Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Здравейте! Моля за помощ за избор на телевизор. Спрял съм се на два модела на сони.
1. LCD TV SONY UHD KD-55XE9005 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
2. LCD TV SONY UHD KD-55XE9305 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
Въпросът ми е, заслужава ли си да дам 1000 и кусур лева отгоре за по-скъпия модел?
Благодаря!
Цитат:
Първоначално публикувано от
welldonehero
И двата са мостри
philips-49puh6101 - модел 2016
philips-50puh6400 - модел 2015
Ако ще ги ползваш само за телевизия - добре, но за останалото може да имаш проблеми.
Бюджетът ти, е за по-малък диагонал..
Цитат:
cec
Много са 1000 лева за козметична разлика в картината
TV Side-by-Side Comparison Tool
Спестените пари ги използвай за нещо по-добро - коледни подаръци за децата :Drinks: ама нещо което развива интелекта, не разни игрови конзоли, телефони...
Цитат:
hristoslav2
И двата са мостри
philips-49puh6101 - модел 2016
philips-50puh6400 - модел 2015
Ако ще ги ползваш само за телевизия - добре, но за останалото може да имаш проблеми.
Бюджетът ти, е за по-малък диагонал..
Какво по-точно означава мостри?Единични бройки?Телевизорите изложени в магазина?
Точно така. Бройки изложени по стелажите, работещи от сутрин до вечер. За това са и на такава цена.
Много са 1000 лева за козметична разлика в картината
TV Side-by-Side Comparison Tool
Спестените пари ги използвай за нещо по-добро - коледни подаръци за децата :Drinks: ама нещо което развива интелекта, не разни игрови конзоли, телефони...[/QUOTE]
Благодаря за отговора и съвета. А може ли да ми препоръчате други телевизори 55" с по-добри характеристики от посочените от мен сонита, с максимален бюджет 4000лв. Благодаря!
С по-добри характеристики си вече на OLED модели - леко по-надолу са 58EX780, 55Q7, 55MU8000/9000, 55XE55 ...
Цитат:
cec
Благодаря за отговора и съвета. А може ли да ми препоръчате други телевизори 55" с по-добри характеристики от посочените от мен сонита, с максимален бюджет 4000лв. Благодаря!
Нещо не ти допадна EX9005 ли ?
OLED
https://edigital.bg/led-televizori/l...evizor-p498681
TECHNOHOME >ТЕЛЕВИЗОР LG OLED 55B6J
OLED TV PHILIPS UHD 55POS9002 | Телевизори | TV, Видео и Gaming | Технополис БГ
При този тип на дисплея, трябва да спазваш някои правила, за да не се получи Image retention - отпечатване на образа.
- избягвай да държиш дълго време статични образи на екрана
- не става всеки ден да гледаш един и същи канал - ще се получи отпечатване на логото(има риск, ако жената или тъщата гледат сапунки по цял ден )
- не е подходящ за всекидневна употреба за игри -стига да не се прекалява с времето
- желателно е да се гледа в леко затъмнено помещение - тогава показва цялата прелест на картината
като при плазмените телевизори
Image Retention on TVs: Burn-in
https://forum.setcombg.com/panasonic...tml#post609823
LCD
https://edigital.bg/led-televizori/t...ex780e-p489890
https://edigital.bg/led-televizori/s...evizor-p524875
Благодаря на Светльо и Христослав за предложенията. Явно OLED моделите са доста капризни и скъпи, така че ще ги пропуснем. Забравих да спомена, че телевизорът ще се ползва за гледане на Булсатком и най-вече за игри на PS4 PRO. Самсунга ще го изключим. Патил съм от тази марка, както и от HP и веднъж човек като пати, повече не иска и да чуе за тях (ще прибавя и ford и nissan). Идеята за панасоник 58"(58EX780) е добра, защото това е максималния размер на шкафа ми и цената е добра. А иначе и EX9005 много ми харесва. Разбира се съм отворен за всички марки, но ще избера тази която вие специалистите ми препоръчате (аз не съм от тях). Така че, моля дайте вашите най-добри предложения за 55"-58", бюджет 3500, преко сили 4000лв. Благодаря предварително и ще ви уведомя за моя избор и покупка. Лека нощ и наздраве!
:Drinks:
Цитат:
cec
Благодаря на Светльо и Христослав за предложенията. Явно OLED моделите са доста капризни и скъпи, така че ще ги пропуснем. Забравих да спомена, че телевизорът ще се ползва за гледане на Булсатком и най-вече за игри на PS4 PRO. Самсунга ще го изключим. Патил съм от тази марка, както и от HP и веднъж човек като пати, повече не иска и да чуе за тях (ще прибавя и ford и nissan). Идеята за панасоник 58"(58EX780) е добра, защото това е максималния размер на шкафа ми и цената е добра. А иначе и EX9005 много ми харесва. Разбира се съм отворен за всички марки, но ще избера тази която вие специалистите ми препоръчате (аз не съм от тях). Така че, моля дайте вашите най-добри предложения за 55"-58", бюджет 3500, преко сили 4000лв. Благодаря предварително и ще ви уведомя за моя избор и покупка. Лека нощ и наздраве!
:Drinks:
Първото твърдение няма да го коментирам, въпреки, че имам OLED, но относно второто - https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...SAAEgLDEvD_BwE и https://www.pazaruvaj.com/lcd-crt-i-...7v-p366946543/
cec
Лесно се плашиш....:)
В момента, на пазара няма по добра картина, от тази на OLED телевизорите. Изискват малко повече внимание при употребата им.
Отиди в магазина и погледай 30-ина минути.
Тук може да прочетеш мнения на собственици
OLED Technology and Flat Panels General - AVS Forum | Home Theater Discussions And Reviews
Това, че си попаднал на дефектна бройка от дадена марка си е жива случайност. Може да се случи на всеки при всяка марка.
Ask the Editors: Best Screen Size for My Media Room? - AVSForum.com
А как стои въпроса с игрите и OLED ? Нещо много ме засърбяха пръстите да мина на ОЛЕД, за сега ме притеснява "прогарянето" на картината и големият лаг.
Лаг-а вече не е проблем, ама ще трябва да разкараш всички бар-ове и подобни постоянно седящи на екрана обекти по време на игра - хубавото е, че вече има игри дето предлагат подобна опция ...
stenly
Ако спазваш някои правила - няма проблем.
Играеш 1 час на ден с намален контраст и после преминаваш на телевизия. Така ще предпазиш дисплея от отпечатване, освен това в менюто на LG има опция за "почистване".
Тест
20/7 Burn-In Test: OLED vs LCD VA vs LCD IPS
Малко извън темата...
и пак към Stenly
PS4 Pro няма пълноценна поддръжка на UltraHD
Не се справя с режим 2160/60p и поради тази причина, често превключва на режим 2160/30p
да бе, егати телевизорите-торба пари и да спазваш правила......
Като искаш перфектното кино изживяване на тъмно или приглушена светлина , ще трябва да жертваш част от дуракоустойчивостта ;) - няма идеални устройства.