Здравейте! След търсения в гуугъл попаднах на този чудесен форум, в който прави впечатление страхотно отношение на членовете и отговорните мнения, които много от вас дават. Вече чета 5 часа теми от форума, информирайки се по всевъзможни теми, но въпреки това мисля, че ако получа някаква насока, бихте били от огромна помощ!
Отивам в ново жилище и трябва да се взима... всичко общо взето. Как ще се ползва?
- Гледане на телевизия - предимно националните телевизии + Discovery/NatGeo/Eurosport и другите стандартни научно-популярни канали.
- Гледане на филми с желание за относително читаво преживяване - картина и звук + възможност за подкарване на повече формати avi/mkv/h264/ac3/aac/mp3/mpg?/.. + субтитри(.srt/.sub) на кирилица. Гледането ще става през usb/laptop/external HDD най-често.
- Слушане на музика от време на време.
- Помещението е с размери относително 600см/320см, но реално дивана ще е в единия ъгъл и разстоянието до ТВ-то ще е 3м.
Бих имал нужда от съвети и предложения за следните неща:
1. Телевизор
а)
- 40/42" LCD, FULL HD
- бюджет ~ 1500лв +/- 200
Нямам нужда от 3D, но като гледам всички по-хубави телевизори го предлагат.
След гледане и четене сякаш най-много окото ми грабнаха моделите на Самсунг - ES6100 / 6300 / 6500 / 6710 - не съм убеден кой си заслужава най-много. ES6100 гледам, че го има на промоция в technomarket, но пък доколкото схванах кутиите били отворени и не се знаело качеството на самите бройки, което си е малко притеснително. Имайки предвид, че имат гаранция, не съм сигурен дали трябва да се притеснявам?
С подобен телевизор няма да ми трябва мултимедиен плейър, нали?
б)
-32" LCD - Ще се ползва само за телевизия - спрял съм се Samsung 32EH4000, има ли смисъл от минаване към EH5000 или този е достатъчно приемлив?
2. Домашно кино
Не съм сигурен, че съм наясно изцяло с концепцията за това и дали ми трябва ако нямам намерение да ползвам DVD/BR. Има ли вариант само колонки(или рисивър + колонки) да сложа? Искам да вържа някакво 5.1 озвучение, което за начало може да е семпло поради финансови ограничения, пък нататък ще се сложи нормална музика. С други думи, заслужава ли си да се взима с-ма за домашно кино 5+1 за до 400-500лв и ако да, какво бихте предложили в този ценови диапазон. Предпочитам и по-малко ако може да дам. На Самсунг аудио продуктите стават ли?
3. Доставчик на ТВ+интернет.
Честно казано нямам представа кои са най-популярните варианти - vivacom / bulsatcom / blizoo / mtel / globul / traffic (tbc.bg) / други? Кои препоръчвате вие? Апартаментът се намира в близост до НДК.
- Интернет - поне 40mbps бг
- ТВ - да има 100тина канала и някой друг HD.
Много ме объркват всичките тези различни тунери и декодери, чинии и прочие, които всеки предлага като вариант. Всяко оскъпява по един или друг начин. Не ми се иска да ми струва цялостния пакет нет+тв повече от 25/30 лв на месец. Важно е да се отбележи, че ще има два телевизора.
Ще съм много благодарен за всякаква помощ. Благодаря за отделеното внимание!