Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
Здравейте!Съвсем нов съм тук,но виждам,че във форума има много хора,които разбират от телевизори.Предстои ми покупка на нов телевизор,бюджета ми е до 1500 лева.Търся нещо,което за тази сума да предлага максимално добра картина,приличен браузър,да чете максимален брой видео формати без да създава проблем с отварянето на субтитрите,реални 100 херца или както вече написах,максималното,което може да се вземе за тези парички.Изчетох доста инфо и това,което разбрах е,че LG и SAMSUNG не са за предпочитане заради често дефектиране(изгорели пиксели и т.н.,без да съм сигурен дали това наистина е така!)И ако изключим тези две марки,май останаха Panasonic и Phillips.Моля за Вашето съдействие и помощ при избора ми на машината,като предварително благодаря на отзовалите се!
Отговор: Избор на LCD/Plasma телевизори-2013(14) / FAQ и ръководство - на първа страница
https://www.technomarket.bg/products...ung-ue-46f6320 - това отговаря на повечето ви условия , а кой точно ще се окаже проблемен едва ли някой може да каже - ЛГ и Самсунг са основни производители и на панели , така че е много вероятно като не си вземеш точно техен тв , всъщност да вземеш с техен панел (Панасоник ,Сони , Филипс ...)
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
https://www.technomarket.bg/products...ung-ue-46f6320 - това отговаря на повечето ви условия , а кой точно ще се окаже проблемен едва ли някой може да каже - ЛГ и Самсунг са основни производители и на панели , така че е много вероятно като не си вземеш точно техен тв , всъщност да вземеш с техен панел (Панасоник ,Сони , Филипс ...)
40 инчовия 6400 като изключим по-малкия екран съпоставим ли е с този като параметри(изхождам от по-големия номер на модела)или този,който си ми предложил е по-добър вариант?
Не съм много сигурен каква е разликата между 6320 и 6400 (май само в дизайна) , но 46" са си за предпочитане .
Благодаря,ще поровя още малко,изчаквайки коледните промоции,които започват след точно 9 дни и ако отново възникнат някакви въпроси,ще питам отново!
Да се похваля взех си предложения от вас SAMSUNG UE-40EH6030
За сега съм доволен от него въпреки че още не съм видял пълния му потенциал но има време.
Само едно ме притеснява че на някои места на 3д-то леко забива.
Цитат:
eclips
Да се похваля взех си предложения от вас
SAMSUNG UE-40EH6030
За сега съм доволен от него въпреки че още не съм видял пълния му потенциал но има време.
Само едно ме притеснява че на някои места на 3д-то леко забива.
Честито и да си го ползваш дълго време безпроблемно!
Хубаво е да се обнови фърмуеъра.
Забиването може да е по различни причини (не си написал как точно го "пускаш") - бавен носител (USB) или проблем с рутера (DLNA).
ПП Ама нали не ти се събираше в "дупката"...? :)
от УСБ
А за дупката с малко мъки стана.
Е и сега не е в дупката стърчи на пред ама поне закрива дупката :D
Бях режен даже да режа секцията само и само да влезе но и се размина :p
Привет, хора! И аз реших да се зарадвам с телевизорче за празниците, но съм доста невеж по темата, та реших да ви попитам за препоръка. Търся 32 инча, full hd, главно за спорт и филми, wi-fi и подобните му екстри също ме радват, но не са задължителни. Бюджета ми е доста ограничен - 600-700 лв. Засега си харесах това: http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...IPS-32PFL3258H
Цитат:
Ivaylo Mladenov
Привет, хора! И аз реших да се зарадвам с телевизорче за празниците, но съм доста невеж по темата, та реших да ви попитам за препоръка. Търся 32 инча, full hd, главно за спорт и филми, wi-fi и подобните му екстри също ме радват, но не са задължителни. Бюджета ми е доста ограничен - 600-700 лв. Засега си харесах това:
http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...IPS-32PFL3258H
По добре LG 32LN575S
Цитат:
podredko
Благодаря за бързия отговор! LG-то изглежда доста добра опция. След като попрегледах из форума, забелязвам и че този Панасоник: --------- се препоръчва. За мен са привидно еднакви, но знам ли... Само да вметна, че мисля да го ползвам за гледане на филми от флашка, тоест има нужда от добър плеър със субтитри предполагам :)
Как от обикновен Тв - да си направите SmartTV
Raspberry Pi inside Smart LED TV
Цитат:
hristoslav2
ivkan
Стой далеч от серия EM6 - PANASONIC TX-L32EM6E
Вместо него ти препоръчвам PANASONIC TX-L32E6E - има ясно забележима разлика в картината спрямо горният.
Благодаря за съвета!
Закупих си PANASONIC TX-L32E6E Smart TV за 699 лв. с 5-годишна гаранция.
Картината много ми харесва, вързах го по HDMI с компютър, по LAN порт и WiFi към интернет рутер, плейва музика, снимки и филми по USB.
Пуснах си да гледам филмите, теглейки ги по мрежата от шерната директория на компютър, само дето вграденият в телевизора player не ми разпознава субтитрите и не ги показва.
Ако си пусна филмите през външен Captiva player, си имам субтитри, само дето са с малък шрифт.
Като цяло съм много доволен - много подобрения наведнъж!
Привет на всички,
От доста време Ви следя, но не съм активен във раздела ТВ поради ниска компетентност и липса на ползването на по-новата технология при ЛЕД телевизорите, НО вече ми предстои и аз да се присъединя към вас.
Предстои ми за първи път покупка на ЛЕД ТВ и съм достатъчно объркан коя марка да предпочета дори и какво точно би ми харесало като качество и технология, за което ще разчитам на вашият опит и съвет.
ТВ, което ще ползвам ще бъде предимно за гледане на цифрова тв. със HD канали - филми, спорт като футбол и Формула 1 и др. като и основен любител ще бъде и 5 годишният ми син.
Насочил съм се към LG като разбира се първата ми дилема е Големината на самото ТВ. Ще се гледа от около 3 м. Колебанията са ми между LA660, LA690 и разбира се най-обсъжданият тук LA740. Респективно ги сравнявам с моделите на Самсунг отговарящ на класа им. Бюджета е около 1500 лв. Та въпросите ми са както следва:
1. 40", 42" или 47" ще са ми най-подходящи.
2. Пасивно или Активно 3 Д ще е най подходящо за синът ми /аз не се числя към тази вид ползвател понеже нещо не ми понася добре поне с няколкото опита, които съм правил в киното/
3. Гледането на филми с отлично качество е доста важно за мен - през нет-а в домът ми или през лаптопа. Без големи ограничения при четене на субтитрите, големина и пр.
4. Спорт - основно футбол и Формула 1 с добра динамика.
5. Игри - работите вървят най-вероятно към някой Sony Playstation
6. Браузър с добра ефективнос.
7. Пробвал ли е някой със закупуването на LA660 произведен след средата на 2013 г да му промени настройките до тези на LA740 - получавали се номера :devil:? Как точно става?
8. Озвучението на филми, музика и спорт също ме впечатлява, но това най-вероятно ще се реши с нещо допълнително :punk:?
Леле то май съм се олял :)). Чак аз се учудих от много търсене на отговори.
Благодаря на всички откликнали, пък за не откликналите ще опитам с други въпроси.
Хубава вечер.
ПП. Странно. Поста ми отиде в друга тема???