Отговор: Мнения и Избор на Ultra HD телевизор
Не мога да разбера каква е разликата м/у 55SK7900PLA 55UK7550MLA .
Явно избора ще е м/у двете LG-та , Samsung 55NU7472 и Philips 55PUS7503 . Андроида до някъде ме блазни , но имам 2 филипса на по 6-7 години и ми се ще да сменя марката . LG -тата едното е с ОС 3,5 другото с 4 разцъках я но за 5 мин нямам много впечатления ( като картина не видях съществена разлика ) . Този самсунг не го видях реално да видя като картина и като меню как е ... Реално ми се ще ъгъла на виждане да е по голям защото дивана ще ми е точно пред ТВ-то но кухненската маса е доста в страни .
https://www.displayspecifications.co...ison/b8cb72b96
Цитат:
Първоначално публикувано от
hristoslav2
Само едно не ми хареса на SAMSUNG UE-55MU7002 и това е че има ШИМ, иначе бих го взел без да се замисля. Този модел с две дистанционни ли е? И мисля че отговаря на MU8000 в сайта на rthings, бях срещнал някъде че се различават американските спрямо европейските версии.
Само смарт дистанционно, но според мен не е чак толкова неудобно като му свикнеш.
На мен ми харесва стандартното им, доста е здраво, летя от петия етаж на цимент и след сглобяване работи без проблем.
Цитат:
Madj0
Не мога да разбера каква е разликата м/у 55SK7900PLA 55UK7550MLA .
https://www.lcd-compare.com/index.ph...&LG55UK7550=on
- - - - - - - - - -
Цитат:
ntool
Само едно не ми хареса на SAMSUNG UE-55MU7002 и това е че има ШИМ, иначе бих го взел без да се замисля. Този модел с две дистанционни ли е? И мисля че отговаря на MU8000 в сайта на rthings, бях срещнал някъде че се различават американските спрямо европейските версии.
Size | Model | US | Canada | UK/Europe | Refresh Rate |
65" | 65Q9F | QN65Q9FAMFXZA | QN65Q9FAMFXZC | QE65Q9F | 120/100hz |
75" | 75Q9F | QN75Q9FAMFXZA | QN75Q9FAMFXZC | QE75Q9F | 120/100hz |
55" | 55Q7F | QN55Q7FAMFXZA | QN55Q7FAMFXZC | QE55Q7F | 120/100hz |
65" | 65Q7F | QN65Q7FAMFXZA | QN65Q7FAMFXZC | QE65Q7F | 120/100hz |
75" | 75Q7F | QN75Q7FAMFXZA | QN75Q7FAMFXZC | QE75Q7F | 120/100hz |
49" | MU8000 | UN49MU8000FXZA | UN49MU8000FXZC | UE49MU7000 | 60/50hz |
55" | MU8000 | UN55MU8000FXZA | UN55MU8000FXZC | UE55MU7000 | 120/100hz |
65" | MU8000 | UN65MU8000FXZA | UN65MU8000FXZC | UE65MU7000 | 120/100hz |
75" | MU8000 | UN75MU8000FXZA | UN75MU8000FXZC | UE75MU7000 | 120/100hz |
40" | MU7000 | UN40MU7000FXZA | UN40MU7000FXZC | UE40MU6400 | 60/50hz |
49" | MU7000 | UN49MU7000FXZA | UN49MU7000FXZC | UE49MU6400 | 60/50hz |
55" | MU7000 | UN55MU7000FXZA | UN55MU7000FXZC | UE55MU6400 | 60/50hz |
65" | MU7000 | UN65MU7000FXZA | UN65MU7000FXZC | UE65MU6400 | |
40" | MU6300 | UN40MU6300FXZA | | UE40MU6100 | 60/50hz |
43" | MU6300 | UN43MU6300FXZA | | UE43MU6100 | 60/50hz |
50" | MU6300 | UN50MU6300FXZA | | UE50MU6100 | 60/50hz |
55" | MU6300 | UN55MU6300FXZA | | UE55MU6100 | 60/50hz |
60" | MU6300 | UN60MU6300FXZA | | UE60MU6100 | |
65" | MU6300 | UN65MU6300FXZA | | UE65MU6100 | |
Samsung MU9000 в rthings на кой европейски модел отговаря?
Цитат:
bacekoko
Хора, нещо има гнило тука....
Ходих 2 дни да прегледам на живо какво мога да получа във връзка с търсенето ми на 50-55" ТВ.
Аз съм ужасен от предлагането на пазара в момента!
То не бяха измити, ярки, мега и т.н. цветове и нито едно реално предаване на картината, да не говорим за плоски изображения... и какво ли не, ами аз ли нещо съм в грешка, ама всичкото ТВ в момента е пълен шит!
Нямаше нито един телевизор, който да не сече като на умряло при по-бързи движения. Само ОЛЕД не гледах как се държат, но те ми бодяха очите на километър от тях....
"харесах си" на панасоник 7 серия нагоре с някакви прилични цветове и черно (добра дълбочина), но ужасно насичаща картина. "Харесах си" и самсунг от 74хх серия нагоре....както и сони 8 серия.....и като се прибрах в нас и се загледах в моя мега стар самсунг- е то няма сечене, няма лагване, цветовете са отлични (е нямам толкова черно), но въпреки всичко дълбочината на картината ми изглежда по-добра от всичко което видях за хиляди левове......
То е ясно че в днешно време всичко си ни е шитня, ама за 2к да не можеш да си вземеш прилично ТВ не е нормално....
Преди две седмици купих едно 55-инчово Sony 8-ма серия от 2018, с което смених малко по-стар телевизор за родителите ми. Дълго премислях, четях ревюта, спецификации, коментари и гледах видеа.
Какво бих споделил с тези, които сега купуват.
Първо, в магазина, ако купувате физически или просто оглеждате, преди да купите онлайн, всички телевизори изглеждат прекрасно и напълно еднотипни. Всички са на максимална яркост, никога (даже и да си опитен потребител) няма да различиш промяната на цветовете и гамата между MVA и IPS, черното е прекрасно и т.н. Ако искаш да тестваш за остатъчна светлина по краищата (backlight bleed), пак ще бъде невъзможно, защото е твърде светло, а и заради позиционирането на екраните, възпрепятстващо адекватно сравнение или оглед отвсякъде.
Аз понеже купувах UHD отидох в магазина с около 30 заливки на червено, зелено, синьо, бяло, поне 7-8 нива сиво, черно, междинни цветове, тестови снимки и черно на USB - всички в UHD резолюция. Попитах продавач-консултантите за политиката на магазина и им казах, че искам да тествам бройката, която ще закупя, което и направихме. Всичко изглеждаше добре, докато на червена заливка в долния десен ъгъл забелязах някаква голяма черна като точка, която стоеше обособена и напълно различна от останалата част на екрана. На останали цветове не се виждаше толкова, но на червено направо грееше при вглеждане - като впоследствие забелязахме, че и там се вижда, но по-силно под ъгъл. За няколко секунди си мислих, че е изгорял пиксел, но после ми стана ясно, че това е просто частица прах или нещо друго между матрицата и отделните завършващи я слоеве по-горе. Първото, което направих, беше съвсем леко потриване, продавач-консултантите минаха с нежен парцал и с по-голям натиск, но без промяна. Аз започнах да мисля за друг модел/магазин, докато момчетата ми казаха, че това е единствената опакована бройка, която имат и другата е мострата. Знаейки, че това е нов модел и изчислявайки грубо, че за около 3 месеца (от магазина ми казаха 1) са навъртяни около 900 часа, реших да погледна и мострата. Мострата нямаше видими проблеми с подсветка, пиксели, бандинг, вътрешни частици и след обстоен преглед реших да я взема.
Разбира се и въпреки препоръките на 99.98% от най-опитните потребители в тази подсекция на този, а и други форуми за AV-техника, избрах IPS матрица, а не VA-разновидност. За мен гамата, устойчивостта на цветовете с ъгъла и истинските 178/178 градуса имат в пъти по-голямо значение от псевдо-яркост фронтално и илюзия за много по-добро черно с ъгъла. В интерес на истината, черното фронтално на 8-мата XF-серия на Sony, надвиши очакванията ми, а т.нар. IPS glow на тъмни изображения си го очаквах, така че не ме тормози особено (а и не е толкова зле). Освен това, на тъмни изображения всяка матрица има някакъв тип светлеене и даже на VA-матриците то да е по-слабо изразено, пак не е напълно отсъстващо. Освен това, т.нар. black crush при VA е нещо, което ненавиждам много повече от IPS glow, а то отсъства до голяма степен само при максимална яркост - нещо, което рядко се случва при нормално потребление.
При сглобяването на стойката и самото изваждане на екрана ми направи впечатление колко лесно можеш да го сцепиш при неправилно захващане или пренасяне. Sony (предполагам и другите марки) са се справили с проблема доста добре, като са направили краищата със самата рамка доста гъвкави и почти незакрепени. Въпреки това, отново има голям шанс, особено при диагонали 55-65 и над тях, да има пукване или друго увреждане на екрана при неправилен транспорт, изваждане и пренасяне. Не на последно място и, защото екранът е доста тежък. Това си го мислих, имайки предвид обратното му поставяне след теста в кашона в магазина, въпреки че гледах внимателно. За щастие нямаше проблеми.
Единствената ми забележка за краткото време, в което имах време да го ползвам, беше че на WiFi direct не можах да свържа телефона си с телевизора. И на wifi, и на bluetooth се свързваше успешно, но така и не можах да го накарам да покаже изображение от екрана към телевизора. При бързо търсене в мрежата някои препоръчваха "забравяне" и ново добавяне на мрежата, не се занимавах много, но вероято мога да го накарам да се свърже. Телевизорът ми се стори достатъчно бърз, менютата достатъчно изчистени и потребителски, а настройките даже малко за моя вкус. Аз искам много повече и то на всичко. Телевизорът беше доста ярък, макар че стаята, в която се гледа нито е малка, нито е тъмна. Като се замисля, 65 инча биха били по-подходящи за стаята, но трябваше да добавя още към 1000 лв. отгоре и да получа някаква VA-матрица - нещо, което аз не исках. XF-8XХХ беше последната с IPS матрица и макар edge LED, гледайки отпреди няколко поста за разлепените дифюзъри на direct LED при LG (а вероятно и при повечето други марки), реших, че не си заслужава. Отделно аз е исках нито Tizen, нито WebOS и избора ми за съжаление беше само Sony и Phillips.
Та така, надявам се съм бил полезен на тези, които ще купуват и бих ги посъветвал, разбира се ако не са твърде претенциозни, да не купуват онлайн,а да си тестват бройката в ръцете и да си преценят. Аз вече купих онлайн един 43'' UHD монитор на LG, който върнах заради постоянен ярък пиксел, а е и учудващо колко неща минават през QA контрол на производителя и се считат за "нормални" - поне за повечето потребители.
Най-важното е човек да знае какво търси и какви са минусите и плюсовете на съответния продукт преди да се сблъска с него. Поне за мен, с изключение на OLED телевизорите, които видях на живо, всички други бяха абсолютно идентични и без големи разлики в картина, цветове и качество. Разликите ужасяващо започват да се проявяват като си ги пуснеш вкъщи, особено на по-тъмно...
Привет
Да се наредя и аз с молба за съвет за нов телевизор...
Освен за гледане на кабеларки и филми, ще се играе PS4 Pro на него. Насочил съм се към 55 инчовите, 4k UHD. Ще бъде прикрепен към стена, поради което търся модел с по-широк ъгъл на гледане. В тази връзка, ще попитaм и за препоръка за читава стойка с възможност за въртене.
Бюджетът е в диапзона 1.5-2к. за ТВ. Тъй като покупката не е спешна, може и съвет за малко по-скъп с надеждата за евентуална корекция в цифрите по празниците.
Признавам симпатии към Sony Bravia KD-55XE9005, но уви имам съмнения дали ще успея да заделя за него.
Благодаря, поздрави
Цитат:
heckatorn
Привет
Да се наредя и аз с молба за съвет за нов телевизор...
Освен за гледане на кабеларки и филми, ще се играе PS4 Pro на него. Насочил съм се към 55 инчовите. Ще бъде прикрепен към стена, във връзка с което търся модел с по-широк ъгъл на гледане. В тази връзка, ще попитсм и за препоръка за читава стойка с възможност за въртене.
Бюджетът е в диапзона 1.5-2к. за ТВ. Тъй като покупката не е спешна, може и съвет за малко по-скъп с надеждата за евентуална корекция в цифрите по празниците.
Признавам симпатии към Sony Bravia KD-55XE9005, но уви имам съмнения дали ще успея да заделя за него.
Благодаря, поздрави
Едва ли ще намериш не разпечатвана бройка от Sony Bravia KD-55XE9005
@ntool
Значи очевидно не ни е писано :)
Цитат:
heckatorn
@ntool
Значи очевидно не ни е писано :)
И аз исках да взема същия, но вече няма нови бройки от моделите на Сони за 2017, лично на мен като дизайн повече ми харесват от тези за 2018.
Цитат:
bacekoko
Хора, нещо има гнило тука....
Ходих 2 дни да прегледам на живо какво мога да получа във връзка с търсенето ми на 50-55" ТВ.
Аз съм ужасен от предлагането на пазара в момента!
То не бяха измити, ярки, мега и т.н. цветове и нито едно реално предаване на картината, да не говорим за плоски изображения... и какво ли не, ами аз ли нещо съм в грешка, ама всичкото ТВ в момента е пълен шит!
Нямаше нито един телевизор, който да не сече като на умряло при по-бързи движения. Само ОЛЕД не гледах как се държат, но те ми бодяха очите на километър от тях....
"харесах си" на панасоник 7 серия нагоре с някакви прилични цветове и черно (добра дълбочина), но ужасно насичаща картина. "Харесах си" и самсунг от 74хх серия нагоре....както и сони 8 серия.....и като се прибрах в нас и се загледах в моя мега стар самсунг- е то няма сечене, няма лагване, цветовете са отлични (е нямам толкова черно), но въпреки всичко дълбочината на картината ми изглежда по-добра от всичко което видях за хиляди левове......
То е ясно че в днешно време всичко си ни е шитня, ама за 2к да не можеш да си вземеш прилично ТВ не е нормално....
Струва ми се,че много правилно си видял.Даже щом виждаш лошо черно в магазина представи си като го сложиш у Вас.Мисля,че е много вероятно стария ти тв да е по-добър от сегашните ''7,8 серии,'',защото борбата е да се свалят цените и при това на все по-голям размер.Другото е,че OLED поевтиня и за под 3 000 лв. няма как да направиш тв който да го конкурира на цена и качество.VA/FALD тв-те излизат скъпичко.
По тези причини ми се струва,че за качество избираш от по-евтините OLED(няма драматична разлика м/у моделите)напр.B8 или за икономия нещо до което можеш да направиш компромис.
За размазаните движения ме съмнява,че в магазина са подали некачествен сигнал(често се случва).
3 Прикачен файл(ове)
това се връща и да пращат следващия .. моето Сони има супер равномерна подсветка по добре е от монитора ми ( а той струваше 1200 лв преди време )