва Dolby Digital и свирят съответният брой канали 2.0 или 5.1
Настройките на приемника са следните: на Preference/AV setting/HDMI Audio Out Format съм избрал Bitstream, а на Dolby Default Out - YES
На ТВ-то Digital Audio Out - AUTO
Приемника е с имидж SifTeam
Цитат:
Първоначално публикувано от DigiPro
Здравей колега. Доколкото си спомням пишеш и в dtv-bg.com. Да ти кажа каква е схемата при мен: Ipbox 910HD свързан с HDMI към LG 42LD750, а ТВ-то с оптичен кабел към ресивър SONY. Когато сателитния канал е с DD ресивъра си изписва Dolby Digital и свирят съответният брой канали 2.0 или 5.1
Настройките на приемника са следните: на Preference/AV setting/HDMI Audio Out Format съм избрал Bitstream, а на Dolby Default Out - YES
На ТВ-то Digital Audio Out - AUTO
Приемника е с имидж SifTeam
да,аз съм от сат форумите.с енигма2 съм ,но това според мен не е важно,ипбокса е вързан с хдми,а от твто до ресивъра има оптика.там съм сложил digital in,но на ТВто не виждам да има някаква така настройка,поне не и на панасоника....ако вържа директно ресивъра с ипбокса с оптика,както беше досега,няма никакъв проблем.но с тази схема нямам звук на киното от DNLA