Здравейте! Регистрирах се в този форум преди повече от 4 месеца, с желанието да питам за съвет за телевизор, и сега след като вече имам готовност за покупка реших да пиша. Не разбирам от техника и телевизори, затова само ще формулирам някои особености. Бюджетът ми е до 900 лв, ще се гледа от 2-3 метра, като телевизорът ще бъде малко над нивото на очите, помещението не е мн светло като телевизорът ще бъде с гръб към прозореца. Телевизорът ще се използва най - вече за телевизия вечерно време/абонат съм на НЕТ1, ако има значение/ и по-рядко за гледане на филм през лаптопа. За инчове не знам първоначално бях се спрял на 32, но на много места чета, че 32 ще ми се стори малък. Тоест може и 37, дори 40 стига да се вмества в бюджета ми !
Най - важното, на което държа е качествена картина и добра видимост дори от по - малък ъгъл. Няколко приятели ме убеждават, че е хубаво да е ЛЕД/ което било най - ново и модерно/, но тук и на някои други места прочетох , че ЛЕД не ознaчава автоматично по-добро.
От утре в МЕТРО са пуснали разпродажба на 40 инчови телевизори / съмнително евтини изглеждат някои ?!?/ като:
Samsung Led - UE 40 C5000 - 763 LV
SHARP - LCD 42SH7E - 610 LV
SONY - LCD 40BX420 - 887 LV
TOSHIBA LCD 40RV733 - 644 LV
Може би моделите са стари, не знам.
Мерси предварително!