Иска ми се да си взема LCD телевизор. Поради местото, което имам в секцията (100 см широчина) трябва да се задоволя с 40 инчов или може би 42 инчов с по-тънка рамка.
От доста време се заглеждам по телевизорите, но описанията, които им дават по сайтовете според мен са крайно ограничени.
Ето нещата, които ми се иска да има новият ми телевизор (не съм сигурен дали някои от тях са възможни):
- WiFi адаптер с n стандарт (за по-висока скорост).
- Вход за LAN кабел (ако с WiFi-то е бавна работата).
- Иска ми се по някакъв начин да мога на телевизора да гледам филми, които съм си свалил на лаптопа и това да става по мрежата без да трябва да връзвам лаптопа с HDMI кабел.
- Искам да мога да си нагладям големината на буквите като гледам филми. Примерно да мога да ги направя доста големи, за да са ми удобни за четене.
- Искам телевизорът да може да записва на USB или HDD. Иска ми се и да може да записва докато гледам друг канал, но не знам това дали е възможно.
- Искам докато гледам нещо по телевизията да мога да му дам пауза примерно за 5 минути и след това да продължа да си го гледам. Не знам дали това е възможно, но го гледах в една реклама преди време.
- Ще ми се телевизорът да се води SmartTV въпреки, че доколкото разбрах не са хич Smart днешните телевизори, но все пак примерно да мога да си кача някакво приложение и примерно да гледам Voyo.
- Иска ми се телевизор с добър звук, но не съм сигурен дали изобщо има такива.
- Ъгълът на гледане на екрана трябва да е максимално голям. Не знам дали това все още е проблем при съвременните телевизори - имам 40 инчово LCD Sony, което е сигурно вече на 4-5 години и неговият дисплей се вижда еднакво добре от практически всякакъв ъгъл.
- Ще ми се също към телевизора да може да се връзват неща като безжична клавиатура и мишка - това също не знам дали е възможно.
Като цяло ми се иска телевизор, в който има компютър и имам свободата да правя каквото си поискам. Не, че съм някакъв запален телеман, дори може да се каже, че прекарвам доста малко време пред телевизора. Просто ми се иска като си сваля филм, да не се налага да мъкна лаптопа до телевизора, да връзвам кабели и т.н., а всичко да става по мрежата.
Тъй като съм ограничен в размера може да се каже, че парите нямат значение, защото с тези размери телевизорите са на горе-долу нормални цени.
Ще съм ви много благодарен ако ми кажете има ли изобщо телевизори, които да покриват нещата, които желая или просто ще трябва да си взема какъвто и да е и да си сложа външна кутийка с Android.