Отговор: Въпрос за 3D телевизор.
Нашия TV е Самсунг, но пак е с активно 3D. При включване на флашка/HDD ни пита дали ще гледаме видео, снимки или .... Избор: видео. Сканира флашката и се виждат папките. Избираме си филма, който ще гледаме и при старта му ни изписва в долния ляв ъгъл на TV, че филма е 3D. Очилата се доближават на около 50см. до TV-то и се включват от бутона. Премигва зелен светодиод и пак на екрана ни изписва, че има присъединени очила. Това е!
Цитат:
Първоначално публикувано от
Ivantt
Нашия TV е Самсунг, но пак е с активно 3D. При включване на флашка/HDD ни пита дали ще гледаме видео, снимки или .... Избор: видео. Сканира флашката и се виждат папките. Избираме си филма, който ще гледаме и при старта му ни изписва в долния ляв ъгъл на TV, че филма е 3D. Очилата се доближават на около 50см. до TV-то и се включват от бутона. Премигва зелен светодиод и пак на екрана ни изписва, че има присъединени очила. Това е!
Мерси и аз така знам, при нас е същото,но не засича 3D сигнала на тея филми :mad: .Значи да разбирам ли,че 3D-то е фалшиво?
Писах и в друг форум-отговор неясен..препратиха ме я някакъв форум и от там разбрах следното:
Трябва да си инсталирам програма на лаптопа,трябва ми кабел който поддържа 3D,свързвам ТВ-то с лаптопа,пускам филма с програмата и това е..
А със флашка трябва от някъде да си купя софтуер/програма и така,щото на sony плеъра не му бил добър,което май си е истина.....:confused::confused:
А при натискане на бутона 3Д какво се получава?
Цитат:
Първоначално публикувано от
stenly
А при натискане на бутона 3Д какво се получава?
Всъщност бутонът 3D е онзи за конвертиране от 2D към 3D.
Излиза :Изкл. ;Една до друга;Една над друга ;Симулирано 3D
когато пуснеш 3Д филм от флашка, това който ще видиш на екрана на практика ще е или хоризонтално или вертикално разделени два еднакви образа. В зависимост от това от бутона 3Д ще зададеш как са разделени и телевизора ще ги смеси като образа без очила ще е размазан. Като пуснеш очилата (ако са активни, тоест Самсунг) от копчето нещата ще се подредят и ти ще гледаш 3Д филм. Ако до сега не си пускал очилата, натискаш бутона им и го задържаш докато почне да премигва индикатора зелено/червено, след което телевизора ще потвърди , че са свързани с него. Всичко това го пише в книжката към телевизора, но обикновенно никой не ги чете.
Мерси,но това което тегля и пускам не е хоризонтално или вертикално разделено,а ето такова,даже не е толкова размазано:
http://www.nextwindows.ru/uploads/fo...1310411436.jpg
Едит:жена съм :)
Всъщност това не го пише в упътването на sony :)
Вие сте изтеглили грешен филм. Всъщност това си е за англифни очила. Я се огледайте тук Energy-Torrent :: Торенти.
Мерси и от тук ще си изтегля.Само още един въпрос,аз си гледам от Интернет и симулирано 3D и пак става,но не са side by side и едно над друго.А и това side by side и едно над друго като ги пусна има големи разминавания, т.е. картината е много неясна като си сложа очилата,а те са пуснати,работят..Както казах- ще изтегля от energy torrent ,благодарности ! :)
Тествайте с някой 3D филм от посочения горе тракер,ако и тогава има неяснота/разминаване в картина/образ,то имам съмнения за лоша синхронизация между телевизор:очила...ефекта се наблюдава при активната 3D технология,като подобни проблеми -ghosting и др. имаше при миналогодишните модели на Сони.
edit: по какъв път е свързан телевизора с източника и пробвахте ли от РС през HDMI (DVI)>HDMI ?
Днес си изтеглих Шрек :D .Само за неговия формат бях убедена,че ще стане и нямаше никакво разминаване,беше екстра :) .
Не разбрах,съжалявам,не съм добра с тези техники.Ако имате предвид как гледам филма-с флашка.