Отговор: OLED Телевизори - съвети и обсъждане
Цитат:
Първоначално публикувано от
Delyan Radkov
Здравейте, ЛГ в гаранцията си включва ли дефекти от бърн ин при олед телевизорите?
Здрасти, само "G" сериите и то ако са от последните 2 години, G1 и G2.
Но най добре е да се направиш на " луд" , пусни си молба за ремонт, щом е в гаранция, да не казваш думичката " бърн ин " в никакъв случай, а просто ще кажеш че на екрана са се появили някакви " петна " сенки ", " неравномерни обагряния " и не знаеш защо, но не споменавай "имидж бърн ин". " нагаряне " или нещо подобно.
Опита ли с "Pixel Refresher/Cleaner" няколко пъти ?На него му трябват няколко часа за да приключи единия цикъл.
Цитат:
AntrAcsA
Здрасти, само "G" сериите и то ако са от последните 2 години, G1 и G2.
Но най добре е да се направиш на " луд" , пусни си молба за ремонт, щом е в гаранция, да не казваш думичката " бърн ин " в никакъв случай, а просто ще кажеш че на екрана са се появили някакви " петна " сенки ", " неравномерни обагряния " и не знаеш защо, но не споменавай "имидж бърн ин". " нагаряне " или нещо подобно.
Опита ли с "Pixel Refresher/Cleaner" няколко пъти ?На него му трябват няколко часа за да приключи единия цикъл.
Според мен човека пита за нов телевизор.
За нов питах, в Технополис ми казаха, че уж важи гаранцията, а аз питах за 48 инча, тоест няма как да са сметнали, че е G серия. В интерес на истината не намирам никъде изключено от гаранционните събития бърн-ина при ЛГ, някой марки пишат изрично, че не го включват. Сигурно е по преценка на техниците..
Важи за G2/Z2: https://www.lg.com/bg/oled-tv/2022/oled-warranty
"5-годишната грижа за клиента на панела важи за всички размери на гамата телевизори SIGNATURE OLED 8K от 2022 г. и OLED G2 от 2022 г. Гаранцията не покрива търговска или неправомерна употреба и е достъпна само за първоначалния купувач на продукта, когато е закупен законно и е използван на територията на България."
"*През първите две години грижата покрива панела, частите и разходите за труд. В периода от 3-та до 5-та година грижата покрива само панела, а трудът се заплаща."
"**5-годишната грижа на панела се отнася за модели 88Z2, 77Z2, 83G2, 77G2, 65G2 и 55G2."
Мисля имаше мнения във форума и за сменени панели на С серията в гаранция.
LG са сравнително добре ориентирани към потребителите си и правят компромиси (за разлика от други компании). Даже мисля, че при проблем идват на място и ако се налага те си транспортират телевизора. Това при Sony например няма как да стане. Но гаранцията не мисля, че покрива бърн ин. Това засега е само по белите държави. Може би в конкретен случай да правят компромис и тук, не знам и се надявам и да не ми се налага да разбирам ;)
Еба го, от толкова реване у форума за бърн ин на проклетите олед-и, един ли не е прегорял в гаранция, че да разберем какво се случва?
Цитат:
CubanLinx
LG са сравнително добре ориентирани към потребителите си и правят компромиси (за разлика от други компании). Даже мисля, че при проблем идват на място и ако се налага те си транспортират телевизора. Това при Sony например няма как да стане. Но гаранцията не мисля, че покрива бърн ин. Това засега е само по белите държави. Може би в конкретен случай да правят компромис и тук, не знам и се надявам и да не ми се налага да разбирам ;)
Тук бих казал Браво на поддръжката на LG в такива случаи, последното нещо, което някой би искал е да разкарва 55-ци или по-големи телевизори сам по сервизите и обратно...
Преди малко попаднах във фейсбук на ад от Samsung в който раздават кодове от 200лв за новите ОЛЕД телевизори и кода важи от 13-ти март до 2-ри април, което значи че след месец ще ся появят на пазара !
AVSforum, първият собственик на Samsung 77S95C под псевдонима Nillaz продължава да споделя впечатления
https://www.avsforum.com/threads/202...#post-62330250
Имам проблем с LG C21. Взех го за спалнята, а в хола съм с C9. Копирам каналите на флашка, но С21-цата, не ги чете. Пробвах с Чансорт да ги бъзикам, но и от там не става. Копирах ги и от старото Сони и пак не ги чете. Как да действам, не ми се сортират ръчно. Ъпдейтнах го също така.
Ми то последно на ЛГ-тата лесно се подреждаха каналите (за разлика от при старите модели) , по спомен за не повече от 10 мин. ги подредих.
Иначе може да пробваш с друга флашка - може да не я е харесало нещо .
Щом запазва подредбата от тизен на уебос, знначи трябва да може. Само не помня с коя програма ги направих