Определено банална тема пускам, но след толкова четене и лутане пак не можах да се насоча към нещо конкретно.
Изисквания:
1. Телевизорът е за стаята и ще се гледа от легнало положение на разстояние от около 2 метра (на тази база смятам, че 32 или 37 инча е варянта)
2. Основно ще се използва за гледане на цифрова телевизия (SD) - тоест търся телевизор с много добър SD upscaling (доколкото разбрах напимер Sony не са много велики в това отношение)
3. Държа на максимално добро качество на 2D картинта
4. Бюджета не е ограничен, но за по-малък размер не бих искал да дам над 1500 лева
5. Екстри като интерет, 3D и skype не са от значение при положение, че ще се ползва за цифрова и HD филми.
Първата дилема е дали 32 или 37. Казаха ми, че от около 2 метра на 37 SD ще изглежда поразмазано и като цяло 37 не е много стандартен размер. Например samsung не правят 37 инчови матрици и sony ex720 серията 32 инчовия имал по-добра картина от 37 (32 инча е с матрица samsung, а на 37 - AUO). За 40 инча не може и дума да става, защото в работата има 40 инчово SONY и го тествах от позицията в която ще се гледа и си е бая голямо (то с всичко се свиква, но все пак идеята е да се гледа комфортно).
Основно бях харесал SONY KDL-32EX720, но имал бил лош upscaling.
Друг варянт който ми допада е Samsung UE-32D5500, на зе него не мога да откря отзиви и ме вълнува например как се нарежда като картина спрямо по-високия модел 32D6500 или пък гореспоменатото sony
По принцип не съм претенциозен към марката, но от другите някак си не мога да се ориентирам към нещо по-конкретно. Избора просто е главозамайващ