Re:Въпрос за телевизорите със сателитен тунер...
триякса не е панацея и офсетовите чинии и си имат недостатъци. Предимството им пред параболата е че не натрупват сняг.
предполагам визираш Н Н мотор за офсет. Та този мотор има повече недостатъци отколкото предимства. Още на втората година се разцентрова. Наскоро гледах промоция за 20 лв за преобразувател-устройство за въртене с линеен мотор на офсет. Самия мотор струва от 25 до 50 лв в зависимост от модела. Линейния мотор е по-издържлив и практически няма износване. Аз всичко на всичко за 15 год. съм сменил 2 мотора като предния след профилактика пак заработи. Смазката се бе втърдила от годините и след ново смазване си заработи нормално. В момента гледам 7 спътника като булсата и сатбг силата на сигнала ми е 100%
И накрая големия екран си е голямо удоволствие !
А какво правим ако вече се ползва модул и карта за кабелната телевизия? Тв-то има само един слот!
То и аз съм със 140см парабола и мотор ,но с офсет ще е малко по-евтино и лесно, а и разполагането на 150-200см парабола не е лесно изпълнимо навсякъде. По добрия вариант е малко по-голям офсет и мултифийд за основните спътници . Иначе тръгне ли се по тоя път и спирка няма :-memnon . :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от kaki
А какво правим ако вече се ползва модул и карта за кабелната телевизия? Тв-то има само един слот!
Тогава разбираш ,че всъщност вградения в тв тунер е само за основни нужди и купуваш истински сат. тунер. :))
Има си превключване : сат тунер и аналог и цифров кабел. Отделно на HDMI входа могат да се включат и други източници. Телевизора ми подържа и 3д и е по добрe в 3д от неговия си тунер, отколкото от външния ми сат тунер -golden media 990HD pvrspark LX.и кабела ми е версия 1.4
Та сат приемника ми работи на фул ХД след последни актуализации на редове 25, 50 60 I и P. Отделно работи и с карти конакс- сат бг и булсатком! Прословутия булкрипт, новата кодировка се отваря и чете без проблем. До тук на спарк, отделно при превключване работи и на енигма 2. Линукса си е линукс!
Само да вметна, че тия вградените сателитни тунери май не поддържат мотор, така, че ще трябва милтифийд (няколко конвертора/чинии) и дайсек ключ.
Поддържат си мотор ,но някои от другите "екстри" ги няма , а и като добавиш смотания софт /редактиране ,търсене и т.н./ - по-скоро са за удобство ако си абонат на сат. провайдър /и той предлага съответния модул и карта/ да работиш с едно дистанционно и без допълнителни СТБ и кабели.
E, как да ги няма другите екстри бе? Всички екстри си ги има и каналите се редактират на компа и връщат обратно.Отделно има и фаворитни групи като могат да се закл/чват по избор.
Цитат:
Първоначално публикувано от Pat
И кое е това нещо което няма да го видя на 40 - 46' , че трябва да опъвам чаршафа в хола? :tongue: :laugh:
На 32", 37" и донякъде 40" няма да забележиш разликата между резолюция 1920х1080 и 1366х768
На 50" телевизор няма да забележиш разликата между сигнал 1080p и 720p :)
Трябва ти 77" телевизор за да видиш разликата с 1080p. :)
http://reviews.cnet.com/8301-33199_7...?tag=cnetRiver
1 фут = 30,48 сантиметра
10 фута = 3,48 метра
Цитат:
Първоначално публикувано от kokovi4
E, как да ги няма другите екстри бе? Всички екстри си ги има и каналите се редактират на компа и връщат обратно.Отделно има и фаворитни групи като могат да се закл/чват по избор.
За "концерти" и "ключета" май не се сещам в някой вграден в тв. сат. тунер :evil: :)) . В LM6 серия на LG нещо не става ваденето на листа /не че имам много време да пробвам ,ама .../ и няма изтриване на канал , а за опции за търсене изобщо няма смисъл да говорим. :Drinks: