Привет
Искам да си сменя монитора с нещо значително по - голямо и се спрях на 46/47" TV.
Телевизора ще се използва 100% като монитор, така че всякакви обработки и "подобрения" на картината са не само ненужни но и нежелани. Демек телевизора трябва да има възможност за изключване на всички софтуерни обработки, добавяния на черни кадри за вдигане на честотата и тем подобни. 3D също е нежелана екстра.
От особено значение е лагът да е минимален. Това заедно с качеството на картината (дълбочина на цветовете, цветопредаване..) ще е определящото за избора. Не знам дали има телевизори с IPS матрици, сегашният ми минитор е с IPS и съм много доволен от цветовете му. Дайте идея кои матрици предлагат най - добра картина и кои производители ги използват.
Друго определящо за избора ще е цената.
Дали е с LED или CCFL подсветка не е от значение, стига да няма огромна разлика в картинката.
На места виждам че за LED дават много по - ниска консумация (60W за 46" LED срещу 180W за 46" LCD). Наистина ли разликите са толкова големи. Ако това е вярно то накланя избора към LED.
Също дизайна на LED е по - приятен с тъничките рамки - това също ще ми влияе при избора.
Ето ги накратко параметрите, които са важни за мен (подредени по значимост):
1. Малък лаг
2. Възможност за изключване на софтуерните обработки (включително 100+ Hz)
3. Цветопердаване (тип матрица)
4. Цена
5. Дизайн
6. Разход на електроенергия
7. Тегло
8. Гаранция
А ето и нещата, които не ме интересуват и предпочитам да липсват (ако това ще намали цената при равни други условия):
1. 3D
2. Бръз процесор
3. Всякакви софтуерни обработки ("технологии на картината" и звука)
4. 100, 200, 400, 600 .... Hz
5. Тунери
6. Възможности за декодиране на видео
7. Брой портове, слотове за карти, изходи (важна е само възможността за връзка с PC)
8. WiFi, Skype, Интернет TV, браузър (въобще достъп до интернет)
Отбелязвам че това са ми представите към момента за ЛЦД телевизорите и се базират само на проучване из интернет през последните 3 дни. Така че е много вероятно да се заблуждавам за доста от нещата.
За това търся вашето мнение, като най - компетентния форум за телевизори който открих.
Благодаря предварително.