Избор на 50/55" LCD телевизор
Да ви попитам и аз за съвет.
Търся да си купя LCD LED TV. Ще се гледа от 3 метра и за момента съм се спрял на 50" като размер, 55" мисля че ще е голям и ще се уморяват очите, както и не HD TV каналите може да не изглеждат добре (поправете ме, ако греша).
- Ще се гледат телевизия (Megalan) и филми, като евентуално за в бъдеще може и конзола да се върже.
- SMART функциите на LG и Samsung (понеже за другите разбрах, че са зле) еквивалетни ли са на external player като Himedia & Tvix да речем, понеже на текущия ми Smart Phillips DLNA-то е трагедия. В момента ползвам tvix hd1 като player и съм доволен от него, за movie playback. Тоест заслужава ли си да се дават пари за SMART или по-добре да се вземе external player?
В общи линии, ако smart-a куца телевизора ще се ползва само за дисплей.
- Тунери не ме интересуват за телевизия, както и звук да има особен, понеже филмите се гледат на surround Logitech Z-5500.
- 3D няма да се ползва
Моля за мнение за размера 50" vs 55"?
Какво бихте ми препоръчали като марки и модел за тези пари, понеже цените варират м/у 1000 и 3000лв (за 50") и лично аз не мога да се ориентирам? Не е проблем да се отделят пари, стига да си заслужава и да обосновано.
Благодаря предварително за отговорите ви :)
Отговор: Избор на 50/55" LCD телевизор
Цитат:
Първоначално публикувано от
ruarkbg
Да ви попитам и аз за съвет.
Търся да си купя LCD LED TV. Ще се гледа от 3 метра и за момента съм се спрял на 50" като размер, 55" мисля че ще е голям и ще се уморяват очите, както и не HD TV каналите може да не изглеждат добре (поправете ме, ако греша).
От 3 метра се гледа 65 TV Viewing Distance Calculator: What Screen Size To Buy?
Цитат:
ste1
От 3 метра се гледа 65
Съгласен, ама ако гледа 1080p сигнал. Човека се притеснява за "както и не HD TV каналите може да не изглеждат добре". Примерно 576i PAL сигнал няма да е добре. Мисля, че 50" е оптималния вариант, когато се гледа и HD и SD.
Цитат:
ste1
А от 5м. с колко инча телевизор трябва да се гледа?!:rolleyes:
Ейййй ... не се научихте как се отговаря на въпрос АКО искате да сте полезни ! Човека пита за 50 -55" телевизор. Това кой какво смята че е нормално да се гледа от това разстояние е през оная работа на питащия (поне аз ако бях на неговото място). Когато ТИ почнеш да плащаш за това което искам, тогава можеш да ми препоръчваш неща които са над това което съм задал като основа. Ако не можеш да дадеш адекватен отговор (предложение) по -добре си замълчи! Така или иначе мнението ти е безполезно.
Макар и да е провокирано от конкретен пост , това се отнася за всеки който дава такива "акъли"!
Начукайте си го в "компетентните " глави ако искате наистина да сте полезни с нещо!
Аз за моята дилема реших следното - 50" телевизор с IPS.
Smart функции и 3D са без значение и няма да ги ползвам.
Търси се добра картина и дилемата е м/у:
SONY KDL-50W815
PHILIPS 50PFL5008K
PANASONIC TX-L50ET60E
Мнения?
SONY KDL-50W815 без да се замисляш..:)
50w815 не е с IPS, но аз лично ако трябваше да избирам - щях да избера него.
В момента Техното са пуснали добри оферти и може и да се навия за 55" и по-висок клас, при положение че не са мостри разбира се.
Мнения за тези модели може ли:
http://www.technomarket.bg/products/...ips-55pfl6008k
http://www.technomarket.bg/products/...-55pfl7008k-12
http://www.technomarket.bg/products/...ung-ue-55f6500
Офертите са добри, но повечето са с флаг "запитване/ограничено количество", вкл. изброените, което е почти 100% гаранция, че са мостри.