Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Благодаря!
Чудя се обаче дали не е по-добър вариант да дадем малко повече пари и да вземем някой от тези телевизори, в предвид, че имат всичко в комплекта:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...42AS650-3D-LED
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...40H6400-3D-LED
Въпросът е кой от тях е по-добър или някой друг, ако предложите.
При панасоника ме притесняват субтитрите - това, че били по-дребни и по-нагоре в картината.
LG категорично не ми препоръчвате - така ли?
Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
КК_1
Хубаво е да знаеш, че тези два модела използват различен тип матрици и от там
- различен тип 3D(пасивен и активен)
- коренноразличен контраст и дълбочина на картината
- както и цена на очилата
не знаех, че вграденият плейър е важен за теб...Гледай самсунга или LG-то.
Нямам никаква представа от вградени плеъри и т.н. - жена съм все пак :). Питах за LG, тъй като сме свикнали с менюто и насройките. Новият телевизор, който ще вземем ще се ползва освен за телевизия, и за гледане на филми ( в т.ч. и 3D) и фейсбук, тъй като ще се ползва от сина ми. Затова питам толкова, тъй като нищо не разбирам, мъжът ми -още по-малко. Миналата година с питане тук си взехме LG-то и сме доволни(поне засега).Търсим оптимално най-добрият вариант за телеввизир 40-42 инча с посочените параметри и тъй като нищо не разбираме, се допитвам тук, разчитайки на вашето мнение.
Предположих за вграденият плейър, понеже писа, че те притеснявала големината на субтитрите.
Панасоник при гледане на телевизия, всичко е наред, но ако ползваш вграденият медиен плейър - субтитрите са дребни и няма възможност за настройка на размер, цвят...
Такива настройки има в плейърите на LG и Samsung.
Новите модели на LG имат нова операционна система WebOS, от там и ново меню. Телевизора реагира бавно на командите.
https://www.youtube.com/watch?v=eJkpBf3D5gs
Не знам, защо държиш на 3D-то..бързо омръзва и рядко се ползва. Просто е част от маркетинговите стратегии, за печелене на повече клиенти.
В пасивното 3D, каквото се ползва в LG и модела AS650 на Panasonic - се използват евтини очила от 10 до 38 лева. Така че, ако ги счупиш няма да се ядосваш много :rolleyes:
Очилата за активното 3D (samsung UE-40H6400) са по-скъпи от 50 до 150 лева, освен това ползват батерии или се налага да ги зареждаш...но за сметка на това има по-голяма дълбочина на образа.
Първият тип е по-щадящ зрението. Не натоварва очите, колкото активното.
Спомена фейсбук..сина ти няма ли компютър и на колко години е? Питам, защото писането през телевизора е по-трудно. Трябва ти отделна клавиатура.
Има компютър, но понякога ползва фейсбука на телевизора /чрез писане с magic дистанционното на LG/ . На 16год. е. Освен телевизия, той гледа и доста филми, включително и 3G, и затова ме притеснява големината на субтитрите /още повече, че носи очила при гледане на телевизия/. Не знам доколко са големи субтитрите при панасоник - може би трябва да ги видя на живо и тогава да преценявам.
Вземи му Самсунг - ще остане по-доволен.
Момчета, от доста време се чудя на този модел за родителите ми.
Телевизор LED Sharp LC-39LD145V, 39" (99 см), Full HD, Черен - eMAG.bg
Гледат кабелна - турски сапунки, новини и спорт...става ли за това този тв?
Цитат:
Първоначално публикувано от
КК_1
Има компютър, но понякога ползва фейсбука на телевизора /чрез писане с magic дистанционното на LG/ . На 16год. е. Освен телевизия, той гледа и доста филми, включително и 3G, и затова ме притеснява големината на субтитрите /още повече, че носи очила при гледане на телевизия/. Не знам доколко са големи субтитрите при панасоник - може би трябва да ги видя на живо и тогава да преценявам.
Е щом носи очила, то тогава вземете модел с пасивно 3D - LG 42LB670 или Panasonic TX-42AS650
Би било добре, да избягва очилата при гледане на телевизия, но ако не може без тях, а иска да гледа 3D ето модел 3D клипсове за очила.
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...ILA-LG-AG-F220
Някои модели 3D очила, позволявват да се поставят върху други очила - пробвайте на място в магазина.
Колегата Pat дава добро предложение Самсунга - при него има повече смарт приложения, по-голям контраст, но значително по-малък зрителен ъгъл.
Ако ви хареса, съветвам те сина ти да погледа на него 3D в продължение на 30-40 минути и сам да прецени дали се отразява на очите му.
https://forum.setcombg.com/%D1%82%D0...tml#post464312
Сравнение на 3D технологиите |
··················································· | Пасивно ·························································· | Активно ·································································· |
Цена на очилата | 15 лева за 4 броя | 100 лева за комплект |
Резолюция | FullHD (сертификат VDE) | FullHD |
Яркост в режим 2D | 150 Nit | 150 Nit |
Яркост в режим 3D | 10% по-малко в сравнение с 2D | 35% по-малко в сравнение с 2D |
Честота на кадрите в 2D | средно 50-400Hz | средно 50-400Hz |
Честота на кадрите в 3D | средно 50-400Hz | честотата на мигане на очилата 50-100Hz |
Трептене | Няма | Има |
Наклон на главата | 90 | 45 |
Вертикален зрителен ъгъл | 30 | 178 |
Хоризонтален зрителен ъгъл | 178 | Зависи от способа на предаване на сигнала(90-100) |
Ергономика/безопасност | | |
Енергопотребление | Не е необходимо | Необходимо |
Синхронизация с телевизора | Не е необходима | Необходима |
Създаване на електромагнитни вълни | Няма | В района на главата |
Тегло на очилата | 16 грама | 40 грама |
Цитат:
zezco
Моделът който си дал и този
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...9FX182DLBP-LED
Не са ли един и същ? :rolleyes: не го препоръчвам за спорт, но виж го на място и си прецени сам.
1 Прикачен файл(ове)
Очилата в комплекта на H6400 са пригодени за ползване заедно с диотрични очила, от този тип са:
Прикачен файл 14282
Re: Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Цитат:
hristoslav2
:bravo:bravo така и ще направя
Цитат:
hristoslav2
...
Колегата Pat дава добро предложение Самсунга - при него има повече смарт приложения, по-голям контраст, но значително по-малък зрителен ъгъл.
Ако ви хареса, съветвам те сина ти да погледа на него 3D в продължение на 30-40 минути и сам да прецени дали се отразява на очите му...
Само да вметна мое впечатление. Когато гледате активното 3D си закривайте останалите телевизори в магазина, че води до доста не комфортно възприятие и трептене. Когато гледах си сложих ръцете отстрани на очилата за да закрия телевизорите от страни и нещата станаха по - спокойни и не така треперещи.
Или влезте в опциите за 3Д и го пуснете на 50хц ...
Може ли да ми кажете нещо за този телевизор http://www.technopolis.bg/b2c/detail...TX-50A300E-LED .. ще се ползва за филми през PC и рядко някоя игра, единствено ще се ползва за монитор на PC, телевизия през него няма да гледам и затова не ми трябват никакви смарт/интернет функции.