Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2014 / FAQ - на първа страница
Здравей и благодаря за бързия отговор. За съжаление 60" са ми доста над бюджета...
На практика ще е постоянно включен към компютър и ще се и поиграва малко на него, но не е лошо и вградения плейър да е приличен:)
Изобщо нямам опит или адекватна оценка на плюсове и минуси относно Finlux... просто явно не са ми високи критериите:)
Ако правилно се ориентирам PANASONIC TX-50AS500E е с IPS матрица?
Честно казано не съм запознат с вградените плейъри в изброените модели - ако изобщо имат такива.
за панела най-вероятно е IPS
TX-50AS500E LED LCD телевизори VIERA - Panasonic България
PANASONIC TX-50AS500E - 127 cm (TX50AS500), fiche technique, prix et avis consommateurs
P.S.
поправка. Според замерванията на контрастта, типа поставена матрица е VA
Panasonic TC-50AS530U LED TV Review - Reviewed.com Televisions
Здравейте!
Тъй като темата е започната преди повече от година и доста от препоръчаните модели вече липсват, ще помоля за консултация. :)
Предстои покупка на телевизор 55-60". Тъй като вече май няма плазми /с изключение на 1 модел наличен в един филиал/ мисля, че избора ще се сведе до LCD.
Бюджета е около 2500-3000 лв. Ако има наистина модел който си заслужава бих могъл да стигна до 3500. Водещ параметър е качеството на картината, да НЕ е 4К, не са важни интернет, приложения и WiFi. По-скоро плейването от външни източници и читави субтитри. :)
Благодаря предварително на всички, които ще отделят време да драснат някой ред!
Добре, финалния избор изглежда се свежда между LG 42LB650 и Panasonic TX-42AS650. Както казах, основно ме интересува качеството на картината от Близу или НЕТ1, особенно при спортни предавания и при гледане на филми от компютър. Смарт функциите също не са за пренепрегване. Кой от двата модела е по-добър?
VA - Samsung 55H6400***, 55H7000***, Sharp 60LE751/2***
IPS - Panasonic DT60***, Panasonic 55AS650***/750**, Panasonic 55AS800*, Sony 55W955**
*Хубав модел, но цената му в момента е прекалено висока.
** Висока цена, затова каквото предлага.
*** Добър баланс цена/качество на картината.
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Защо мислиш, че AS640 е по-висок клас?
Подредени по контраст и време за реакция: UV2A -> AMVA5 -> SMVA -> SPVA -> IPS Pro -> SIPS
ми де да знам :)
имам слабост към Панасоник, имат много меки и естетвени цветове...само не разбрах, в сравнителните таблици тук пише, че AS 640 e с "VA" матрица...
по-точно? коя от изброените по-горе? а ако сравним PanasonicTX 48 AS 640 с Philips PFL 8008 ? кой от двата?
Според мен е SMVA - съдейки по старото им сътрудничество с Innolux.
Кой от двата......трябва сам да си прецениш на място в магазина. Аз бих предпочел по-големият диагонал.
Цитат:
hristoslav2
Според мен е SMVA - съдейки по старото им сътрудничество с Innolux.
Цитат:
hristoslav2
Кой от двата......трябва сам да си прецениш на място в магазина. Аз бих предпочел по-големият диагонал.
еййй, не те кефи PHILIPS-а и тва си е:BigGrin как да съм сигурен за матрицата, къде да проверя? а телевизора ще го гледам от 260 см...като е толкова голям екрана, няма ли да му виждам пикселите? в момента съм със 27 " кинескоп...иначе и цената е добра на Панасоника, само дето очилата са по 150 лв бройката...май...
Привет,
имам нужда от вашeто професионално мнение и съвет при избора ми на нов ТВ.
Бюджета ми е 1500 лв, като ТВ ще се ползва основно като ТВ:-). Максимум 50 инча.
Сигнала е от Булсат.
Колебанията са ми между:
LG 47LB671V 3D LED
PHILIPS 47PFL5038K 3D LED
SAMSUNG UE-48H6410
LG 47LB730V 3D LED
SONY 3D KDL-50W685
Естествено, съм отворен за предложениs от ваша страна и за други модели в този бюджет и размер от 50 инча.
Предварително ви благодаря за насоките, които ще ми дадете
omax
LG 47LB671V
SAMSUNG UE-48H6410
Здравейте,ориентирал съм се към Sharp LC-42LE771E,някакви мнения цена/качество?Не съм много сигурен дали разчитам правилно кода но матрицата е Европейска сглобка или Японска?Ще се ползва за филми от лаптопа,и нинтендо Уии,както и нормална кабелна телевизия,разстояние 2-2.5 метра
Цитат:
hhpl
Ето ревю на панасоника.
В метро Toshiba L74 55" е 1198лв. http://www.metro.bg/public/TV_laptop_tablet не е за изпускане офертата.
Цитат:
Zygot
Сигурно е печатна грешка, защото 47" е на 1138лв. с ДДС. Няма как 55" да е само с 60лв. повече. Най-долу на брошурата си пише, че са възможни печатни грешки и корекции на цените се правят в магазина.
Здравейте
Оглеждам се за 32 инчов SMART TV за детска стая. Бюджета е до 450 лв. Насочил съм се към тези:
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...X275DLBPOS-LED
https://zora.bg/finlux/32flyr160dc-fhd-smart/25299
Какво ви е мнението за тях, и кой е за предпочитане? Отворен съм и за други предложения в рамките на бюджета :)