Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница
LanceLink благодаря за изчерпателният отговор! :bravo
Като гледам изборът ми все повече се насочва към Toshiba. Въпросът за смисъла на 100/200 Hz все още обаче остава. Днес забелязах, че и TOSHIBA 40WL753G е на доста атрактивна цена http://www.technomarket.bg/products/...hiba-40wl753g. Имайки предвид че wl е топ серията за 2010 г., мисля че си струва да се замисля и над тази опция. Ако някой има лоши впечатления за този модел нека сподели. Иначе го добавям към списъка с модели, които трябва да проверя с очите си, за да избера.
Gorski86 , само до вметна ,че панела е гланцов( впрочем на доста други модели също) .
Филипс се наложи пак :) след като наложиха стандарта 16:9...сега имаме нов приет стандарт 21:9.
С цел развитие на новото поколение широкоформатна цифрова телевизия, асоциацията за потребителска електроника (Consumer Electronics Association – CEA) представи нов стандарт за телевизори със свръх широк екран. Новоприетото съотношение на страните на екрана е - 21:9, днес най-разпространените модели са със съотношение 16:9. Но в свръх широкоформатните телевизори Philips Cinema използва именно такова съотношение на страните на екрана.
Комитетът по видеосистеми в ассоциацията CEA започна разработка на детайлни стандарти, за да обезпечи производителите на телевизори и телекоммуникационно оборудване с единни норми за проектиране на апаратура за преглед, запис и доставка на съдържание.
http://www.ce.org/Press/CurrentNews/...l.asp?id=12138
http://www.ce.org/Press/CurrentNews/...l.asp?id=12123
това идва да рече, че след не много дълго време ще се наложи да търсим пък телевизори именно с този формат 21:9, тъй като настоящите няма да са в състояние да преоразмеряват картината до този формат.Така ли да разбираме :angry:? Всъщност, през кратък период от време, световните производители, обединени в най-различни "комитети" и тем подобни налагат все нови и нови УЖ изисквания, с цел максимално постигане на печалби от продажби на "артикулите" си. В което няма нищо лошо, разбира се, стига да не се стигне до момента на "пределната полезност" и нашего брата потребителя да "спре" да купува за дълго такава техника, тъй като просто няма да има нужда от нея... angel
Съмнявам се, че ще доживеем да видим наложен стандарт 21:9 като излъчване видео сигнал. Той е и нелогичен за телевизионно предаване. За филми да, но който иска да гледа филми на голям широкоекранен екран много рядко разчита на телевизор.
Представям си как ще започнат едни питания за 32" 21:9 3D ... :081:
Предполагам , че такъв размер , 32" , въобще няма да се произвежда при това съотношение 21:9 ! То и няма как да стане ! :yikes
...а и ще започне едно ново жилищно строителствоооо :-memnon ..., все пак множество нашенци живеят в панелки и няма да стигнат стените за окачване на новите тв-та :))
ще стане като вица за циганчето дето намерило едно копче. Та отишло при шивач- да му зашие балтон към него :yahoo:
А според мен ,вместо да ни изнудват с нови формати и естествено със закупуване на още ненужни продукти :) -просто трябваше да наложат 16:9 като формат на кинаджиите. Впрочем каква е резолюцията на тия 21:9 и от къде ще идва без ъпскелинг? :Drinks:
21:9 скоро няма да стане масов стандарт (ако въобще някога стане).
Горски,
Преди малко пак се любувах на 46WL753. Най-просто казано, от няколко месеца съм голям фен на панели VA с покритие тип UltraClear (разбирай почти всичко на Самсунг и много модели на Тошиба). Иди го виж, на мен този "тип" телевизори са ми фаворити. Да се внимава да не е "шарена" подсветката, щото е LED.
Преди никой не можеше да ме убеди, че има хляб в гланцовите екрани. Обаче дифузията на отраженията на матовите неизбежно прави черното да сивее при наличие на какъвто и да е източник на светлина и независимо какво показват колориметрите на тестерите.
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
.... Впрочем каква е резолюцията на тия 21:9 и .....
Около 2560х1080 , но не е стандартизирана , абе умряла работа ! Това е по-скоро за кино , отколкото за телевизия ! :081:
+1 ,пред мен са наредени тв с всички /почти :)/ разновидности -силно матов ,матов ,полу матов и гланц и аз винаги бих предпочел гланца ,но има едно уточнение -гланц от Самсунг е доста различно от гланц на ЛГ /до миналогодишните модели -за 2011 не съм сравнявал/ -техните направо си бяха огледало.
Днес взех новата машина - Самсунг U40D6100 :) Монтирах го и се кефя - няма забележка с изключение на една :( - пустата подсветка :( Толкова го гледах в магазина,даже и на тъмно ми го вкарваха и не видях нищо обезпокоително ... Но в къщи преди малко забелязах в горния десен ъгъл малко облачност и много малко в горния край по-средата :( Искам съвет дали това ще е фатално и дали си заслужава да тръгна тепърва да го връщам,да чакам и т.н. Заслужава ли си нервите и чакането - Тв-то нямат друга бройка,а тази ми я доставиха чак от Варна ... Незнам,какво да предприема и искам съвет!
Не се занимавай с глупости,щом не си я видял там на телевизия,филми и тн.няма да я забележиш!
Цитат:
Първоначално публикувано от svetlio1
но има едно уточнение -гланц от Самсунг е доста различно от гланц на ЛГ /до миналогодишните модели -за 2011 не съм сравнявал/ -техните направо си бяха огледало.
+1, а ако говорим за плазмите на LG, нямат равни като отражателност, такива стъкла просто откъде ги намират идея си нямам. Сони се стараят да им съперничат с ниските си модели NX, даже ги бият, ако говорим за течнокристални.
Djonny,
Пробвай първо да си регулираш картината като понамалиш подсветката. Така или иначе стандартните настройки обикновено са за използване с шлем за шмиргелене. От друга страна, може пък така да си ти харесват.
За съжаление това с подсветките на EdgeLED си е фактически масово. Дали ще ти го заменят с по-свестен или още по-несвестен?