Резултати от 1 до 3 от общо 3
Like Tree1Одобрявам
  • 1 Post By nikk2007

ST50 или ES8000

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    18
    #1

    ST50 или ES8000

    Здравйте, от известно време проучвам за нов тв.. но все още не мога да реша дали Панасоник ST50 (plasma) или Samsung ES8000 (LED). Изчетох сумати статии по cnet, avsforums, hidefjunkies... Но не знам дали ST50 ще е достаточно светъл за хола който е с югозападно изложение. Имам си щори, но ако трябва всеки пат да ги затварям за да виждам екрана не е оферта. От друга страна пък цял ден съм на бачкане така че ще се гледа ТВ вечер, а през уйкенда дневно и вечерно.

    От отва което изчетох е че ST50 има страхотна картина качество и че бил най-светлата плазма в днешно време. И съм на път да я купя, но пак хората дето правят ревюта и калибрират ги гледат в идеални (тамни) условия. За това много се двуомя да не взема ST50-то заради добрата картина и да се мъча вкащи.

    Иначе най-високия клас на Самсунг ES8000 е супер светал и секси, но пък казват че дори и калибриран професионално не може да изкара добро черно и сенки...

    Та, въпроса ми е кам тези които имат опит с плазма с светъл хол. Ако пък има хора със ST50 да споделят преки впечатления.
    Този пост е редактиран от azsamsancho; 30-10-12 в 11:58.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,431
    #2

    Отговор: ST50 или ES8000

    Много те мързи :rolleyes: за едни щори...
    Аз съм за - ST50.

  4. Junior Member Аватара на nikk2007
    Тук е от
    May 2012
    Живее в
    София
    Мнения
    41
    #3

    Отговор: ST50 или ES8000

    Аз гледам от няколко дни на ST50ST в стая с югозападно изложение и с около 4 кв.м. прозорци и тъй като телевизора е едва на 4 дни съм му изключил всички подобрители на картината и е в режим кино дори съм занижил още малко настройките.При тази ситуация очаквах да е проблем и дори се чудех как ще изкарам 20 дни така но на практика почти не усещам проблем все пак и тези четири дни не бяха от най-слънчевите.Това което учуди мен самият е че след ден два дори така се чувствам по-добре и то при положение че още не съм му правил никакви подробни настройки ,ще чакам да се разработи.Вчера за много кратко пробвах на динамичен режим за да видя какви са му възможностите ,свети та не се трае.Понеже до последно се чудих дали да не купя ЛЕД по други причини ,се радвам че не го направих защото сигурно след време щях да окьоравея ,е вярно винаги може да им се намалят настройките но предполагам за сметка на друго.Колкото до професионалната калибрация тук у нас е малко трудно все още доколкото знам а и доста скъпо по-принцип.Ако си фен на киното Панасоника е твоя телевизор ,и аз съм ги чел повечето ревюта за ES8000 и вярно излиза че е много добър телевизор но на каква цена?За 3300лв. можеш да вземеш 50VT50 с два броя очила и безплатна калибровка под формата на вграденият THX режим и THX за светла стая (за които на всякъде пише че са доста близо до професионалната калибровка),а срешу 3850лв. пък 46ES8000 и той с два броя очила.Почти съм сигурен че няма да ти се наложи да надуваш настройките но ако все пак имаш проблем имаш и щори,дори да е малък проблем през деня кефа вечер на тъмно е голям.:rolleyes:
    Този пост е редактиран от nikk2007; 30-10-12 в 18:59.
    azsamsancho одобрява това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе