Re:Избор на 40,42'' телевизор (3D, led) - 1800-2100лв.
Благодаря за отговорите :)
Все пак остана да избера между SAMSUNG - 40D6510 (+ допълнителна гаранция) или LG - 42LW650S(5г. гаранция).
Оказа се че и двата не поддържат FULL HD 3D, тъй че това остава назад като критерий :)
По отношение на ревюта със сигурност самсунга събира повече точки. Ако някой има наблюдения на живо от този модел(40D6510) ще е супер да сподели. :Drinks:
Всеки Самсунг с UltraClear покритие на екрана е впечатляващ. Аз съм фен на това покритие (но не и на LED-овете им, ма то и на LG-тата не съм фен на LED TV, така че се уравновесяват с предимство за Самсунг поради UltraClear :-memnon )
От друга страна от 3D-то на LG малко по-малко боли глава, аз гледам като ме боли глава да е поради махмурлук, по възможност.
Иди в някой магазин и ги погледай по-сериозно. Колкото и да си чатим тук, никога няма да напишем това, което ти самия виждаш.
SAMSUNG - 40D6500
SAMSUNG - 40D6510
са с различни матрици
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
SAMSUNG - 40D6500
SAMSUNG - 40D6510
са с различни матрици
Можеш ли да дадеш малко по-подробна информация ?
По мои наблюдения матрицата в SAMSUNG 40D6500 е с по-голям контраст и по-добри зрителни ъгли.
Цитат:
По мои наблюдения матрицата в SAMSUNG 40D6500 е с по-голям контраст и по-добри зрителни ъгли.
Това ще трябва да го погледна на място и да се опитам да сравня :)
Все пак съдейки по описанието, което си пуснал в спек страницата на Samsung, където е указано че в D6510 , '1'-цата е свързана с дизайна, то не би трябвало да има технически разлики между различните модели ? или нещо не съм го разтълкувал правилно?
Цитат:
Първоначално публикувано от GTB
Това ще трябва да го погледна на място и да се опитам да сравня :)
Все пак съдейки по описанието, което си пуснал в спек страницата на Samsung, където е указано че в D6510 , '1'-цата е свързана с дизайна, то не би трябвало да има технически разлики между различните модели ? или нещо не съм го разтълкувал правилно?
Основната разлика е в цвета на корпусите/вътре като хардуер са еднакви/.
SAMSUNG 40D6500 - черен корпус
SAMSUNG 40D6510 - бял корпус
Поради това, че вторият е с бял крпус инженерите са решили да поставят матрица с по-стара ревизия и по-малък контраст - така разликата няма да се забележи, поради фактът че черното /колкото и да е по-слабо/ контрастира на фона на бялата рамка. Този трик го прилагат и в белите телевизори на Тошиба.
Цитат:
Основната разлика е в цвета на корпусите/вътре като хардуер са еднакви/.
SAMSUNG 40D6500 - черен корпус
SAMSUNG 40D6510 - бял корпус
Поради това, че вторият е с бял крпус инженерите са решили да поставят матрица с по-стара ревизия и по-малък контраст - така разликата няма да се забележи, поради фактът че черното /колкото и да е по-слабо/ контрастира на фона на бялата рамка. Този трик го прилагат и в белите телевизори на Тошиба.
Много интересна и полезна информация, за което ти благодаря !