1 Прикачен файл(ове)
Re:Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2011/ръководство на първа страница
Всекиму пожелавам да гледа за "бюджетни" телевизори до 2600 лв. :)
Относно тока, ето тук са си разработили даже аплетче да си пресмятаме:
http://www.flatpanelshd.com/focus.ph...&id=1289897858
При 19 ст./кВч, което си е най-скъпата дневна тарифа, ако гледаме само през деня по 6 часа всеки ден (това не си го представям, дал съм го за да е още по-ясно сравнението) на годината плащаме:
Philips 52PFL5605, един от най-икономичните големи телевизори - 24 лв. на година
Panasonic 50GТ30 - 55 лв. на година
Тоест, всяка година спестяваме 31 лв. ток, тоест по около 2.60 лв. на месец ако предпочетем течнокристалния.
Някак си не се връзва с изискването за "бюджетен телевизор" до 2600 лв. :)
Таблицата от долния линк е смятана при цена от 11.55 цента/кВч и ползване по 5.2 часа средно на ден. Ако приемем средна цена на тока 17 ст./кВч, вземайки предвид нощната тарифа и това, че има някакво ползване при нея, можем да получим годишен разход в лева ако умножим резултатите от тази таблица по около 1.5 (за улеснение):
http://reviews.cnet.com/green-tech/t...umption-chart/
По горната методика, долу в картинката, един от най-икономичните 47LW5600 срещу 50GT30, в калибриран режим, тоест още по-неизгодно за 50GT30:
81 лв. за ток на година - 50GT30
19 лв. за ток на година - 47LW5600
Спестяваме по 5.20 лв. на месец ток (тоест всеки месец си купувам една кутия цигари по-малко :-memnon )
Забележката ти, дори и да е уместна, ме развесели, приятел! :smiley:
Презумпцията ми за "бюджетен" е по-евтин, поне спрямо останалите 3D модели 2011г. Все пак говорим за нови телевизори със сравнително големи екрани.
Наистина не съм смятал чак за година потреблението, но на час - това са стойностите за Панасоник.
Energy Consumption:
1.Standby - 0.1 W,
2.In THX mode - 340 W with contrast set to 60.
3.In Professional mode - 230 W, but the contrast ratio falls to 3500:1.
http://www.digitalversus.com/panason..._11151_60.html
п.п. Моля да ме извиниш, ако с "3D"-то съм ти причинил гримасата, която правиш,
когато стане дума за тази технология. Поздрави! :Drinks:
raziel66
Контрастът е нисък, поради поставената IPS матрица. Вечерта на тъмно, черното силно ще ти сивее/свети/.
За консумацията на ток - не виждам защо да се стискаш при условие, че плазменият телевизор ще ти даде в пъти по-добра картина - всяко нещо си има цена/50 лева на година/. Спираш цигарите и си готов - с един куршум два заека :) хем здравословно, хем гледаш телевизор с добра картина.
Kuku Puku
Честито :Drinks: и дълго да му се радваш :)
Спирам цигарите и за около 9 месеца събирам за 42S30, например.
Цитат:
Първоначално публикувано от Lance
Спирам цигарите и за около 9 месеца събирам за 42S30, например.
Добра идея, защото ако сметнеш за 5 години си изпушил пари за един автомобил, а за 20 години един апартамент.
А непушачите какво да спрат? Пиенето или жените? :))
Цитат:
Първоначално публикувано от Kuku Puku
...
Честито :)
Има ли някакви таблици за G30 колко ток харчи :)
Цитат:
Първоначално публикувано от Mean
Има ли някакви таблици за G30 колко ток харчи :)
Energy consumption: 355 W
Тзи стойност дават за 50-ката.
Колкото - толкова! Ако не стигнат икономиите от цигари, ще спра и бърбъна. :laugh:
След като ме убедихте, че притесненията ми относно енергийната консумация на Панасоник са несериозни, имам още един въпрос /надявам се последен/ към клуба на знаещите тук.
При сравнително еднакви характеристики на моделите, какво повече ми дава подръжката на THX сертификата? Разликата в цената все пак е около 500 лева, колкото един ресивър горе-долу.
Чел съм че дава картина, най-близка до оригинала, но и за ST30 моделите без THX, пак само суперлативи за качествената картина чета в ревютата.
Да, но за да постигнеш тази супер картина е нужна калибрация, която ти едва ли ще съумееш да направиш /чисто предположение в общия случай/. Не че THX режима е перфектен, но значително по-добър от стандартния режим Кино, който обикновено е най-близък до истината.
Друг е въпроса, че THX можеш да ползваш само за филми и то в сравнително тъмно помещение.
Така че когато тук или в ревютата се казва, че един модел има добра картина, то това важи само ако е настроен правилно. Иначе е абсолютно все едно какво ще си купиш.
От известно време съм се зачудил,ако телевизора получава сигнал през скарт кабел от допълнителен приемник някакъв,без значение от марката на приемника,сигналът,който влиза в ТВ-то дали се обработва,така както се обработва и постъпващия през антената сигнал?
Между другото,въпросът е валиден с пълна сила и за HDMI входовете,в случаите,когато приемника подържа такава връзка.
Нека да се абстрахираме в случая от това има ли или няма CA интерфейс телевизора и собствен DVB-C тунер.
По моите скромни знания...
Сигналът подаван от кабелните оператори е цифров и като такъв стига до сет-топ-бокса. В сет-топ-бокса сигнала се демодулира, декодира, конвертира до аналогов и така се подава по скарт към телевизора.
Процесорът в телевизора го цифровизира и минава през минимална обработка и после през тайм-контрола към видеопанела. Качеството на картината, не е на ниво поради това, че при конвертирането се губи част от информацията, а и аналоговият сигнал се влияе от много фактори.
Другият вариант е цифровият сигнал. Има два варианта-
1. Ползването на приемник предоставен от оператора
- сигналът стига до него, където се
- демодулира
- декодира /филтриране според платеният пакет/
и по HDMI кабела/в цифров вид/ се подава към процесора в телевизора, където преминава
- скалиране
- мащабиране
- видео подобрители
После преминава през тайм-контрол и накрая се визуализира на екран.
2. Ползването на Кам модул и карта
- сигналът стига до вграденият тунер,
- после преминава обработка през процесора
- демодулация
- декодиране посредством двустранна връзка с Кам модула /филтриране според платеният пакет/
- скалиране
- мащабиране
- видео подобрители
После преминава през тайм-контрол и накрая се визуализира на екран.
Моля отделете 2 минути и гласувайте в анкетите :)
https://forum.setcombg.com/index.php/board,50.0.html
Приятели, помагайте със съвети, търся ТВ. Изисквания:
- бюджет - 600лв
- 32" LCD, най-много до 37"
- по възможност да е матов (стаята е много светла, и е почти директно срещу процорец),
- разстояние 2-2,5 метра
- ще се гледа цифрова със сет-топ бокс, оператора няма карти за СА модул
- спорт също ще се гледа
- филми, музика, субтитри през вграден плейър не мисля, че някога ще се наложи
- евентуално бих се радвал ако има SD card reader, само за снимки
Засега съм се спрял на Panasonic L32C3E и Toshiba 32LV833G, и двата са 549лв. Незнам Тошибата дали е с матов панел. Понеже имам Pana L37S20 разбираемо клоня към панито. Обаче L32C3E май няма карточетец. Давайте идеи.
Благодаря предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от barezz
Приятели, помагайте със съвети, търся ТВ. Изисквания:
- бюджет - 600лв
- 32" LCD, най-много до 37"
- по възможност да е матов (стаята е много светла, и е почти директно срещу процорец),
- разстояние 2-2,5 метра
- ще се гледа цифрова със сет-топ бокс, оператора няма карти за СА модул
- спорт също ще се гледа
- филми, музика, субтитри през вграден плейър не мисля, че някога ще се наложи
- евентуално бих се радвал ако има SD card reader, само за снимки
Обаче L32C3E май няма карточетец. Давайте идеи.
Благодаря предварително.
L32C3E би трябвало да има карточетец, щом в спецификациите му присъства функцията VIERA Image Viewer.
LG47ld750 го дават че го има в наличност във всички техномаркети. Това възможно ли е да е вярно? Доколкото четох тук бяха изчерпани бройките и би трябвало да има само мостри. Но пък някак не ми се връзва навсякъде да има по една бройка...