Здравейте добра ве4ер някой може ли да ми сподели своите впе4атления за самсунг ф6500 и самсунг ф 6670 интересувам се от това дали има сериозна разлика между двата модела реални 100хц ли са
Преглед за печат
Здравейте добра ве4ер някой може ли да ми сподели своите впе4атления за самсунг ф6500 и самсунг ф 6670 интересувам се от това дали има сериозна разлика между двата модела реални 100хц ли са
Тия дни минах през един техно-магазин да видя няколко модел които ми предложиха. Имаше и посочения Шарп (50LE751), като до него точно беше и Панасоник ЕТ60. Не бяха на еднакви картини, но май Шарпа го бяха настроили на супер ярко и контрастно и заради това Панасоника изглеждаше с по-добри нюанси. След това видях и Сони W805 или 815 (не помня) и той ми хареса най-много. После прочетох ревюта и сигурно се насочих към 815 и дори 828/9 като го вкарат.
Но вчера, минах и през ИСУ за да видя все пак Шарп-а. Еми тотално различна картина вадеше в техния си магазин.
Бяха един до друг 50" и 60" от една серия 751. Картината им беше еднаква и се различаваше от околните по-малки модели. Като над тая 60" имаше друга 60" от по-горната им серия с Quattron и разбира се тя беше още по-добра, но и за почти двойна цена. По-малките размери бяха доста по-ярки/силно-контрасни и затова и цветовете им не ми харесаха.
Питах изрично на 50" от къде е панела и консултанта твърдо заяви, че е японски, както и на 60" и нагоре. Единствено самия ТВ се сглобявал в Полша, а от 60" и нагоре и ТВ са в Япония. Та има ли възможност тая 50" в ИСУ да е наистина с японски панел, като на 60" (визуално картините им просто бяха еднакви), а модела 50" в Техно-..... да е с китайски панел (защото по спомен картината му беше както по-малките в ИСУ). За жалост в ИСУ нямат никаква друга марка за да се направи сравнение. Или пък е въпрос на настройки и визуална (моя) заблуда?
Не. Sharp не произвежда 50"-ови панели. Купува ги..
LCD Panel Selection (0 models) - Panelook.com
а това, че ти не виждаш разлика е обусловено от недостатъците на човешкото око. При замерване, привидно еднаквите картини се оказват с малки различия в показателите.
В момента Sharp LC50LE750V го има на промоция от emag на 1250лв. Мисля че не е никак лоша оферта.
В ozon.bg вече предлагат и телевизори - https://www.ozone.bg/multimedia/televizori/
От моделите 2014 на Самсунг, ЛГ, Сони какво бихте препоръчали?
- до 1900 лв.
- Full HD (46-48 инча)
- Лесен стриим от пц / телефон
- 3D
При възможност кратък отговор на въпроса "Защо"
Здравейте, искам да си избера ТВ за спалнята(сравнително тъмна), който ще се гледа от 2-3 метра, а може и да го закача на тавана. След доста четене съм се насочил към 6-та серия на самсунг, а според бюджета ще е 40" или 46" (1000-1400лв).По конкретно м/у SAMSUNG UE-40F6500 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria за 1250лв и SAMSUNG UE-46F6400 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria за 1380лв. На марката се спрях заради отзивите че били с добри смарт опции, а на моделите че след ф64** включително са 100Hz. Това ще ми е 1-вия подобен телевизор до сега съм бил на старите CRT и съм лайк от към технологиите. В нета се ровя по форуми и гледам клипчета - ще мога ли да го правя и на тв-то през уай-фай. 3Д филми вероятно ще пускам през лаптопа, а за игри още нямам конзола :) Сигнал за сега имам само Wi-Fi и бих искал да знам какво да си търся (булсат,кабеларка, сателит)? Заслужава ли си да пренебрегна DVB-S тунера,шината за по-високия клас и двустранната подсветка на 65** за сметка на 46 инча. Освен японката, клипче със субтитри и едноцветните тестове какви други тестове бихте препоръчали ? Отворен съм и за други предложения в рамките на бюджета. Дали ако изчакам 1 месец да понавлезнат тазгодишните модели няма да поевтинеят миналогодишните или рискувам да ги няма по магазините ? Благодаря предварително.
Едит: току що видях http://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-p...10-p153620663/ за 1360 лв - разликата в 6510 не е ли само цвета на корпуса. Магазина пробвал ли го е някой и кой бихте препоръчали
В хърватския техномаркет Сонитата вървят с безплатна 5г. гаранция и подаръци, а тука кучетата ни яли?
http://t.imgbox.com/E1XRRAiM.jpg
Терор на телефона и за формата за контакти да пуснат и тук подобна промоция: LINK
Новите модели на LG също са с 5 годишна гаранция при хърватите.
http://www.technomarket.bg/files/PRO...NE/370/pdf.pdf
От около месец се опитвам да избера и взема 47 инчов смарт телевизор на ЛГ. Последно гледах ЛА740. В магазина го разпечатаха пред мен и го тествахме. Открих повреден пиксел и отделно имаше ясно различими много дразнещи вертикални линии от нерваномерност на подсветката при зеления цвят(възпроизведен от jepeg-а в началото на темата за тестове). Разочаровах се и не го купих.
Сега с излизането на LB730V отново съм се меракландисал, но като чувам че проблема с подсветката не е оправен...................направо вече не знам. Отделно тази УебОС като среда е много бавна и лагава(може би защото LG не смениха процесорите с по-бързи или защото софта не е усъвършенстван още).
Между другото телевизорите в магазините са в режим "ДЕМО" или нещо такова беше, където всико им работи на МАКС, включително и подсветката. Предполагам, че ако яркостта на подсветката се понамали може проблема почти или напълно да изчезне - друг е въпросът обаче какво ще се случи с контраста и рязкостта на образа?!?
Ако не е пасивната 3Д технология и широкия ъгъл на IPS матриците им, със сигурност бих скочил на SAMSUNG.
В този ред на мисли, моля за мнение на какво ниво са матриците на Самунг в новите им модели 2014, примерно SAMSUNG UE-48H6400. Там знам че процесора е 4 ядрен. Но ме притеснява, че цветовете са нереално контрастни и ярки. Пък и това активно 3Д, въпреки реалната си резолюция ме притеснява. Моля коментирайте!
LB730v може да го погледнеш на място (ако имаш време). Някъде мернах мнение, че не всички страдат от проблеми с подсветката, а демо режима лесно може да се спре.
Другия вариант ти е тошиба л7 от 2014г., която на хартия е с много добри параметри (визирам Full Array подсветката). С IPS панел е.
TOSHIBA 47L7453 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Тошибата е със същият панел, като в 6-та и 7-ма серия на LG.. А тошиба ли е, не ми я говори...
При 2014г. модели четох, че вече те си произвеждали електрониката и т.н., в някакъв форум беше, т.е. би трябвало и качеството да е по-високо.
Както и при автомобилите, така и при телевизорите а и при всяка техника вече всичко се произвежда с цел да ти вземат парите и после започват проблемите :)
Здравейте. Сега има голяма промоция на телевизори в техномаркет и се спрях на 3 модела. Може ли да ме посъветвате кой е най-добрия избор?
SAMSUNG UE-40F6100 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
SAMSUNG UE-40F6500 :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
PHILIPS 42PFL6008K :: LED телевизори :: LED телевизори :: Телевизори :: ТВ & Аудио :: Technomarket Bulgaria
Благодаря.
Toshiba unveils 2014 TV line-upЦитат:
This year Toshiba made many of the components in house. So we should expect a strong comeback in the TV department.