Здравейте, Интересувам се от телевизор с кинескоп.Предлагат ми Самсунг CW21Z423NCXXEU за 170 лв нов. Дава ли дефекти? Другия телевизор е INTECH-BGT21F за 180лв и NEO за 155 до 199лв - различни модели.Кой да избера?
Преглед за печат
Здравейте, Интересувам се от телевизор с кинескоп.Предлагат ми Самсунг CW21Z423NCXXEU за 170 лв нов. Дава ли дефекти? Другия телевизор е INTECH-BGT21F за 180лв и NEO за 155 до 199лв - различни модели.Кой да избера?
Samsung-a не е лош вариант мисля ,че бе слим този модел .В такъв случай извикай потребителското меню от дистанционното и се огледай дали са прави линиите на правоъгълника с менюто.Ако да го вземаш.Друг вариант ти е някой модел на Нео но задължително турски,ако има.
Бих добавил и CROWN, производство Vestel квадратните кашони.
Няма значение марката(НЕО,КРОУН,ТЕЛЕТЕЧ,АЙКО и т.н.)хубаво да е с шаси VESTEL.Железни са :god
Абе то шасито хубаво е VESTEL , ама какво има налепено по него , боклуци от китайските чекмеджета и половината елементи са спестени :))
Бих препоръчал от посочените телевизори да избере Самсунг .
Самсунг само ако не е от слим моделите /то важи за всяка марка -ако е слим -не вземай! / -дори и сега да е наред геометрията -до 1 година вече ще "изкривен" .Моделите на НЕО повечето стават ,имам няколко и досега само един имаше леки проблеми. :Drinks:
По никакъв начин недей да взимаш SAMSUNG-а ако наистина е SLIM!!!
Старият ми Vestel си беше чисто БЕКО и все още си работи перфектно. Само дето е със кинескоп на Самсунг (slim) и правилната геометрия не му е силна страна :)Цитат:
Първоначално публикувано от jonov
Китайците не слагат шасита на Вестел/шасито на вестел е старото на филипс/ затова препоръчах вестел ,а в китайските модели наистина спестяват от частите.А що се отнася до Вестел и Беко в Турция завода е един разделен на две през средата и няма голямо значение коя ще е марката .Цитат:
Първоначално публикувано от jonov
По голяма глупост не бях чел скоро :-memnon Беко нямат производство на CRT телевизори от няколко години Последните им издихания бяха китаиски шасита що годе добри Вестел май и те спряха прозиводство Всички се ориентираха към LCDЦитат:
Първоначално публикувано от granity
Да колега представи си големите компании като Филипс спряха още през 2006г. с CRT производството и този завод съм го виждал тогава.Далеч съм от мисълта ,че някой все още произвежда тая технология -дори моделите на Нео са от преди 5 години и нищо ново не излиза.Всичко по магазините е бройки залежали по складовете.Затова инфото ми е старо ,а и заглавието на темата е такова.
Винаги съм се дразнел когато Вестел и Беко се слагат като един производител Това са две различни марки собственост на Зорлу Холдинг(Вестел) и Коч Холдинг(Беко) Всяка от двете фирми си прави собствени разработки и си има номерация на шаситата Китайците имат доста по нови шасита включително и разработки от последните две години Лошото при тях е че почти всичко което е на пазара в момента е със втора употреба кинескопи В 14 инчовите са рециклирани мониторни кинескопи които работят гадно още докато са в гаранция При 21 инчовите слимовете са с нови кинескопи но лоша геометрия но все пак работят не лошо Между другото последното шаси на Филипс което беше със 21инча много приличаше като организация и изпълнение на класическото вестелско шаси 11АК30
Аз си продавам 29" Toshiba за 180лв.
И гаранция ще ти дам , но за транспорта е слабата страна - ~40кг e.