Re:Избор на телевизор - 32"
От изброените от теб, CX520 или PFL6606, който на теб лично повече ти харесва. Аз бих наблегнал на първия. Просто не съм фен на LED подсветките. PFL8404 е стар модел и вероятно са някакви изостанали изкъртени бройки, забрави го.
И аз наблягам към Sony-та, но кое от 2те ?
С CX520 получавам бонус камера, а и е на малко по приемлива цена :)
Но пък другия е по-висок клас и може би с по-добра картина :)
Какво ще кажете отново между двете Sony-та ?
Hellooo! За да не отварям нова тема ще питам тук.Предстои ни покупка на LCD TV.Не по-голям от 32''. До сега не сме имали такова чудо и нищо не разбираме от тая техника.Та простете за тъпия въпрос,но има ли модел който не разтяга картината по хоризонтала,или поне да е по-малко?
Цитат:
Първоначално публикувано от SetinngS
И аз наблягам към Sony-та, но кое от 2те ?
С CX520 получавам бонус камера, а и е на малко по приемлива цена :)
Но пък другия е по-висок клас и може би с по-добра картина :)
Какво ще кажете отново между двете Sony-та ?
Вземи CX520.
Цитат:
Първоначално публикувано от d_imige
Hellooo! За да не отварям нова тема ще питам тук.Предстои ни покупка на LCD TV.Не по-голям от 32''. До сега не сме имали такова чудо и нищо не разбираме от тая техника.Та простете за тъпия въпрос,но има ли модел който не разтяга картината по хоризонтала,или поне да е по-малко?
Това се нарича мащабиране на картината и се получава, когато подаваниат сигнал е с по-низка резолюция от нативната резолюция на екрана на телевизора. За да няма такова разтягане, трябва да му подаваш само 1080р/i сигнал - тоест да не гледаш SD телевизии.
Бюджет?
еми тавана ни е 1300лв.Ако разбира се има смисъл да се дават толкова пари за 32''. Какво ще рече SD телевизия?Идеята ни е да се гледа телевизия основно,а в някои случаи като монитор на компа.
За момента са ми ''напрашили окото" един SHARP LC32LE430 (990лв.) и една TOSHIBA 32SL833G (1300лв). Кое е по-добре не знам :081:
TOSHIBA 32SL833G (1300лв)
Цената е меко казано отвратителна. 42-ката същия модел беше 1350 лв.
Не че на Шарпа е добра, де...
d_imige , разстоянието , от което ще се гледа определя размера на телевизора и определено 32" не никакво "чудо" , ами напротив е много малък размер за много пари .
Подкрепям LanceLink, че 1300лв са безумно много пари за 32" и ще кажа ,че за 1200 може да се вземе 50-51" плазма модел 2011г. ,а за 1400 и с 3D ( Самсунг 51D490 )
Та дай първо разстоянието и после ще се определи размера .
3,5-4.0м е разстоянието в случая (с тенденция да става по малко),а като казвам 1300лв имам в предвид,че това по принцип е максимума който ще дадем за телевизор.
За това разстояние ти трябва 50" и нагоре , говоря най-сериозно !!! Огледай и при плазмите , но 32" просто ги забрави , това са хвърлени пари на вятъра при такова разстояние !
Над 3,5 м. дори 50 инча ми се виждат недостатъчни особено ако е фен на HD... Иначе подкрепям, че на човека му е нужно ТВ поне 50 инча и ако ще е плазма предполагам SAMSUNG PS-51D490 е отличен избор за парите си (малко над бюджета) а за LCD SAMSUNG LE-46D550 (пак малко над бюджета).
Много ви благодаря за съветите!Ще трябва явно да се ходи в технотата,и да се видят ''на живо'' размерите на панелите.Ще пишем ако излязат въпроси.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1318002980[/time]_________________________________________________
Тази вечер направихме едно кръгче до Технополис.Не знам грешим ли,но с жената сме на едно мнение - 32'' ! Нямаме нужда от по-голяма картина.Още по вече ,че ще се гледа ефирна и евнтуално кабелна телевизия.Хареса ни модел на LG - 32LV3550 . Струва 850лв.Какво можете да ми кажете него ?
Пропусни 32LV3550. Ако се преместиш дори леко встрани, картината се влошава доста, избледнява и изсветлява. Пропусни изцяло LG LV-серия. По-добре виж LK серията, ако ви харесват LG.