Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
stella*
Честито :Drinks:и да го полеете със съседа
Цитат:
Петър Гонев
Вчера си закупих това - PANASONIC TX-P42ST50E
Супер тема, но не разбрах по 2 часа трябва да се гледа първите 200 часа или мога да го гледам и по 20 часа, но да не задържам на 1 канал. Също не разбрах защо да не го ползвам като монитор. Няма ли да е по-добре да пускам периодично филми (няма логота няма нищо) и да гледам докато "узрее" фосфора. В общи линии тези първи 200 часа са ми голяма мъгла.
Едит: В момента съм направил всички настройки описани за първите 200 часа пуснал съм евроспорт HD дал съм зуум 3 да скрия логото и така вече 1 час. Ако продължа в същия дух до 200 часа ще премина ли правилно тези 200 часа?
Честито :Drinks: и да го полееш със съседката
Може да гледаш по цял ден, стига да не се задържа статично изображение на екрана/на едно и също място/ повече от 2 часа.
Препоръката да не се ползва за монитор първите 200 часа, важи ако има картина със статични изображения- десктоп, менюта на игри...
За филми няма проблем. Стига да не гледаш образ с черни ленти.
За зумването - да и така става.
Отговор: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
@hristoslav2 - Може ли да дадеш едно мнение по поя въпрос?
Благодаря
Цитат:
Dominator
Здравейте, колеги! Един познат иска да си взима телевизор и се е насочил към Samsung UE40ES6300 спрямо UE40ES6100.
Въпросът ми е - добър ли е избора, като се вземе на предвид че ще се дават 1300лв. за телевизора. Има ли по-добри алтернативи за тази цена, като условието е да е LED? Това LG не е ли по-добро - ТВ LED LCD LG 42LM620S ?
Благодаря!
Разликата май е само в дизайна и тунерите.
Телевизори | SAMSUNG
LG-то не е по-добро. С различен тип 3Д е - пасивно с евтини очила. Твоят познат да отиде в магазина, да погледа известно време двата типа 3д и да си прецени кой му допада повече.
Цитат:
pgbalt
Първият е малко проблемен...прочети в темата за Тошиба.
Благодаря! Но аз ли съм останал с впечатление, че Active 3D не е по-добро от Passive?
Цитат:
Dominator
Благодаря! Но аз ли съм останал с впечатление, че Active 3D не е по-добро от Passive?
Най-общо казано...
При активното понякога се забелязва хостинг - двойни контури на движещи се обекти, пасивното пък е с половин резолюция.
Активното е със скъпи очила, пасивното с евтини.
В темата за избор на 3Д телевизор е описано подробно.
И все пак дайте едно-две предложения за Full HD LED 40'' - 42'' до 1000 лв (твърдо до 1000 лв.); като не е нужно да е 3D (май предпочитам по-евтин със същите други параметри или по-добър за същите пари).
Цитат:
yanku
Здравейте, ще подпомогна с набелязани от мен модели. Колебая се между
LG 47LM620S и
TOSHIBA 46YL863G, но съм отворен и за други предложения. Ще съм благодарен ако някой сподели "+" и "-" на съответните модели.
Някой ще ми помогне ли в избора?
Цитат:
yanku
Погледни този, като картина е с лек превес, спрямо горните: http://www.technopolis.bg/b2c/detail...-3D-46PFL5537K
Тошиба-та е модел 2011 г. и въпреки ,че не е лош модел (особено за тая цена) не е изключено да е дълго работила мостра . ЛГ-то изобщо не е 200хц , както пишат ТМ - даже е по-скоро 50 - има си някои кусури - след като си свел избора до 2 модела би трябвало да е по-лесно да решиш - тествай ги на място в магазина с близки настройки (режим "кино") - с някой мач и филм с преобладаващо тъмни сцени . Все пак първо провери какво е състоянието на Тошиба-та и дали изобщо си заслужава да рискуваш .
п.п. Освен предложения от pilot , виж и http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NIC-TX-L47ET5E - няма да е зле първо да прецениш кой вариант на 3Д технологиите предпочиташ (ако мислиш да ползваш 3Д-то) - погледай по 20-30 мин. и двата типа - активно Филипс-а и Тошиба-та , пасивно ЛГ и Панасоник-а .
Re: Помощ за избор на LCD/Plasma телевизори-2013/ръководство на първа страница
Някой може ли да ми помогне. Предварително Благодаря
Цитат:
gosho
Цитат:
yanku
дравейте, ще подпомогна с набелязани от мен модели. Колебая се между
LG 47LM620S и
TOSHIBA 46YL863G, но съм отворен и за други предложения. Ще съм благодарен ако някой сподели "+" и "-" на съответните модели.
Вторият е 2 годишна мостра, освен това има силно орязан USB плейър. Ако го намериш запечатан е идеално предложение
Цитат:
gosho
Клоня към вторият , но виж и предложеният от колегата по-горе
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ONIC-TX-L42E5E