Отговор: Избор на 3D монитор?
Любопитно ми е, защо ти е 3D на такъв малък диагонал ?
Сравнение на двата модела
http://www.lg.com/bg/PDFServlet.pds?...&bvHidden=true
За 200 лева отгоре си вземаш 32"
http://www.technopolis.bg/b2c/detail...2LA6130-3D-LED
Защото ще го ползвам като основен монитор на компютъра, а 32 инча са прекалено много за тази дейност. За това ме интересува, кой да избера и дали има по-добър за тея пари.
Аз съм с ето този:http://www.technopolis.bg/b2c/detail...LED-TV+MONITOR
Повече от 6м го ползваме и сме доволни. Единствения недостатък според мен е, че много отразява светлината ако е близо до прозорец.
Тъй като се ползва за монитор, освен за тв в кухнята, не мога да кажа дали има проблеми със събтитрите на 3Д през флашка.
Това едва ли Ви е проблем, защото ще го ползвате като монитор.
Надявам се, че сте запознати с характеристиките на видеокартата на пс-то Ви.
Успех!
Да, и тези ги гледах, но за мое най-голямо учудване нямат DVI вход, само hdmi и d-sub
Цитат:
Първоначално публикувано от
Zzipper
Да, и тези ги гледах, но за мое най-голямо учудване нямат DVI вход, само hdmi и d-sub
Отсъствието на DVI вход или dual-link такъв, не трябва да те притеснява, ако HDMI входа е 1.4.
Основната разлика между двата е, че DVI-D при FullHD резолюция поддържа минимума от 100 Hz честота на опресняване за старите 120Hz модели монитори /144Hz за новите/, изисквана от картите на nVidia само при гейминг в 3D, а HDMI - 24 Hz. За комфортен геймплей в 3D през HDMI на 60 Hz трябва да слезеш на 720р - 1280/720.
Без да подлагам на съмнение качествата на IPS матриците, макар че аз като геймър и 3D фен не съм виждал или чел за такива предлагащи по-качествено 3D изживяване и по-нисък лаг, от тези с TN матрици, ще добавя че сегашният ми 27" модел на Асус избрах на база опит с предния 23" модел на LG заради съвместимостта им с активната 3D технология на nVidia.
Нямам представа каква карта ползваш, нито пък "нещата" на ATI как се справят с 3D визията, но ако не държиш какъв е DVI входа можеш да разгледаш този модел.
Монитори | Asus 23.0" Wide VG23AH, Full HD 1080p 3D IPS LED-Backlit monitor, 1920x1080, 250 cd/㎡, 80000000:1, 5ms, 178
и евентуално останалите предлагани там.
И за финал един линк за четиво и размисъл на тема 3D монитори.
3D МОНИТОР: 3D МОНИТОРИ - ТОП 5
Успех при избора!
Аз в момента съм с LG W2363V, който не е 3D и е с TN матрица и понеже се налага да взема нов монитор за другия компютър реших да е 3D предимно заради филмите и по-малко заради някоя игра. От друга страна ми се иска този път да е IPS матрицата и това LG D2343P се доближава най-много до това, което търся и днеска го поръчах. Само се надявам в следващия месец-два LG да не искарат по-нов модел за същите пари и да ме хване яд.
Честито! Щом си направил вече избора - по-трудната част е минала. Ползващите и 3D монитори /освен 3D телевизори/ за десктоп и/или мобилните си компютри, както знаеш сме малцинство, така че ще ми е интересно да прочета два-три реда /когато намериш време за това/, как се справя при игрите на пасивно 3D през HDMI интерфейса. За полза от опцията 2D->3D от самия монитор, разбира се, и дума не може да става.
Поздрави!
Днеска очаквам да ми го доставят, след това ще пиша с какви впечатления съм останал.
Първите ми впечатления са:
Позитивни: по-реални цветове (IPS матрица), 3D е страхотно има дълбочина и обем.
Отрицателни: При бързи движения има по-забелязващо се замазване. Личи си дистанцията между пикселите! Белият фон не е плътно бял, а пикселизира, същото е и при цветните тонове. Уж D2343P (IPS) е с растояние между пикселите 0.265 също, както на другия ми монитор W2363V (ТN матрица), но при втория картината е плътна и тези пиксели не си личат. Не знам на какво се дължи това, пробвах всички настройки, но положението не се подобрява :(
Не знам какво да правя, да го връщам ли или не...
Цитат:
Първоначално публикувано от
Zzipper
Личи си дистанцията между пикселите! Белият фон не е плътно бял, а пикселизира, същото е и при цветните тонове. Уж D2343P (IPS) е с растояние между пикселите 0.265 също, както на другия ми монитор W2363V (ТN матрица), но при втория картината е плътна и тези пиксели не си личат.
Абсурдно е да виждаш преградите между пикселите....освен ако не го гледаш от 10см. Останалото зависи от настройките и качеството на подаваният сигнал.
Гледам го от около 70 см, ако се приближа повече не ми прави впечатление (примерно 30 см), което е странно. Сега пуснах да гледам мач в HD при пуснат Respond Time на Fast, което намалява от 14ms на 5ms и след топката се забелязва едно черно петно (сянка), което го нямаше при W2363V s TN матрица и 2ms. Толкова ли е осезаема разликата между 2 и 5ms?