Проблем с качеството на картината
Здравейте, модела на телевизора е Samsung UE40es6530 и е вързан към два лаптопа чрез рутер с LAN кабел . Точно преди два дена след няколко неуспешни опита да пусна филм през DLNA на телевизора (като ме предупреждаваше да проверя връзката с лаптопа) телевизора за няколко секунди се рестартира. И мисля че не след дълго започна и проблема с качеството на картината. Някак си стана тъмна и предаванията се излъчват размазано. Сега се замислям да не би да съм повредил нещо по телевизора , или е просто съвпадение и проблема да е в сигнала от кабелната? Нищо не е пипано по настройките за картината и са както си бяха преди. Питах и по други форуми дали някои има проблем с сигнала от кабелната и никой не се е оплакал до момента. Благодаря на всички.
Отговор: Проблем с качеството на картината
Разкачи всички външни кабели към него- кабелна и мрежа и върни заводските му настройки, ако се оправи добре, ако не най-вероятно за сервиз.
Разкачих кабелите и след като върнах заводските настройки нещата се оправиха, но до следващото пускане на филм по dlna от лаптопа. Картината става леко размазана и тъмна. Отново върнах заводските застройки и отново нещата се оправиха. От какво може да се получава това нещо? Моля за помощ ако някой има подобен проблем. Благодаря
Предлагам ти да се обърнеш към оторизиран сервиз на Самсунг. Ако не знаеш звънни в кол центъра им да те ориентират.
По скоро проблема е в настройките на компютъра и DLNA сървъра.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
По скоро проблема е в настройките на компютъра и DLNA сървъра.
Няма да е от него.... проблема го има и след спиране на сървъра и не се оправя без връщане на заводските настройки.... и аз мисля че е за сервиз.
Писах на "CYBER SERVICE" на страницата на Самсунг и казаха че ще направят заявка към сервизния център за посещение в дома за проверка на телевизора, което най-вероятно ще стане следващата седмица. Ще пиша какви се резултатите от проверката. Благодаря на всички писали в темата.