Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Здравейте,
Търся телевизор над 37 инча, без никакви екстри, с прилична картина и най-вече с добро справяне с бързи сцени /спорт/, разстояние за гледане 2,5 м. цена до 700 лв. Тези качества като че ли ги има само в плазмите, но ме смущава ниската резолюция 1024х768 и това, че ги спират от производство /резервни части?/. Това проблем ли е? Кои актуални модели бихте препоръчали? /плазма и лед/.
Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Здравейте. Телевизорът ми тотално сдаде багажа и утре/другиден ще се купува нов. Бюджет макс. 1100 лв кеш. Цел - 42-47 ''.
Засега от всичко прочетено стана ясно, че за такава сума решението ще е компромисно, но няма начин - идва зима, избори, дете на ясла и все такива прозаични простотии. Въпреки всички недостатъци, си мисля за LG 42LB730 - в момента в повечето магазини е в промоция за 1099 лв., пък и като цена/качество май е ок.
Моля, ако имате предложения за нещо друго с такъв (или по-голям) размер и такава цена - давайте предложения, че имам само два дена.
Цитат:
Първоначално публикувано от
rpd1
Здравейте,
Търся телевизор над 37 инча, без никакви екстри, с прилична картина и най-вече с добро справяне с бързи сцени /спорт/, разстояние за гледане 2,5 м. цена до 700 лв. Тези качества като че ли ги има само в плазмите, но ме смущава ниската резолюция 1024х768 и това, че ги спират от производство /резервни части?/. Това проблем ли е? Кои актуални модели бихте препоръчали? /плазма и лед/.
LG 39LB5610
Няма проблем да гледаш от 2,5 метра 42" HDReady плазма.
Цитат:
triplehorn
Въпреки всички недостатъци, си мисля за LG 42LB730 - в момента в повечето магазини е в промоция за 1099 лв., пък и като цена/качество май е ок.
Моля, ако имате предложения за нещо друго с такъв (или по-голям) размер и такава цена - давайте предложения, че имам само два дена.
виж и тези
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...40H6400-3D-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...0AS640E-3D-LED
Цитат:
hristoslav2
Днес видях самсунга. Даже в магазина лг и този модел на самсунг бяха много близо. Самсунга наистина предава някак "по-дълбока" и наситена картина, та чак малко изкуствено седи, почти като анимирана. Черното определено при близо раположени телевизори и моментно сравнение е в полза на самсунга, но не е чак толкова зле при лг, колкото някои го изкарват. Все пак си мисля, че лаболаторните тестове окото не ги хваща.
На лг цветовете са леко "по-убити" (сравнение със самсунга), но в никакъв случай лоша картина и усещане. До утре ще помисля още малко, но като че ли клоня към лг, освен ако не ме разубедите.
LG-то доколкото знам няма flash player.
Цитат:
elsie04
LG-то доколкото знам няма flash player.
Това дали ще е реален проблем? Предполагам, че може при браузване, на някои страници да не се показква съдържанието или ...? Доколкото четох, има вградено приложение Youtube и клиповете ги плейва без проблем?
Вграденото приложение не вижда съдържанието на истинския YouTube, вижда само това което е сложено специално за него, а то е в пъти по-малко от истинското.
Цитат:
triplehorn
Днес видях самсунга. Даже в магазина лг и този модел на самсунг бяха много близо. Самсунга наистина предава някак "по-дълбока" и наситена картина, та чак малко изкуствено седи, почти като анимирана. Черното определено при близо раположени телевизори и моментно сравнение е в полза на самсунга, но не е чак толкова зле при лг, колкото някои го изкарват. Все пак си мисля, че лаболаторните тестове окото не ги хваща.
На лг цветовете са леко "по-убити" (сравнение със самсунга), но в никакъв случай лоша картина и усещане. До утре ще помисля още малко, но като че ли клоня към лг, освен ако не ме разубедите.
----------виж и този---------
3D LED телевизор Sharp LC-40LE732EVNET - Серията AQUOS LE730 използва последната технология на Sharp за изображение, за да ви даде възможно най-доброто изживяване при гледане, без значение това, което гледате - 2D или 3D. Картината, със своите природ
- При UV²A Quatron матриците, всеки пиксел се състои от 4 субпиксела
- Размер на екрана 40 инч (102 см)
- Анти-отблясъци LCD панел с резолюция Full HD (1920 x 1080 х 3)
- HD цифров тунер (DVB-T / DVB-C), MPEG2 / MPEG4 H.264
- LCD TV дейност оп 3D Ready LED подсветка на дисплея с ръб (кант LED)
- Честота 100 Hz с режима на Cinema (филм dejudder)
- YouTube Без усилия и HbbTV
- Media Player файлове от домашната мрежа (DLNA) или външни устройства (USB), сертифициран DivX HD
- Запис на цифрови програми на USB устройство (PVR
Този Шарп е на 3 години - вероятно мостра. Освен това, се доказа, че тогавашната 6-та серия всъшност е филипс с нов дизайн. Съдейки по дизайна нищо чудно и 7-ма да е такава.
здр,hristoslav2,,,,,,,,:)
и аз така мисля ,но при условие ,че 40 PFL 8008 и по-миналогодишния 40 PFL 8007 са идентични ,а 8007 го няма в търговската мрежа вече и при сегашна цена на 8008 -1679лв. си е по удачна промоцията на Шарпа 999лв.,,,,,,,,,,,има и запечатки ,това не са техноверигите..........
Написах, че евентуално:LE730 -> PFL6xx6..след като LE630 = PFL6xx6
,,,,,еееее ,нали си има разлика в диагонала на панела м/у LE7хх серията........
поздрави.
Здравейте бандичката. Имам 2-3 при всички положения глупави за вас въпроси,но аз съм доста бос в тази насока (телевизори). Предстои ми покупка на телевизор ориентирал съм се към този Sony KDL-55W815BSAE2 ако някой има отзиви и всякакви мнения са добре дошли. Другия въпрос ми е,че ще го гледам от 4 метра, дали няма да е прекалено голям за това разстояние другия на който съм се спрял е от същата серия само,че 50 инчовия. Безкрайно ще съм ви благодарен за всяко мнение :thumbsup:
Идеален е за тази дистанция. Ако ще вземаш 50", погледни модели 829/828
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post434100