Да ви попитам и аз за съвет.
Търся да си купя LCD LED TV. Ще се гледа от 3 метра и за момента съм се спрял на 50" като размер, 55" мисля че ще е голям и ще се уморяват очите, както и не HD TV каналите може да не изглеждат добре (поправете ме, ако греша).
- Ще се гледат телевизия (Megalan) и филми, като евентуално за в бъдеще може и конзола да се върже.
- SMART функциите на LG и Samsung (понеже за другите разбрах, че са зле) еквивалетни ли са на external player като Himedia & Tvix да речем, понеже на текущия ми Smart Phillips DLNA-то е трагедия. В момента ползвам tvix hd1 като player и съм доволен от него, за movie playback. Тоест заслужава ли си да се дават пари за SMART или по-добре да се вземе external player?
В общи линии, ако smart-a куца телевизора ще се ползва само за дисплей.
- Тунери не ме интересуват за телевизия, както и звук да има особен, понеже филмите се гледат на surround Logitech Z-5500.
- 3D няма да се ползва
Моля за мнение за размера 50" vs 55"?
Какво бихте ми препоръчали като марки и модел за тези пари, понеже цените варират м/у 1000 и 3000лв (за 50") и лично аз не мога да се ориентирам? Не е проблем да се отделят пари, стига да си заслужава и да обосновано.
Благодаря предварително за отговорите ви