Струва ли си ремонта или да си купя нов телевизор?
Здравейте,
Имам телевизор GRUNDIG VISION 432-483I T. Появи се следният проблем - екранът потъмнява и се вижда забавяне на реакциите на матрицата. Занесох го в сервиза на Технополис - Пловдив, установиха проблема и ми казаха, че ремонтът ще струва 266 лв. Телевизорът не е в гаранция.
Какво ще ме посъветвате - струва ли си да го ремонтирам или да си купя нов? Ако може, препоръчайте ми телевизор 32 инча до около 600 лв.
Благодаря предварително!
Re:Струва ли си ремонта или да си купя нов телевизор?
http://lcd.tv.zora.bg/catalog/produc...905pu_fullpix/ Според мен ремонта е необоснована преценка - защото после нещо друго може да се повреди... Новото си е за предпочитане.
Ами зависи колко години и часове е навъртял , има ли добра картина и въобще дали си доволен от телевизора , ако да и не е с голяма наработка 266лв. не са чак толкова много , но все пак са половината от цената на нов 32" с по-добри показатели, въпрос на преценка .
Re:Струва ли си ремонта или да си купя нов тел
Няма смисъл от ремонта щом не е гаранционен.Според мен заложи на нещо по марково следващият път има модели на Филипс,Панасоник,Самсунг ,ЛГ на цени около 600лв.А финлукса от горния пост е правен там където и твоят Грундиг.Така,че не е за предпочитане.Виждам,че не си претенциозен за тв като гледам предишния ти избор.Така,че на който и да се спреш ,ще е по добре от Грундиг-не знам какво си му бил харесал може би цената на времето.
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
А финлукса от горния пост е правен там където и твоят Грундиг.
мисля че ги правят на различни места :)
Не си мислиш,че е немски нали :) както и да е отклоняваме се от темата на автора.
Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Не си мислиш,че е немски нали :) както и да е отклоняваме се от темата на автора.
не не :D
те са 1:1 с BEKO картината е много зле
на автора мога да кажа да взима Panasonic L32C4
Грундинг са собственост на Коч холдинг, а Вестел където се правят Финлукс , Хитачи и прочее е на друг холдинг.
Всъщност като се появиха в Технополис LCD телевизорите Грундиг не бяха изобщо евтини спрямо другите марки , така че да не упрекваме човека , че си е купил евтина марка , въпроса е че вече е остарял морално и технически и действително е по -добре да се ориентира към нов , но си мисля ,че 32" са малко .
+1 за Panasonic L32C4
Цитат:
Първоначално публикувано от qbadabaduuu
не не :D
те са 1:1 с BEKO картината е много зле
на автора мога да кажа да взима Panasonic L32C4
PANASONIC TX-L32C4E или LED LCD Hitachi 32H8L02 - при почти еднакви цени!? Аз бих избрал Хитачито http://led.tv.zora.bg/catalog/produc...tachi_32h8l02/
http://www.technomarket.bg/products/...onic-tx-l32c4e
Аз имах в предвид ,че пак са турски. :Drinks: Турците добре шият кожените салони на Мерцедес но за техника по добре да не се опитват да правят.
На автора на темата също бих препоръчал с две ръце Панасоник C4 ,но пропуснах умишлено за да не ме упрекне някой ,че само тази марка препоръчвам.
Кога ли и ние в България ще усвоим подобни производства? Аз наскоро си избрах нов хладилник Либхер най-вече защото е произведен в България, а е и с 5 години гаранция. Ще смени един 7-годишен Самсунг, който така и с години не успях да го "науча" да се саморазмразява... Спирам с хумора, защото съм извън темата.
granity
не виждам друг за тази цена да има подобна картина :)
TNN
че и това хитачи е турция
nkd
не го упрекваме но не си заслужава да дава тези пари за ремонт
лично съм виждал как германец каза "ja ja gut deutsch" и взе Grundig
Панасоникът ми от 2005 г е сглобен в Чехия - а Хитачито за тези пари просто превъзхожда този уж нов Панасоник ... и то с разлика... Какво като е сглобявано в Турция. Филипс от Китай също например съвсем не е зле... Имам и Сони от 1995 г - обаче вече гледам на нещата като за съответна цена и какво конкретно е налице за същата.Не е добре човек да се набутва с ненужно скъпи покупки... Така си мисля.
Благодаря за препоръките, но бюджетът ми е ограничен до 600 лв за момента.
Телевизорът ми е подарък, не съм го избирал сам и е работил само 2 години и 7 месеца.