Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 28 от общо 28

Помогнете ми да си избера 40'' TV

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    София

Re:Помогнете ми да си избера 40'' TV

Днес си взех телевизора с фотоапарата от Плесио. От начало не искаха да го пробват там, но успях да го убедя човека да ми го пусне поне за малко. От няколко часа му се радвам вкъщи и за сега всичко е ОК. Доволен съм от промоцията. Всичко ми струваше 1199лв понеже , като го поръчах беше такава цената. Сега май е 1299, но пак си струва, все пак дават и доста добър фотоапарат.

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Честито giorgo и да го полееш със......съседката

4. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    София

Благодаря!

5. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от giorgo
    Днес си взех телевизора с фотоапарата от Плесио. От начало не искаха да го пробват там, но успях да го убедя човека да ми го пусне поне за малко. От няколко часа му се радвам вкъщи и за сега всичко е ОК. Доволен съм от промоцията. Всичко ми струваше 1199лв понеже , като го поръчах беше такава цената. Сега май е 1299, но пак си струва, все пак дават и доста добър фотоапарат.
    Ами като приключиш с разцъкването, кажи крайно мнение - и за телевизора и за фотоапарата. Комбо-цената от 1199 лв. ми се струва твърде добра... по български се съмнявам да няма някаква уловка и някой от двата артикула да му има нещо (дано не е така де !!! )... А и иначе самия модел телевизор също ми е интересен, тъй като на него съм се спрял основно, така че всяко мнение за него ще ми е от полза...

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Живее в
    София

Влизах в сервизното меню да видя типа панел: 40A6AF0D
    Хубавото е, че е на Samsung, лошото е, че работи на 50-60 Hz, а на кашона пише 100Hz Clear Motion Rate, но това сигурно е друго. Само не знам какъв тип е матрицата S-PVA или друга.
    Иначе съм доволен за сега. Изгледах един full HD филм на флашка, направо страхотия е, и с ТВ програмите се справя страхотно. Даже се оказа, че може да записва върху флашка, само, че не знам още дали може да се програмира кога да започне записа и кога да спре.
    Благодаря ви за помощта да направя добър избор на ТВ!

7. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Хубавото е, че е на Samsung, лошото е, че работи на 50-60 Hz, а на кашона пише 100Hz Clear Motion Rate, но това сигурно е друго. Само не знам какъв тип е матрицата S-PVA или друга.
    Иначе съм доволен за сега. Изгледах един full HD филм на флашка, направо страхотия е, и с ТВ програмите се справя страхотно. Даже се оказа, че може да записва върху флашка, само, че не знам още дали може да се програмира кога да започне записа и кога да спре.
    Реално телевизора си е 50Hz. Това 100Hz Clear Motion Rate е индекс - сбор от 50Hz и сканираща подсветка и по-скоро е маркетингов трик.....
    Матрицата е S-PVA

8.  

9. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Реално телевизора си е 50Hz. Това 100Hz Clear Motion Rate е индекс - сбор от 50Hz и сканираща подсветка и по-скоро е маркетингов трик.....
    Матрицата е S-PVA
    Извинявай, можеш ли да обясниш малко по-подробно... как така модела се води 100 Hz, а ти дават 50... звучи ми кофти...

Да разбирам ли че всички Самсунг, които се водят 100 Hz, всъщност не са толкова... или е само за този модел ? А при другите марки как е ?

Благодаря.

10. Banned
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от Van Basten
    Извинявай, можеш ли да обясниш малко по-подробно... как така модела се води 100 Hz, а ти дават 50... звучи ми кофти...

Да разбирам ли че всички Самсунг, които се водят 100 Hz, всъщност не са толкова... или е само за този модел ? А при другите марки как е ?

Благодаря.
    http://hdguru.com/beware-of-phony-lc...726/#more-7726

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Цитат Първоначално публикувано от Van Basten
    А при другите марки как е ?
    Има марки, които обявяват 1600Hz , постигнати чрез сканираща подсветка. И в повечето случаи в ревютата препоръчват да изключиш опресняването на картината, защото се появяват артефекти и неестественост на движенията.
    И накрая осъзнаваш, колко е важен маркетинга :rolleyes:

12. Тук е от
    Oct 2006

Цитат Първоначално публикувано от Momchil
    Полезен линк...

и какво излиза, че (почти) всички Clear motion Samsung са си на 50 Hz ? Или поне в ниския ценови сегмент на 40" като гледам всички са така.... коя е най-евтината 40"-ка, която е с нормални 100 Hz ?

Всъщност имаше ли значителна полза от тези херци - може да се бъракам, но човешкото око не различаваше ли именно до 50-60 Hz... т.е. и да са повече, да не се усеща ?

13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Бастен,излизат 3 неща:
    1-няма хубаво за без пари (българската мечта);
    2-търсиш най-малко 200 хеца мотион-ботион-дрън,та да получиш 100 херцов ТВ(евентуално);
    3-производителите имат 1600 херца ала-бала,ние си имаме бате ти hristoslav2,т.е.опцията"обади се на приятел".

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от pilot
    Има марки, които обявяват 1600Hz , постигнати чрез сканираща подсветка.
    Комбинация от 50 кадъра при PAL, с 4 нови кадъра от motion compensation и 8 фази на сканиращата подсветка.
    50x4x8=1600Ηz !!!

16. Тук е от
    Mar 2009

Интересно...

Moже ли да се програмира записа в края на краищата и по-важното вади ли звук DTS (да не би да им се е досвидяло на Самсунг да си платят лиценза този път) ?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

1. Помогнете да избера LG vs Panasonic
    От ekalchev във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3
    Последно: 04-08-14, 11:00
  2. Помогнете ми да избера ?
    От yavorsub във форум Аудиотехника
    Отговори: 0
    Последно: 23-06-10, 15:34
  3. Помогнете да си избера часовник
    От SPaun във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 0
    Последно: 24-07-07, 11:10
  4. Помогнете ми да си избера климатик
    От TaMo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 6
    Последно: 05-10-06, 23:18
  5. Помогнете да избера
    От LZ4 във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 1
    Последно: 26-12-03, 01:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе