Резултати от 1 до 9 от общо 9

Начинаещ - помощ при избор на ТВ, аудио и..

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    3
    #1

    Начинаещ - помощ при избор на ТВ, аудио и..

    Здравейте! След търсения в гуугъл попаднах на този чудесен форум, в който прави впечатление страхотно отношение на членовете и отговорните мнения, които много от вас дават. Вече чета 5 часа теми от форума, информирайки се по всевъзможни теми, но въпреки това мисля, че ако получа някаква насока, бихте били от огромна помощ!

    Отивам в ново жилище и трябва да се взима... всичко общо взето. Как ще се ползва?
    - Гледане на телевизия - предимно националните телевизии + Discovery/NatGeo/Eurosport и другите стандартни научно-популярни канали.
    - Гледане на филми с желание за относително читаво преживяване - картина и звук + възможност за подкарване на повече формати avi/mkv/h264/ac3/aac/mp3/mpg?/.. + субтитри(.srt/.sub) на кирилица. Гледането ще става през usb/laptop/external HDD най-често.
    - Слушане на музика от време на време.
    - Помещението е с размери относително 600см/320см, но реално дивана ще е в единия ъгъл и разстоянието до ТВ-то ще е 3м.

    Бих имал нужда от съвети и предложения за следните неща:

    1. Телевизор
    а)
    - 40/42" LCD, FULL HD
    - бюджет ~ 1500лв +/- 200
    Нямам нужда от 3D, но като гледам всички по-хубави телевизори го предлагат.
    След гледане и четене сякаш най-много окото ми грабнаха моделите на Самсунг - ES6100 / 6300 / 6500 / 6710 - не съм убеден кой си заслужава най-много. ES6100 гледам, че го има на промоция в technomarket, но пък доколкото схванах кутиите били отворени и не се знаело качеството на самите бройки, което си е малко притеснително. Имайки предвид, че имат гаранция, не съм сигурен дали трябва да се притеснявам?
    С подобен телевизор няма да ми трябва мултимедиен плейър, нали?

    б)
    -32" LCD - Ще се ползва само за телевизия - спрял съм се Samsung 32EH4000, има ли смисъл от минаване към EH5000 или този е достатъчно приемлив?

    2. Домашно кино
    Не съм сигурен, че съм наясно изцяло с концепцията за това и дали ми трябва ако нямам намерение да ползвам DVD/BR. Има ли вариант само колонки(или рисивър + колонки) да сложа? Искам да вържа някакво 5.1 озвучение, което за начало може да е семпло поради финансови ограничения, пък нататък ще се сложи нормална музика. С други думи, заслужава ли си да се взима с-ма за домашно кино 5+1 за до 400-500лв и ако да, какво бихте предложили в този ценови диапазон. Предпочитам и по-малко ако може да дам. На Самсунг аудио продуктите стават ли?

    3. Доставчик на ТВ+интернет.
    Честно казано нямам представа кои са най-популярните варианти - vivacom / bulsatcom / blizoo / mtel / globul / traffic (tbc.bg) / други? Кои препоръчвате вие? Апартаментът се намира в близост до НДК.

    - Интернет - поне 40mbps бг
    - ТВ - да има 100тина канала и някой друг HD.
    Много ме объркват всичките тези различни тунери и декодери, чинии и прочие, които всеки предлага като вариант. Всяко оскъпява по един или друг начин. Не ми се иска да ми струва цялостния пакет нет+тв повече от 25/30 лв на месец. Важно е да се отбележи, че ще има два телевизора.


    Ще съм много благодарен за всякаква помощ. Благодаря за отделеното внимание!

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #2

    Отговор: Начинаещ - помощ при избор на ТВ, аудио и..

    Привет и добре дошъл

    1. Сравнение на 40ES6530 40ES6300 40ES6100 40ES6710
    Телевизори | SAMSUNG
    предложение с по-добра картина
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P42ST50E

    Гледам че си дал варианти А и Б...Два телевизора за отделни стаи ли искаш ?

    2. Съветвам те да не бързаш да си купуваш "домашно кино" за 400-500 лева. Изчакай и събери 3500 лева за ресивър и колони
    Ако все пак бързаш....
    http://www.technopolis.bg/b2c/cat/0/...0A002481B479E9

    3. Въпроса ти е за този форум
    Телевизия и радио

  4. Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    3
    #3

    Re: Отговор: Начинаещ - помощ при избор на ТВ, аудио и..

    Здравей!

    Благодаря за предложенията!

    От внимателното разглеждане на линка със сравнението и от таблицата тук, стигам до извода:

    6100 - х
    6300 - х + има DVT-S2
    6530/6710 - х + има DVT-S2 + 400Hz + Micro Dimming + няколко различни допълнителни кабели в комплекта.

    В таблицата пусната във форумната тема за Самсунг моделите 2012 излиза, че само 6100 няма "3D Sound" каквото и да е това, но според samsung.com/bg/ на линка, който си дал, пише че и четирите модела го нямат. Кое е вярно и доколко тази функция има смисъл? Освен това кабелите от по-скъпите варианти реално използват ли се, защото ако тръгна отделно да си ги купувам, вероятно може ми излезе накрая по скъпо 6100 + кабели отколкото 6530 директно, например. Иначе не мисля, че сателитен тунер, ще ми трябва. След като разгледах по-задълбочено темите с операторите, мисля да се ориентирам към NET1 например за кабелна цифрова телевизия + интернет.

    Да, става въпрос за още един, по-малък телевизор, който ще се ползва само за ТВ.

    За жалост събиране на 3000+лв за озвучение в момента е далеч надолу в приоритетния списък и затова ми се иска да си взема нещо малко по-добро от двете колонки на телевизора за докато събера за нормална музика. При това условие, да разбирам ли, че общо взето в диапазона до 500 лв е все тая какво ще се вземе? Те и възможностите на кутийката за декодиране реално нямат значение, тъй като самия телевизор може да си ги декодира, нали? При положение, че едва ли ще ползвам каквито и да е CD/DVD/BD дискове, има ли вариант да се закупят директно само 5+1 колонки и да се включат някъде? В ТВ направо или в някакъв псевдо рисийвър, така че да се вместя в бюджета. Преди време си бях купил за компютъра едни Logitech x530 направо за без пари и бях доволен. Някакъв подобен вариант не мога ли да измисля за телевизора?

    П.С. Един приятел има Samsung 37C5000 и като гледахме филм от usb - HDDVD 720p (3gb) си вървеше чудесно, но след това пуснахме друг -BRRIP 480p(1.5gb), който по някаква причина 'насичаше'. Това защо се получава?

    Поздрави!
    Този пост е редактиран от achlz; 31-10-12 в 03:01.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2012
    Мнения
    69
    #4

    Отговор: Начинаещ - помощ при избор на ТВ, аудио и..

    А защо Самсунг. И аз бях преди време в ТП с парите в ръка за ES6100, но се прибрах с Панасоник ТХ-L42ЕТ5Е. Помисли и за други марки ...

  6. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,374
    #5

    Отговор: Начинаещ - помощ при избор на ТВ, аудио и..

    Възможно е да съм допуснал някои грешки при попълването на таблицата във форума.

    Няма как директно да свържеш само 5+1 колонки.
    В ТВ имаш оптичен изход и за целта ти трябва усилвател 5.1 с оптичен вход.

    Ето ти едно ръководство за избор на озвучаване за телевизор
    Guide: Best sound solution for your TV - FlatpanelsHD

  7. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #6

    Отговор: Начинаещ - помощ при избор на ТВ, аудио и..

    Защо не помислиш и за озвучаване втора ръка на първо време?Щом нямаш необходимите средства сега и Logitech x530 са те устройвали.Домашно кино ,което би ти свършило работа се намира и за под 200лв.Говоря за модели на SONY DAV -DZ 260 примерно.И още един съвет от мен избягвай Самсунг.
    Този пост е редактиран от granity; 31-10-12 в 20:48.

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011
    Мнения
    3,319
    #7

    Отговор: Начинаещ - помощ при избор на ТВ, аудио и..

    achlz@

    1. http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IC-TX-P50ST50E или ако държиш на ЛСД: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-46PFL5507K. В Зора беше и с 2бр.очила.
    2. Вземи си ресивър+колони/ В технотата има пакетни цени, разгледай/ За около 1000лв. има добри предложения за непретенциозни слушатели, но по-добре от домашно кино. Гледай марки, като Yamaha, Jamo, Pioneer.
    3. Малък тв: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONIC-TX-L32E5E

    П.С. Моят съвет е, ако нямаш възможност да вземеш всичко, изчакай и купувай едно по едно. После ще те е яд за нещо по-евтино, като събереш финанси!
    Този пост е редактиран от pilot; 31-10-12 в 20:45.

  10. Novice
    Тук е от
    Oct 2012
    Мнения
    3
    #8

    Re: Начинаещ - помощ при избор на ТВ, аудио и..

    @granity Нямам опит с пазаруването втора ръка и като не съм запознат добре като цяло с това, което искам да купувам става още по тегаво. Да ида да купя втора ръка ски - няма проблем, защото разбирам от това, но от аудио системи, рисийвъри - никаква идея. Пък и ако ще взимам нещо бюджетно, не е ли по-добре да е поне ново? Как ще ги проверя тия колонки дали не са издухани.
    Да избягвам самсунг за озвучение или по принцип?

    @pilot Благодаря за предложенията, но за жалост поради конфигурацията на помещението съм ограничен с размер 40" - в най-компромисен вариант 42". На практика трябва да се вместя в 97-98см дължина на телевизора (ръба все с рамката)
    Големия ТВ - как да е, не се взима всеки ден, склонен съм при хубав модел да дам повече пари, но а малкия телевизор ми се иска да давам повече от 600-700лв. Няма смисъл. Той ще се ползва САМО за гледане на кабелна и то не много често.

    Ако не гледаме само Самсунг, Филипс ли е най-добрият алтернативен вариант за LED LCD TV? Всъщност доколкото разбирам един от малкото проблеми на Самсунг е cloud-овете при черен екран.

  11. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #9

    Отговор: Начинаещ - помощ при избор на ТВ, аудио и..

    Хм виж пък аз ски не мога да си купя втора ,запознат съм колкото теб със системите.Ок няма да те убеждавам тогава само исках да помогна.За втори телевизор бих ти препоръчал да погледнеш panasonic-tx-l32e3e.Не знам защо се хвърляш по тези Самсунг-и.Все едно аз да се прехласвам по обувки Salomon

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Съвет за избор на аудио система
    От m.parushev във форум Тонколони
    Отговори: 1
    Последно: 27-12-12, 15:55
  2. Съвет при избор на аудио система
    От prox във форум Аудиотехника
    Отговори: 57
    Последно: 21-02-11, 02:41
  3. Помощ за избор на аудио оборудване
    От martogi във форум Аудиотехника
    Отговори: 20
    Последно: 25-04-09, 13:00
  4. Избор на домашно кино до 200лв, за начинаещ потребител - спешно
    От emos във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 0
    Последно: 17-06-08, 10:00
  5. Избор на Аудио и Видео техника
    От Lupus във форум Телевизори
    Отговори: 6
    Последно: 22-02-06, 21:37

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе