Отговор: Помощ за 40 или 42 инчов LCD с възможно най-много екстри
Аз бих добавил и тази плазма -----> PANASONIC TX-P50ST60E
Всъщност, за мен е най-добрата оферта.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Soma
Не съм сигурен. Просто досега бях с 42" и мисля, че е достатъчен. Не знам дали няма да е много голям 46-50". Иначе за 42" ме интересува и SONY KDL-42W805 3D LED - 1399 лв. Даже срещу заплащане около 100 лв може да се вземе от Sony с удължена гаранция 5 години.
Ще разгледам и PANASONIC TX-P50ST60E
Цитат:
Momchil
Позамислих се дали да не взема плазма. Чудя се обаче понеже често гледам филми със субтитри дали ще има проблем? Другото, което ме притеснява е дали разстоянието от което ще гледам, около 4 метра няма да е малко за този размер?
Цитат:
gmdata
Позамислих се дали да не взема плазма. Чудя се обаче понеже често гледам филми със субтитри дали ще има проблем? Другото, което ме притеснява е дали разстоянието от което ще гледам, около 4 метра няма да е малко за този размер?
Субтитрите не са проблем за плазмата.
Проблем са логото на телевизионните канали и други статични образи като например часовника на Булсат приемниците.
Ако гледаш постоянно един и същи канал то в последствие ще виждаш неговото лого като отпечатък.
Иначе за 4 м. 50 инача е малък.
Аз от 3 м. гледам 50 инача и ми малее.
Здравейте,имам нужда от помощ за тв 40-42" с най-добра картина .Тв-то ще се гледа от 1.20м. до 2м. , предимно кабелна телевизия.Имам UE40f6500 и страшно ме дразни качеството от това разстояние.Колебанието ми е м/у UE40F7000,KDL-40W905 и TX-L42DT60.Основният ми критерий е качеството на картината и най вече на СД каналите.Имам Intel NUC,който да закача и смарт фукциите са на последно място.
Благодаря предварително!
Ами не си мисли, че като качиш малко класа и качеството на обработка ще се повиши много:rolleyes: За СД сигнал е най-добре плазма, да намалиш диагонала или да увеличиш разстоянието:rolleyes: Друга мярка е смяна на доставчика, намаляване остротата на карината...предполагам си с модул?
Цитат:
dudi4ek
Здравейте,имам нужда от помощ за тв 40-42" с най-добра картина .Тв-то ще се гледа от 1.20м. до 2м. , предимно кабелна телевизия.Имам UE40f6500 и страшно ме дразни качеството от това разстояние.Колебанието ми е м/у UE40F7000,KDL-40W905 и TX-L42DT60.Основният ми критерий е качеството на картината и най вече на СД каналите.Имам Intel NUC,който да закача и смарт фукциите са на последно място.
Благодаря предварително!
От това разстояние само HD трябва да се гледа - вече от 2 метра нагоре е поносимо SD...
Цитат:
Dominator
От това разстояние само HD трябва да се гледа - вече от 2 метра нагоре е поносимо SD...
Заяждам се ,но ако твърдиш,че 40Ф6500 има добра картина,си за офталмолог.
Цитат:
dudi4ek
Заяждам се ,но ако твърдиш,че 40Ф6500 има добра картина,си за офталмолог.
Заповядай в нас и друга песен ще пееш!
P.S. Прочете ли какво ти писах, ти сигурно го гледаш и от 50 см SD качество... Казах, че минимум от 2м е поносима картината при SD.
Пък ако си мислиш, че като се набуташ за 7-ма серия на Samsung и ще се радваш на "хубави" SD канали, язък за хубавия телевизор... Смени си кабеларката! Ако щеш който и телевизор да си вземеш - от разстояние 1.2 метра, което си е минимално разстояние за HD, ти си тръгнал да ми гледаш SD от такова....
Като ще гледаш телевизора от 1,2 метра, вземи си 32-ка!
Смях!