Отговор: Промоциите на телевизорите.
Хора! защо като поставям флашката в ТВ и пиши, че има грешка и трябва да използвам компютър за да я оправя и аз демек форматирам наново флашката и пак същата работа.
Флашката е на maxell 4gb https://www.google.bg/search?q=maxel...e*%3B640%3B443
Помогнете!
Освен това какви са тези настройките за калибриране на F6400 ?
Цитат:
Първоначално публикувано от
Pat
.- за това си има програмируеми дистанционни.
Които обаче имат ред ограничения - не може да запаметиш всички функции от оригиналното дистанционно.
Разбира се, има няколко скъпи модела които обаче на са по-джоба на обикновенният българин.
http://www.logitech.com/en-us/harmony-remotes
Цитат:
Pat
.- това е спорен въпрос - зависи от външното устройство - има такива които са много по-добри от вграден тунер.
Да има..,но са по-скъпи и не се предлагат от кабелните и сателитни оператори. Трябва да си ги купиш , а малцина ще видят разликата.
Цитат:
Pat
.- Ако ще издребняваме това е около 40- 50 стотинки на месец, ако е включено нон-стоп..... смешна история.... :)
През 2-3 години цената на тока се вдига...умножи тези стотинки по съответният коефицент , после по 10 години и...с крайната сума ще си купиш нещо. А може и да си малко по-загрижен за природата..освен похарченият ток за който са изгорени въглища...приемника в крайна сметка отива на боклука.
Взех да се отказвам от Lg La790,ще поизчакам да видя какво ще излезе,пък може и Panasonic WT60 да взема, въпреки че няма да ползвам слотовете за карти,а ще си ползвам моя линукс приемник.
martin0506
Кое те отказа от него? Може би DT60..
Цитат:
zhelko
По-скоро 4-5 лв. на месец.
имаш ли представа колко киловата са това? ай помисли преди да пишеш глупости.
nippon STB-1310 -
това го имам и е 8W. Ако работи нон-стоп което е много малко вероятно (защото едва ли някой ще си оставя телевизора да работи нон-стоп (след като ще ги сравняваме), но както и да е....
та за месец:
дневна - 8 х 16 х 30 = 3,840 кW/h х 0.18 = 0.69 лв
нощна - 8 х 8 х 30 = 1.92 кW/h х 0.10 = 0.19 лв
.............................ОБЩО ---------------- 0.88 лв
Ице :) за к'ъв чеп са ти да запаметяваш всички функци...?!? Аз като настроя телевизора (с оригиналното дистанционно) след това ползвам точно три копчета (нека са бутони :) ) - за пускане/спиране, смяна на каналите и усилване. А това го може даже дистанционното на дъртия ми рисийвър.
Цитат:
Да има..,но са по-скъпи и не се предлагат от кабелните и сателитни оператори. Трябва да си ги купиш , а малцина ще видят разликата.
След като няма да я видят на външния тунер, то ззначи няма да я видят и на вградения в телевизора.... :) а разликата м/у телевизор с един и два тунера е много по голяма от цената на един външен. Да не говорим че кабелните оператори ги дават без пари....
Цитат:
През 2-3 години цената на тока се вдига...умножи тези стотинки по съответният коефицент , после по 10 години и...с крайната сума ще си купиш нещо. А може и да си малко по-загрижен за природата..освен похарченият ток за който са изгорени въглища...приемника в крайна сметка отива на боклука.
Какви коефиценти , кви 10години .... аз не знам дали ще съм жив до тогава ти ми говориш за пестене на жълти стотинки... :)) а и тая техника едва ли ще изкара повече от 2-3....
Цитат:
Pat
Какви коефиценти , кви 10години .... аз не знам дали ще съм жив до тогава
Хубаво ..тогава ме запиши в завещанието :rolleyes: не харчи много и я карай по-скромно
http://scandalplus.com/Izmama-li-e-C...odroben-analiz
http://standby.lbl.gov/summary-table.html
Сметни средно по 30 вата на час и пиши какво си получил...
Смятам това което лично съм видял и измерил.
а на подобни глупости няма как да вярвам.... :)
Нямам уред в къщи който като го изключа от копчето да показва нещо различно от 0 (нула).
Television, CRT |
Off by remote | 3.06 | 0.3 | 10.34 | 38 |
Off by switch | 2.88 | 0 | 16.1 | 58 |
а това още по-голяма глупост - няма разлика м-у включено и изключено състояние. .... всъщност има - в изключено състояние харчи повече отколкото при запис :))
Set-top Box, DVR |
On, no recording | 37.64 | 25.95 | 49.2 | 4 |
On, recording | 29.29 | 27.27 | 31.3 | 2 |
Off | 36.68 | 23.3 | 48.6 | 4 |
Прав си, че новите модели консумират по-малко. Според директива на EU консумацията им не трябва да надвишава 45 kWh годишно.
Статистиката казва, че към 2011 год. при нормална употреба един приемник е потребявал около 200 kWh годишно.
В България масово се използват стари приемници с по-висока консумация. Примерно моя (даден от оператор, сравнително нов модел) консумира 23 вата включен и горе-долу наполовина, когато е изключен. Т.е. ако е включен непрекъснато = 2.50 лв. месечно.
лелеееее... какво разхищение!
1 бира месечно :))
ще трябва да го имам предвид лятото и да намаля консумацията... на бира :cool:
Леле, като смятате цената на тока, правите голяма грешка, а към тези киловати прибавете всички преноси и зелени енергии и тогава кажете, че е 88ст. Просто отбелязвам пропуска, не се заяждам!
А отностно промоциите, на тв, какво мислите, по велик ден, май няма да са толкова намалени.
Цитат:
ulf1113
Леле, като смятате цената на тока, правите голяма грешка, а към тези киловати прибавете всички преноси и зелени енергии и тогава кажете, че е 88ст. Просто отбелязвам пропуска, не се заяждам!
И аз не се заяждам, но е по-добре първо да си погледнеш фактурата за тока и след това да пишеш на тая тема.
...не че нещо, ама в момента се опитваш "на краставичар краставици да продаваш" :))
Еми като си гледам фактурата плащам за ток, по -малко от колкото за зелена енергия, пренос и непредвидени разходи!
Абе къде се отплеснахте за ток и зелена енергия :-memnon - PIP-а си е супер екстра - ето сега примерно си "цепваш" екрана на 2-4 и си гледаш Сити-Съндърланд , Байерн-Кайзерслаутерн , Монако-Гингам и разбира се Барса -Реал ... :Drinks: