Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Цитат:
Първоначално публикувано от
popov
Здравейте на всички.Може ли малко информация за модела 32 LB 5610.Заслужава ли си парите- 500лв.Ще се гледа от възрасни хора и не им трябва smart и т.н.,а и бюджета е до 500 максимум.Ако някой има модела нека сподели.
Разбира се че ще ти свърши работа. Модела е базиран на шасито на миналогодишният LA620
Цитат:
svetlio1
То няма и голям избор. Съгласен съм с някои номинации, за останалите не познавам моделите... За Full HD и Ultra HD съм съгласен, с една забележка за модела на сони - маркетолозите и R&D отдела, можеха да помислят говорителите да се продават отделно и да има възможност за прикачане към дисплея.
Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
здравейте, какво ще кажете за този модел 40PFL4528H/12?
http://www.technomarket.bg/products/...-40pfl4528h-12
Спрял съм се на 47-48 телевизора и моля за вашето мнение. Можете да предложите и други марки, но според консултантите днес общо взето това е избора. Sony нямат такива размери за 868/9 и отпадат.
Ще се гледат филми (рипове) и телевизия предимно, Smart не ми е приоритет, важно е да има добра картина и приемлив звук.
В тази връзка е добре да има регулиране размера на субтитри и да поддържа възможно повече AV формати.
Цената е max 1700лв., като ще чакам съответна промоция за 5 години гаранция. Просто в момента трябва да избера марка и модел.
1.Samsung UE-48H6670 - 1899лв. http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...&query=48h6670
2.Samsung UE-48H6500 - 1499лв. SAMSUNG UE-48H6500 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
3.Panasonic TX-47AS750 - 1879лв. http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...&query=47as750
4.LG 47LB730/731V - 1579лв. LG 47LB730V :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Всички без LG (или поне не го пише никъде) имат двоен тунер и два входа за SAT, демек мога да гледам един канал и да записвам друг. Panasonic пише, че има PAP, освен PIP. На Samsung очилата са 4 пъти по-скъпи и не се сгъват, няма subwoofer и "говорителите" му са downfire, докато на LG са насочени напред. Panasonic забравих да проверя.
Не мога да сравнявам директно двата Samsung-а, защото заедно ги има само в Internet...:( А в ТП бяха пуснали един ужасен demo clip през антенния вход!!!
Цитат:
bubuto
Модел от средна хубост. Не се осланяй на вграденият му медия плейър.
Цитат:
Gena_bs
Всички без LG (или поне не го пише никъде) имат двоен тунер и два входа за SAT, демек мога да гледам един канал и да записвам друг. Panasonic пише, че има PAP, освен PIP. На Samsung очилата са 4 пъти по-скъпи и не се сгъват, няма subwoofer и "говорителите" му са downfire, докато на LG са насочени напред. Panasonic забравих да проверя.
Не мога да сравнявам директно двата Samsung-а, защото заедно ги има само в Internet...:( А в ТП бяха пуснали един ужасен demo clip през антенния вход!!!
Samsung обаче независимо, че имат двойни тунери, имат само един порт за CI модул и карта , което води до ограничения.
Можеш да гледаш един платен канал и един безплатен или два безплатни канала. Причината е l само единият слот за модул и карта в телевизора...
Панасоник имат по два слота за модули и карти, но там вече трябва да убедиш провайдъра ти, да ти даде два при такса за един.
http://digitalt.tv/wp-content/galler...50_ciporte.jpg
Апропо някой вкарвал ли е карта на български сат оператор и е подкарал телевизията? За съжаление единствения оператор, който наистина предлагаше качествена телевизия и свобода на избора на техника, фалира. Не виждам в оброзимо бъдеще кой ще пусне бг-сат телевизия в този формат, затова за мен сат тунера е напълно излишен. По сериозното гледане на сат тв си иска външен приемник. Затова предложих вариянта за 1249 лв. който е напълно балансиран като предлагане според потребностите.
Тъй като имам най-пресни впечатления от подобния 48Н6410 , аз съм за някой от моделите на Самсунг (виж по-назад бях писал впечатления) или Панасоник-а , но там май по-скоро трябва да гледаш модели AS640/650 .Моделите на ЛГ на хартия не са лоши , но май сериозно зае.аха качеството на изработка (говорим за панел и подсветка)...:Drinks:
п.п. Допълнителен DVB-S2 тунер никога не е излишен - вчера си гледах концерти от Wacken по свободния 3satHD - упс , поправка - по zdf.kulturHD беше , даже и в момента върви концерт .
Напротив - излишен е. В момента когато се сетиш, че можеш да гледаш сателитна телевизия става напълно излишен. За 250 лв спестени можеш да си купиш един сателитен приемник с който наистина можеш да гледаш сат тв. Приемник за свободни канали струва 40-60 лв.
Къде е спора ,че нещо не схващам - тунера така или иначе си го има в моделите , а модел 6200 не е на нивото на тия от 6400 нагоре ... след като го има си го ползваш , а какъв друг ще си вземеш и дали изобщо на повечето потребители ще е нужен е съвсем друг въпрос . Може да се ползва и ако си абонат на сат. пакета на Виваком .
Samsung - забелязах, че CI slot е в комплекта и се монтира на задния панел. Това за мен е странно и ненадеждно решение. На 7:16 минута на клипа: Samsung H6500 review en unboxing (UE40H6500, UE48H6500, UE55H6500) - YouTube
Колкото до 48H6200 - разликата с H6500 май не е само в липсата на DVB-S2 tuner. Панелът, сканирането, няма 2х3D очила в доставката.
Цитат:
Ще се гледат филми (рипове) и телевизия предимно, Smart не ми е приоритет, важно е да има добра картина и приемлив звук.
Тук е спора. Защо трябва да се плаща нещо дето няма да се ползва, а и Вивакомската сат телевизия тотално сакс. Кое друго е различно в модификациите на 6-та серия? Всичко им е еднакво хардуерно, само има някоя друга екстра в повече или по-малко.
Как с това тромаво Самсунгско меню ще организираш 10000 канала тв за да си подредиш тези които наистина гледаш? Този сат тунер е пълен компромис и не си заслужава оскъпяването.
На 6-та серия е мазохизъм да гледаш 3д, отделно ще гледаш два три филма и повече няма да гледаш :)
Цитат:
hristoslav2
Модел от средна хубост. Не се осланяй на вграденият му медия плейър.
Не ме интересуват смарт функциите му, искам да се вижда добре и да компенсира донякъде кофти сигнала от кабелната.
Така - да. Но държа да те предупредя, че вероятно е мостра - миналогодишен модел с неудобно меню.
предполагам стандартното тъпо меню на филипс, мостра не е, изрично питах. Има и още един вариант 32PFL4308H на 505 лв, като че ли са с доста сходни параметри. Разстоянието ми е около 2,5 м и се чудя дали 32 или 40 " .... :confused: