Привет на всички,
Мисля да се възползвам от промоциите по магазините и да си подменя старото 37'' LCD с нещо около 50''
Бюджет: макс 1500лв
Диагонал: мин. 47''
Резолюзия: Full HD 1080p
3D: не
Smart: не
Телевизора е за сравнително тъмен хол. Ще се използва 90% за гледане на цифрова кабелна, останалото време за гледане на HD филми. И тук идва и вторият ми въпрос - имам сравнително старо домашно кино LG HT505, няма HDMI, има optical in. Как като сваля HD филм от някой тракер ще мога да го пусна с 5.1 звук през въпросното домашно кино. И въобще възможно ли е. И има ли смисъл да купувам по-скъп телевизор който да има USB и да поддържа субтитри или по-скоро обикновен Full HD телевизор и някакво popcorn плеерче например.
Накратко: в момента като искам да гледам HD филм го свалям на лаптопа, после свързвам лаптопа с телевизора посредством HDMI кабел и така нататък, което си е досада, плетеница от кабели и ужасен звук. Искам като сваля филм, да го запиша на флашка да я пъхна някъде да си гледам филма и да слушам истинско 5.1 ... ако е възможно. Изключвам варианта за телевизор с wi-fi тъй-като излиза от цената.
От една седмица чета информация, но явно съм доста изостанал с технологиите.