Резултати от 1 до 5 от общо 5

Помощ при избора на 3D телевизор !

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    28
    #1

    Помощ при избора на 3D телевизор !

    Здравейте колеги !
    Ще ви помоля за помощ ,и мнение относно 2 модела телевизори към които съм се ориентирал ...
    Колебая се между PHILIPS 42PFL4007H и LG 42LM620S . Разбира се ако имате и други предложения за сходна цена ще се радвам да ги чуя . Всяко мнение ще ми е от полза при избора .
    Благодаря предварително !

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #2

    Отговор: Помощ при избора на 3D телевизор !

    Здрасти, колега, най-после се регистрирах, за да ти напиша отзиви за 4007 и да се опитам да ти помогна в избора.

    - Първото и най-важно - не е 3D.
    - Не знам за какво точно ще го използваш, но имай предвид, че по някаква причина иска невероятно силен и качествен сигнал, за да намери всички цифрови канали. Може моят да си има някакъв конкретен проблем, но няколко пъти виках пичовете от кабелната, и то добре че е местна квартална мрежа, иначе ако е някоя от "големите" - нямаше да ми обърнат внимание на проблема. Та се наложи да ми пуснат директен кабел от шкафа с оптиката, която е на 1-ви етаж, аз съм на 7-ми, без да минава през разпределителни елементи, за да може този Филипс да работи с този сигнал и да покаже всички канали. Конкретно - не можеше да намери нито един от HD-пакетите, които са ми на 810 и 818 мегахерца. Специално за мен ги преместиха на 650 и пак не се "виждаха". За всеки случай ми подмениха цялата вътрешна мрежа, всички елементи, кабелите в мазето - също. Сега на 810 и 818 намирам всичко, но на 650 - все още нищо. А получавам сигнала директно от шкафа, у дома влизат над 80 децибела сигнал, гледах го на уреда им. Имам също Самсунг ES6100 и HD приемник Топфийлд - те са бетон, в сравнение с Филипса. Намират всичко за 1-2 секунди при сканиране. И въпреки всички подобрения - като пусна Nat Geo HD - веднъж на всеки 15-20 секунди, картината става на квадратчета и се оправя след 1-2 секунди. Доста е неприятно при гледане. Винаги тези квадратчета са в долната 1/4 до 1/3 от екрана. А Самсунга - няма проблеми, все едно гледам блу-рей на същия канал. Може при твоята мрежа да не е така, може самата мрежа да е кофти, не твърдя, че е в телевизора проблемът, само споделям факти и правя сравнение.

    - Има дефект в показването на списъка с каналите: понеже се визуализират по 20 на страница, ако имаш 21 - последният не можеш да го видиш, не ти го показва дори като един канал на втора страница. Просто трябва да си го знаеш, че е там. Затова си добавих още един канал в списъка с "Предпочитани"

    - няма смислен фиксиран режим за гледане във формат 4:3. Има някакво "Автоматично мащабиране", което следи няколко секунди картината и разпъва за максимално запълване. Обаче ако в долната част има надписи и те влизат в черната част - това автоматично мащабиране ги скрива. Налага ми се да гледам Дискавъри във фиксиран режим 16:9, за да виждам надписите, но така пък картината не е нормална - сплесната е.

    - тествал съм му всичко друго - DLNA, PVR, Смарт-конзолата - всичко си работи, но не са екстрите, които биха наклонили везните за мен. (Всъщност го взех заради DLNA, ама без да съм наясно как точно работи това, и после се оказа, че съм сбъркал, както и да е)

    - тънък е, най-важните входове (антена, захранване, ХДМИ, ЮСБ, Д-СУБ) са странично ориентирани и позволява да бъде прибран плътно към стена. Напречно е разположен РЖ-45 и 3.5-аудио-входа, но с подходящи конектори и това не е проблем. Рамката около екрана е около 18-20 мм, изглежда стилно. Стойката е масивна, изглежда доста готино и се върти! Ти ще си го видиш в магазина, ако ходиш да го гледаш.

    - Менюто не е трудно за работа, подреждането и преименуването на канали е сравнително удобно, особено с приложението за смартфон.

    - подсветката е равномерна, няма "облаци"; картината мисля, че е доста добра.

    Накратко - мисля, че за цената си предлага максимално много екстри. Ако избереш точно такъв, мисля, че ще е добър избор, но имай предвид това за силата и качеството на сигнала, защото кабелните хора ми споделиха, че всички техни абонати, които имат подобни Филипси - имат подобни проблеми със сигнала - не им намира някой пакет, и правят корекции в сигнала специално заради такива абонати. А като усилиш сигнала за един абонат - може да се влоши при много други. При мен - по едно време беше така: ако е включен само кабела на Филипса в разклонителния елемент - всичко е ОК, обаче ако включа кабелите на Самсунга и на Топфийлда в елемента - на Филипса му изчезва картината. Примерно може 5-10 минути да пише, че няма сигнал (сила: 94%, качество: 0) и изведнъж да зацепи и да започне да дава картина. Но я дава на квадратчета.

    И така, малко дълго стана, но се надявам да съм ти бил от помощ, опитах се да споделя факти, без да ти давам наклон на въображението. Успех при избора!
    Този пост е редактиран от ogi28b; 16-04-13 в 12:59.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    28
    #3

    Отговор: Помощ при избора на 3D телевизор !

    Благодаря ти много за информацията !

  5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,458
    #4

    Отговор: Помощ при избора на 3D телевизор !

    Цитат Първоначално публикувано от ogi28b Виж публикацията

    - няма смислен фиксиран режим за гледане във формат 4:3. Има някакво "Автоматично мащабиране", което следи няколко секунди картината и разпъва за максимално запълване. Обаче ако в долната част има надписи и те влизат в черната част - това автоматично мащабиране ги скрива. Налага ми се да гледам Дискавъри във фиксиран режим 16:9, за да виждам надписите, но така пък картината не е нормална - сплесната е.
    Използвай стрелките нагоре/надолу от кръглият бутон на дистанциооното, за да преместиш картината - така ще може да четеш субтитрите.

  6. Member
    Тук е от
    Apr 2013
    Мнения
    410
    #5

    Отговор: Помощ при избора на 3D телевизор !

    Картината не помръдва на никъде, както в аналогов режим на тунера, така и в цифров, без значение дали гледам Канал 1 на БНТ или Нешънъл Джиографик HD. Опитах всички режими на мащабиране и натисках стрелките навсякъде. Червеният индикатор на телевизора мига, като сигнал, че приема от дистанционното, но картината си стои закотвена.

    В момента му "стриймвам" Full HD видео от телефона и като изключим факта, че рутерът ми не е най-добрия за толкова голям поток, бих казал, че е направо абсурдно да му пускам клип по този начин и на екрана да ми стои лента с името на файла, в средата - стои един триъгълник надясно, тип "Play", а под него - едни точици "бягат" наляво-надясно, подобно на ръчното търсене на цифров канал, или на зареждането на смарт-конзолата. Направо не мога да повярвам, че някой може да го измисли толкова глупаво.

    Аз съм с 32" модел и силно се надявам да има проблем само при мен или да не съм направил някоя настройка, за да ги виждам тея неща, в противен случай - горещо ще препоръчам да НЕ се купува такъв телевизор, ако се разчита на DLNA. Грозна работа. Ще снимам даже клип с другия телефон, да го покажа. Много се разочаровах току-що!

    Ред.: Открих си грешката: стриймвам му клип, който е заснет с друг софтуер, а не оригиналният от телефона ми. Явно това нещо го бърка и блокира. Иначе с клипове, заснето с оригиналния софтуер на телефона, както и с няколко филма пробвах - няма проблем, работи нормално.
    Този пост е редактиран от ogi28b; 17-04-13 в 00:57.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Помощ с избора на телевизор
    От pesh0 във форум Телевизори
    Отговори: 9
    Последно: 02-01-14, 09:22
  2. Помощ в избора на телевизор
    От 6ombovojda във форум Телевизори
    Отговори: 5
    Последно: 21-05-13, 23:15
  3. Помощ при избора на телевизор
    От cmuki във форум Телевизори
    Отговори: 14
    Последно: 16-03-13, 22:48
  4. Помощ при избора на телевизор
    От astonbg във форум Телевизори
    Отговори: 10
    Последно: 29-06-12, 14:51
  5. Помощ при избора на телевизор
    От vaniosl във форум Телевизори
    Отговори: 3
    Последно: 23-07-11, 17:03

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе