Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2014 / FAQ - на първа страница
Сонито твърдо не. 8-ма серия дори е по-добра. Самсунга, ако иска извит. Иначе до 5К, взимам това ->
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...0AS800E-3D-LED
За 4-5 бона под 60" не бих паднал. Дори пестиш 500 кинта.
Вариант две, ако не ти е "спешно", чакаш 3,4 месеца за уталожване на новите модели 2015. Аз така бих направил, вече, ако временно няма на какво да се гледа, взимам Паната.
Това за сони от опит ли е?Иначе си е знаеш какво...
Такаа, занесох днес Панасоника 750чката в Технополис, айде, че му се вижда подсветката, както и да е, но в лявата страна вертикалната черта зеленее. Иначе AS650, както и мостра AS750 се вижда подсветката , две вертикалани линии в двата края и като се вгледаш, подсветката се вижда като шах-мат + затъмнени ъгли, на моя малко в повече. До няколко дена от сервиза трябва да кажат, че не е развален и ще го сменям...Вариант за замяна - AS640, че е с Edge Led, Сони 815...Samsung кой, нещо друго? 55 инчови става въпрос в класа около 2000лв.
Малко не ти разбрах писанията, но...AS650 e с Edge led подсветка:)
Ето варианти с VA матрица:
Samsung
60"голям ли е?:) Sharp
Този е добра оферта с IPS, но са останали мостри и е извън бюджета от "около 2000лв."
Подсветката му седи на вертикални черти, като зебра, като двете най-крайни(ляво и дясно) са много ясно видими, на бял фон седят сиви, при мен лявата има зеленикав отенък. Трябваше да го снимам, но не съм :) Може и да не съм гледал AS650, не знам ,че бях напушил, че ми философстваха, че било нормално и т.н.
Трябваше, щеше да бъде интересно и полезно:) Подсветката мисля, че е дело на ЛГ:) Коментирали сме начина на реализирането и в моделите AS750 и LB730...Aз имам един по-стар Шарп със същият тип подсветка, зад матрицата без локално. Ами превъзходно осветяване, без грам неравномерност, нищо че е 40"...гледал съм и 52"-я му вариант. Не че Edge, при AS650 и AS640 е цвете, май че е само отдолу, а не в четирите края.
Виж 60DT60, може да е мостра, но ако е работил малко си заслужава.
Мисля, че AS640 не е с Еdge Led.
Цитат:
Първоначално публикувано от
tony34al
Мисля, че AS640 не е с Еdge Led.
Според инфото от Панасоник темата за 2014 е с Edge Led.
Цитат:
Vanquished
Според инфото от Панасоник темата за 2014 е с Edge Led.
"The Panasonic AS640 is a model that’s exclusive to Currys and PC World in the UK, coming in three screen sizes: the 40-inch TX-40AS640B (which we’re reviewing today), the 48-inch TX-48AS640B and the 55-inch TX-55AS640B. Features include direct LED backlighting, dual core processor, active-shutter glasses (ASG) 3D technology, inbuilt WiFi connectivity, and Freetime catch-up TV service."
Предполагам, че за това при мен няма тъмни ъгли.
Хм и поляците дискутират типа на подсветката...добре де, тогава разликата със 740, каква е? Двоен тунер и споделянето на картината с телефон и таблет ли?? Това, че нямаш тъмни ъгли, не е гаранция за директ лед. Може да си случил на перфектно асамблиран панел с edge led:)
Качи една снимака на тъмно с черен фон на макс. яркост в темата на Панасоник.
Малко обърках темите, че исках въпроса да го отнеса до хората уважаващи плазмите, и така....
Ще я сменям с нещо около 1200 лв.?
Цитат:
Малко ми е мъчно, но я кажете с какво да сменя плазмата, че вече втора се разваля?
Който е минал от плазма на LED какво е взел? Кой телевизор има близки до плазмата цветове, да му обърна внимание?
Прочети написаното в началото на първи пост !!! Това не е тема за избор.
mod/edit
48H6400 - в Плесио е 1299
48AS640
Цитат:
tony34al
"The Panasonic AS640 is a model that’s exclusive to Currys and PC World in the UK, coming in three screen sizes: the 40-inch TX-40AS640B (which we’re reviewing today), the 48-inch TX-48AS640B and the 55-inch TX-55AS640B. Features include direct LED backlighting, dual core processor, active-shutter glasses (ASG) 3D technology, inbuilt WiFi connectivity, and Freetime catch-up TV service."
Предполагам, че за това при мен няма тъмни ъгли.
750 също е директ лед и е с тъмни ъгли.
Pansonic 55AS800. С другите пари върви на екскурзия.
Anikvas, ако вземеш ОЛЕД-а, навярно ще си първия във форума с такъв по разбираеми причини - цена и неяснотии, и проблеми все още с технологията. Животът на синия цвят го дават не повече от 14 000 часа, което, ако си като мен и го ползваш и за монитор демек си бичи по 6-15 часа дневно, бързо ще го амортизираш. И пак няма гаранция, може по-бързо да се "сбози", ако мога така да се изразя. Иначе картината му е така да се каже reference(infinite). В черното ще се изгубиш. Аз навярно, дори да разполагах с бюджета, разума щеше да надделее и пак щях да взема най-високия клас direct led with local dimming. Сигурно щеше да е Панасоника, но отиди на място и виж и H8000, гледам клониш към извити:)