Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Аз се съмнявам, че и другият го има, а не виждам как ще разбереш - трябва ти подходящ файл с 10 и повече бита цвят и т.н. , да ги гледаш едшн до друг с въпросният файл , на нивото на погледа и с приемливо осветление ..., за да усетиш ... евентуално:) ... по-голям цветови диапазон ...
Общо взето - дрън-дрън , рекламни слогани в бюджетни модели ...
А тези дето се продават като демонстрационни на по ниска цена има ли смисъл да ги заглеждам или слес сумати часове на работа на всичко набузено вече са отслабнали ?
Говоря за такива които им си дават пак по 2г гаранция.
Зависи, ако е работил месец-два даже е по-добре , че ако има да е ставало нещо вече се е проявило, но бачкал година по 10-12 часа избичен на "динамик" и незнайно колко часа на статична картина ... никак.
Затова гледай модели 2017, знаеш, че ще са бачкали най-много 5-6 месеца. Пазариш се да намалят 200-300лв. и си свиркаш под мустак :)
1 Прикачен файл(ове)
Нищо няма да разбере с тия и подобни файлове (особено пък в магазина) - изглеждат си прекрасно и на моето Сони, което също не е Triluminos , а и на най-ниският клас на Самсунг - 50MU6102 .
Цитат:
Първоначално публикувано от
svetlio1
50EX780 в момента си е на добра цена и е почти на нивото на 49ХЕ9005 ...
Толкова ли е добро локалното затъмняване на Панасоника, че да се приближи до качеството на картината при този модел на Сони с direct led че и аз съм пред дилема?
artttty
Не намерих директно сравнение, затова потърси ревюта на двата модела и виж колко зони имат.
Цитат:
hristoslav2
Philips се опитват да си върнат пазарният дял в Австралия
https://www.channelnews.com.au/big-w...-market-share/
http://www.hollywoodreporter.com/beh...rogram-1034296
ето едно обяснение на Color sempling
https://pbs.twimg.com/media/DIVTgPyVAAAkoT4.jpg:large
https://www.linkedin.com/pulse/whats...udio-steve-may
AV1: A Status Update
Netflix and YouTube could start using AV1 as soon as early 2018, while hardware implementations will take much longer.
http://www.streamingmedia.com/Articl...ticleID=120214
The 4K First Mile – what it takes to produce an on-location Ultra HD live stream webcast:
http://www.streamingmedia.com/Produc...ms-119610.aspx
58" си е с директ ЛЕД, но за 50" не съм сигурен.
Китайците не се шегуват - TCL XESS X6 is World’s Thinnest 85in FALD QLED LCD TV
>hristoslav
Когато си избирах тв (в началото на годината) четох доста за ex780.На стр. 3 (в темата за Panasonic) съм дал връзка какво е написано в techradar(същото съм и копирал-не ми се търси сега дали е променено):
Panasonic EX780 Series...................................................
'' The 50-inch and 58-inch models in the range feature edge LED lighting, though it’s possible that the 65-inch and 75-inch models are using direct LED lighting. I’ll try and clarify this in the coming days and update this story accordingly''.
На стр.4,копирам в момента от твой пост(подчертаното е мое)
Middle Range
EX780E(in Europe) -> EX750B(in UK) - 3D Active, Edge Led(Down) Local Dimming, яркост от 800nit
75EX780 - 120/100Нz, UltrаНD, НDR, Edge Led Lосаl Dіmmіng, 3D, Quаttrо тyнep c 2 СІ cлoтa(2 х DVВ-Т2/С/Ѕ2/ІР),
65EX780 - 120/100Нz, UltrаНD, НDR, Edge Led Lосаl Dіmmіng, 3D, Quаttrо тyнep c 2 СІ cлoтa(2 х DVВ-Т2/С/Ѕ2/ІР), Cтoйĸa(въpтeнe)
58EX780 - 120/100Нz, UltrаНD, НDR, Edge Led Lосаl Dіmmіng, 3D, Quаttrо тyнep c 2 СІ cлoтa(2 х DVВ-Т2/С/Ѕ2/ІР), Cтoйĸa(въpтeнe и регулиране на виcoчинaта)
50ЕХ780 - 120/100Нz, UltrаНD, НDR, Edge Led Lосаl Dіmmіng, 3D, Quаttrо тyнep c 2 СІ cлoтa(2 х DVВ-Т2/С/Ѕ2/ІР), Cтoйĸa(въpтeнe и peгyлиpане на виcoчинaта)
Сега гледам,че 58''ex780 бил direct led.Може би по-късно е променено някъде,но не следя постоянно.От дадените по-горе снимки идеално се вижда каква е разликата м/у direct led и edge led,даже и да сменим на 2-я вид модела,картинката ще е подобна!Пиша го защото имам 1тв FALD и още 2 direct led ниски серии-5 на SAMSUNG и PanasonicAS640 .Даже и при тези ниски серии,черното (и контраста!!!)са прилични-сравнявам с някои модели 7 и 6 серия на Samsung(edge led),където е пълна трагедията.За да бъдем точни някои не обръщат много внимание на контраста и ги намират за добри.А китайците ,че не се шегуват го писах няколко пъти и то много отдавна.А,че някои говореха глупости(по адрес на китайците и специално за HISENSE )е друг въпрос-едва ли сега ще застанат зад думите си.
Пиша това,не за да се вайкам за дето платих малко повече за да си купя OLED.Аз повече с led не мисля да се занимавам(FALD наистина са добри ,но цената им е по-висока дори от OLED).А за това ,че ако някой няма финансова възмжност може да си купи много приличен тв(че и 8'' отгоре!)-58''ex780.Ако иска да спести 500 лв. да погледне още веднъж снимките-това е разликата(повече или по-малко не е от голямо значение).
LCD TV PANASONIC UHD 3D TX-58EX780E | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис Б

Здравейте,
Реших да сменя старото LCD с нещо по-модерно. Да си призная нищо не разбирам от телевизори и затова се обръщам към вас с молба за съдействие.
Телевизора ще се използва във всекидневна като има две места за гледане. От трапезарията - 3м. и от дивана - 4м. Ще се гледа цифрова телевизия и филми от външен хард диск.
Ценови диапазон за момента не съм си определил, би било добре варианта да е добър качество - цена.
Благодаря за помощта на отзовалите се!
Цитат:
hristoslav2
artttty
Не намерих директно сравнение, затова потърси ревюта на двата модела и виж колко зони имат.
Имах в предвид панасоника не е ли с edge led, а сонито direct led, поне според displayspecifications.