Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница
Добре дошъл в форума ! :ole
Нямаш избор при този бюджет ! Но за 3.5м е малък този ТВ ! Имаше промоция на 37" LG за 699 лв , но си закъснял тотално !
Знам , че времената са трудни , но събери някой лев още , ако ти е възможно , и си купи поне 37" ТВ , но и това си е компромис !
Цитат:
Първоначално публикувано от bisaev
След продължително обикаляне на магазините, разговори с консултантите и четене на информация в нета, съм се спрял на този LCD Panasonic TX-L32C3Е
Бюджетът ми е до 600 лв. и нито стотинка повече :sad:
Разстоянието, от което ще се гледа е не повече от 3,5 м.
Това е бюджетен модел с орязани екстри и портове. Ако нямаш големи изисквания ще ти свърши добра работа. Прегледай добре спесификациите.
http://www.panasonic.bg/html/bg_BG/%...689/index.html
Цитат:
Първоначално публикувано от nkd
Любопитно ми е как гледахте HD сигнал на CRT телевизор ?
Оборудването ми е предоставено от доставчика на пакет - всичко в едно -от СКАТ в Бургас. Този пакет е 41 лева на месец по договор от 2006 г.Ще сменям и доставчика, и жилището. Телевизорът Panasonic Quintrix -28 инча, 100 Hz си остава където си е - няма да го местя , близо 60 кг е. Сега у дома са налице кабелен модем, рутер, преобразувател за сигнала на цифровата тв.Многото кабели и устройства дразнят и това искам да го променя.Един стационарен компютър, два лаптопа, Panasonic с цифрова в хола и един аналогов тв в кухнята. Не ми е нужна плазма с екстри - при наличие на три съвременни компютри. Позагледах се повече в ТВ Plasma Panasonic TX-P42S20E http://plasma.tv.zora.bg/catalog/pro...ic_tx_p42s20e/ Обаче имам много време - може да решим дори да изчакаме промоциите около Коледа.
Цитат:
Първоначално публикувано от TNN
Моето умуване вероятно ще е още няколко месеца - заради ремонтите в жилището. Проверих няколко LCD и LED варианти/ 37-42 инча/ с разни тестчета на практика.Старият ми Panasonic Quintrix -28 инча, 100 Hz, от 2005 г, защо например възпроизвежда по-качествена картина спрямо тях при цифрова телевизия - примерно със сигнала от Planeta HD? Пробвах при приятели с LG и Samsung. За 42 инча почти съм се убедил - но трябва и жената да се доубеждава..Изглежда и ненужно огромен.Сега се чудя дали пак трябва да е Panasonic - защото "старият" телевизор в случая е база за сравнение с всякакви други модификации. Би било глупаво да се оборудвам с нещо ново, а то да е с по-лоши характеристики от досегашното... Как го преценявате това?
Не забравяй по-големия размер. Ако вземеш 42 инча, ще получиш осезаемо по-голяма площ, особено на филми /широкоформатен сигнал/. Освен това и по-високата резолюция. Вярно, че резолюцията не е всичко, но има определени неща, за които си заслужава. За това пак ти трябва голям екран. Иначе на 37 инча дали е HD или SD ако го гледаш от 3-4 метра няма значение.
Ако искаш картина близка до кинескопа, се оглеждай за плазми, а не LCD.
Цитат:
Първоначално публикувано от TNN
Правилно разсъждение , с това съм съгласен ! Като не е спешна покупка - по-добре изчакай !
Цитат:
Първоначално публикувано от hristoslav2
Христослав, той си е избрал тазгодишния модел, PANASONIC TX-L32C3E. Не че разликите са кой знае какви. Предполагам, по-добрия контраст.
Благодаря за доброто посрещане :Drinks:
civica - Наистина това ми е максимума към момента. Ако изчакам месец, два да се посъвзема, че този месец потънах страшно много в други разходи, със сигурност ще отделя поне още 200-300 отгоре. Проблемът е, че съм на зор да си купя ТВ. От седмица съм на квартира и не издържам без нет и ТВ. Така че това наистина ми е максимума. След година, две го подарявам на майка ми, за да не купува разни допълнителни приспособления, и си купувам нещо сериозно.
hristoslav2 - Не очаквам кой знае какво от този модел. Видях, че има 2 HDMI порта, значи за филми от лаптопа е ОК. Има цифрови тунери - ефирен и кабелен, така че и откъм кабелната Blizoo също ще е ОК. Това, което ме грабна е, че в Технополис бяха наредени едно до друго LCD-тата и гледайки всички 32"-ки под различни ъгли и от различно разстояние, този ми модел имаше най-добрата (според мен) картина. А това е второто нещо след тунерите, на което държа. Други екстри не ме вълнуват :)
Още веднъж благодаря за отзивите и ако имате други предложения в този ценови диапазон, моля споделяйте.
Утре вечер най-късно минавам да го купувам.
Ей ама как ни пускат по пързалката от Панасоник БГ. "Full-HD IPS Alpha LED LCD телевизор". :)) Да да, леко да е FULL HD...
Цитат:
Първоначално публикувано от Momchil
Ей ама как ни пускат по пързалката от Панасоник БГ. "Full-HD IPS Alpha LED LCD телевизор". :)) Да да, леко да е FULL HD...
Не съм сигурен, но мисля, че линкът отново не е за този модел. Липсва едно "Е" накрая. Ако е от значение де.
Здравейте,
Изчетох голяма част от темите назад. Търся си телевизор с размер 46-50 инча. Бюджета ми е до 1800 лв. По принцип се бях спрял на Samsung LE-46C650, но за съжаление са останали само мостри, а и от останалите едва ли има SQ матрици.
И тъй като явно ще е нещо различно от гореспоменатия Samsung, реших да потърся чуждо мнение, тъй като не са ми понятни сериите на другите марки (изключвам плазмите на Панасоник, те са ми ясни ама няма избор нещо).
Телевизорът ще се ползва предимно за гледане на свалени филми, така че би било добре да има вграден МКВ плеър.
Не държа, даже предпочитам да не е с LED подсветка. Не държа да е 3D Ready. Предимно ме интересува да има добра картина.
Благодаря предварително за съдействието.
Добре дошъл в форума ! :bravo
Ако намериш LG 47LD750 го взимай , но също е малко съмнително дали има останали нови , запечатани ! И винаги можеш да си вземеш един външен плеър !
ФОСФОРНИ ЕКРАНИ ЗАМЕНЯТ ПЛАЗМИТЕ
Американската компания Prysm въведе изцяло нова технология за висококачествени изображения на телевизионния екран.
Революционната технология е наречена "лазерен фосфорен екран", който ще замени плазмените телевизори, предаде БГНЕС.
Новата технология намалява потреблението на електрическа енергия, с което цените на телевизорите рязко ще спаднат. Фосфорният дисплей е следваща стъпка към приближаването на картината до реалността, съобщават от компанията.
Новите екрани ще консумират само 25% от енергията необходима за съвременните плазми. Екранът е покрит с частици фосфор, но единственият недостатък е дебелината му.
ДИР.БГ
Фосфорни екрани? Това е леко погрешно понятие :wink: Плазмените телевизори, както и електроннолъчевите, също работят с фосфор. :)